Alle auto-logo’s met vlaggen

  5 auto-logo's met vlaggen

  De vlag wordt altijd gezien als het staatssymbool van een bepaald land. Dit is een van de belangrijke elementen, die altijd laconiek is, bestaat uit de juiste kleuren, vormen en symbolen. De vlag wordt over de hele wereld erkend en gerespecteerde bedrijven over de hele wereld gebruiken ze ook als onderdeel van hun branding.

  Wat zijn alle auto-logo’s met vlaggen?

  Dit is een selectie van populaire autologo’s die de vorm hebben van een vlag of vlaggen bevatten als integraal onderdeel.

  De vlag vertegenwoordigt een vierkant of rechthoekig canvas, aangevuld met details, tekeningen en een karakteristiek kleurenpalet. Autobedrijven gebruiken ze als onderdeel van hun logo’s. Op deze manier kunnen merken hun eigen kracht en hoge status laten zien. We hebben 5 unieke logo’s verzameld van je favoriete automerken.

  1. Spania GTA (Spanje)

  Spania GTA Logo

  Spania GTA is een jong Spaans merk dat sportmodellen in beperkte oplage ontwikkelt. Het bedrijfslogo combineert verschillende symbolische elementen. Kleurenpalet: rode, witte en zwarte tinten. De ontwerpers besloten de wolf als centrale figuur van de afbeelding te gebruiken. Het dier is het symbool van de oprichter van Domingo Ochoa. De achternaam Ochoa komt van de woorden “Otxoa” en “Otsoa”, die worden gebruikt om naar een wolf te verwijzen. Het beest wordt geassocieerd met kracht, moed en bereidheid om te winnen. De geblokte vlag symboliseert 20 jaar ervaring op het gebied van competitie. De auto’s van het merk zijn vaak te zien in de cinematografie.

  2. Mastretta (Mexico)

  Mastretta Logo

  Het Mexicaanse merk gebruikte de kleuren van de nationale vlag voor zijn logo: groen, rood en wit. De vorm van de afbeelding is een schild met niet-puntige hoeken. Het logo wordt ook aangevuld met een zwart-witte racestreep. Boven de afbeelding staat de firmanaam in dunne letters. Gestileerde A’s worden aangevuld met zwarte driehoeken in plaats van strepen. Mastretta wordt vaak de eerste autofabrikant in Mexico genoemd, maar dit is een misvatting. Het bedrijf is erg populair op de binnenlandse markt. In Duitsland, Japan en de VS zijn er met de hand geassembleerde stukken die Mastretta naar de internationale markt heeft geëxporteerd.

  3. OSCA (Italië)

  OSCA Logo

  OSCA is een fabrikant van sport- en racewagens. Het bedrijf werd in 1947 opgericht door de gebroeders Maserati in San Lazzaro di Savena, Bologna. Het bedrijf bestond slechts 20 jaar, maar slaagde erin om 8 automodellen te ontwikkelen en uit te brengen. Het OSCA-logo is laconiek en ziet er duur uit. De details waren in de vorm van een vlag, evenals grafische elementen (kruisen) in goud en rood. Het hoofdpalet bestond uit blauw en goud. Het hoofddoel van het bedrijf en de gebroeders Maserati was de productie van auto’s met een inhoud van 1100 kubieke meter. zie voor de populaire Italiaanse races.

  4. Ligier (Frankrijk)

  Ligier Logo

  De Franse fabrikant begon zijn activiteiten in 1968 onder leiding van Guy Ligier. De oprichter was een racer en speelde ook rugby. De productie begon met de ontwikkeling van sportwagens en nu produceert het bedrijf elektrische auto’s en stadsauto’s. Ligier staat ook bekend als een autoraceteam. Van 1976 tot 1996 nam het team deel aan de Formule 1 en won zelfs in 1977. Het merklogo is gekruist met zwarte en witte vlaggen die de Ligier-specialisatie vertegenwoordigen.

  5. Chevrolet Corvette (VS)

  Chevrolet Corvette Logo

  Het automodel sluit onze selectie af, die zo uniek en herkenbaar is dat Chevrolet Corvette als een apart merk wordt genoemd. Chevrolet heeft een apart logo voor de auto gemaakt. De afbeelding bestaat uit 2 vlaggen: de race-vlag en de Chevrolet-banner. Tussen hen zijn de kleuren van de Franse vlag. Ook worden de belangrijkste elementen aangevuld met een fleur-de-lis.

  De auto wordt geproduceerd sinds 1953 en heeft al 8 updates ondergaan, de laatste werd gepresenteerd in 2019. Leuk weetje: de eerste auto werd onthuld in New York en het logo was met de Amerikaanse vlag. Het was verboden om nationale Amerikaanse symbolen voor dergelijke doeleinden te gebruiken en het originele logo moest worden uitgekozen. Het is bewaard gebleven en nu kun je de badge bekijken in The National Corvette Museum.

  6. Chevrolet Impala

  Chevrolet Impala Logo

  Chevrolet Impala is een van de meest populaire automodellen van het merk. Ze verschenen voor het eerst in 1958 en worden nog steeds door het bedrijf geproduceerd met verschillende aanpassingen. De eerste modellen blonken uit door veel luxe en sportiviteit. Het merk presenteerde ze als ‘luxe auto’s die een Amerikaan zich kan veroorloven’. Tegenwoordig zijn modellen uit de jaren 60 heel gebruikelijk in de collecties van Amerikaanse kenners.

  Het logo voor het model uit 1964 is erg kleurrijk en rijk. Voor de afbeelding zijn 2 vlaggen gebruikt: een race-vlag en een rode versie met extra details. Tussen de vlaggen is een kleurenpalet van de Amerikaanse nationale vlag. Op de motorkap van de auto’s zat een chromen badge.

  Vlaggen brengen het onderscheidende verhaal van merken over. Het is een symbool dat deel uitmaakt van de auto-industrie, zoals het constant wordt gebruikt in sportraces. Grote bedrijven gebruiken vaak twee vlaggen voor het logo van een automerk om status en succes te bevestigen. Moderne merken gebruiken zelden symboliek, omdat er een neiging is tot vereenvoudiging, zonder onnodige details en elementen. Het tekenen van vlaggen vereist het gebruik van verschillende extra bochten en tinten.

  Welk automerk heeft een vlaglogo?

  De lijst van autobedrijven die vlaglogo's gebruiken, omvat de Amerikaanse sportwagenfabrikant Chevrolet Corvette, het Franse elektrische en stadsautomerk Ligier, de Mexicaanse autoreparatiewerkplaats Mastretta en twee Italiaanse bedrijven: Spania GTA en OSCA.

  Wat is het auto-logo met 2 vlaggen?

  Het meest bekend hiervoor is het Chevrolet Corvette-logo, dat een geblokte racevlag combineert om de finishlijn te markeren en een rode fleur-de-lis. Ligier heeft ook gekruiste vlaggen, maar een van hen is geblokt en de andere is verdeeld in drie blokken.

  Welk logo van autofabrikanten toont een persoon die wordt vermoord?

  Er wordt aangenomen dat de gedode persoon is afgebeeld op het Alfa Romeo-logo. Als je goed kijkt, zie je het in de mond van de gigantische slang die het symbool is van Milaan. Het beeldje met uitgestrekte armen lijkt op de tong van een reptiel. Hoogstwaarschijnlijk is dit Moor of Saraceen uit de tijd van de kruistochten.

  Hoeveel autologo's zijn er in de wereld?

  Er zijn veel meer autologo's dan u zich misschien kunt voorstellen, omdat sommige autofabrikanten slechts in kleine kring bekend zijn - bijvoorbeeld binnen één land. En er verschijnen voortdurend nieuwe merken met hun eigen onderscheidende symbolen in de wereld. Er zijn dus veel meer dan duizend van dergelijke emblemen.