Als een sluipende ninja-rebranding van NinjaOne

NinjaOne Logo

Softwarebedrijf voor informatietechnologiebeheer NinjaRMM heeft zijn naam en logo gewijzigd.

Verschillende redenen hebben bijgedragen aan de verandering van het imago. Ten eerste de actieve aandacht in verband met de overgang naar een werk op afstand van veel bedrijfsvertegenwoordigers, en ten tweede de snelle groei van het inkomen (maar liefst 75% stijging van de winst), de uitbreiding van het klantenbestand met bijna 50% en de opkomst van 6.000 merktrouwe klanten. Ook het aantal medewerkers is gegroeid — een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar, waardoor het bedrijf nu zo’n 320 IT-ers in dienst heeft.

NinjaOne Nieuw Logo

Een nieuwe visie op het platform kwam van haar “familieleden”. Kracht en eenvoud om de status-quo te veranderen zijn niet langer de belangrijkste beschrijvende kenmerken in de richting van merkontwikkeling. Een multidisciplinaire aanpak, complexiteit van processen en taken, nu is het merk complexer, steviger in status en gezaghebbend op de markt.

NinjaOne zou een veelzijdig product zijn dat is ontworpen voor de toekomst en dat zal helpen het te bouwen en de volgende generatie technologische vooruitgang te stimuleren.

Logo NinjaOne

Handelspartners zullen niets verliezen in verband met de rebranding van het bedrijf, omdat de continuïteit van ontwerp en naamgeving behouden blijft, er geen verwarring zal zijn en het veel gemakkelijker wordt om met klanten om te gaan.

Het logo behield de afgeschuinde lijnen op de letter I, maar een nieuwe interessante A werd toegevoegd met een schuine lijn. Net als voorheen is het eerste deel van de naam in het logo in het zwart gemaakt. Het woord One is bevestigd met een hoofdletter (in tegenstelling tot het «ninja» -gedeelte) van een zachte blauwgroene mentholtint. Het lettertype ziet er presentabel, interessant uit en prikkelt de perceptie aangenaam met zijn kleuraccenten en accenten in de letters. Het uitgebalanceerde logo-ontwerp, dat scherpe elementen en ronde vormen combineert, voegt visuele intriges toe aan het merk.

NinjaOne Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het nieuwe ontwerp en de rebranding als geheel zullen het bedrijf ten goede komen, omdat ze een hoogtepunt hebben, er wordt veel aandacht aan het bedrijf geklonken. Nu is tenslotte het tijdperk van digitalisering, de vraag naar informatietechnologie is kolossaal. Je moet in staat zijn om de momenten te grijpen en jezelf te promoten.

En dit is het moment om jezelf op een nieuwe manier te verklaren, je leidende positie in de markt te versterken en nieuwe producten aan het publiek te introduceren. De nieuwe look zal ongetwijfeld zowel partners als klanten aanspreken, wat het merk nog populairder zal maken.