Alle auto-logo’s met sterren

  Alle auto-logo's met sterren

  De sterren zijn altijd een bron van kracht en inspiratie geweest voor de mensheid. Het hemellichaam lijkt iets buiten bereik te zijn. Iedereen kent de uitdrukking van de oude Romeinse filosoof Seneca “Door ontberingen naar de sterren”, waar de sterren worden geassocieerd met overwinningen, succes en glorie. De oude volkeren geloofden dat de hemellichten de goden waren, en de poolster was helemaal het centrum van het universum.

  Wat zijn alle auto-logo’s met sterren?

  Dit is een lijst met autologo’s die zijn versierd met sterren in verschillende vormen, maten en kleuren. Het bleek dat veel autofabrikanten over de hele wereld deze geometrische vorm in hun identiteit gebruiken.

  Nu zijn de sterren te zien op de vlaggen van verschillende landen, bijvoorbeeld Turkije, de VS, Cuba en Algerije. Ook de auto-industrie is de symboliek niet gespaard gebleven. Het gebruik van sterlogo’s symboliseert het streven naar uitmuntendheid, uitmuntendheid, bescherming en betrouwbaarheid.

  1. Englon (China)

  Englon Logo

  Het merk verscheen relatief recent op de markt – in 2010. Englon is ook een dochteronderneming van een andere Chinese fabrikant Geely. Het merk produceert auto’s in de Britse klassieke stijl. Een opvallend logo is ook te zien op taxi’s in Londen, sinds Geely in 2013 de London Taxi Company overnam. Het Englon-logo is opgedeeld in 2 delen: blauwe kleuren met sterren en een vuurpalet met de afbeelding van de godin. Ook toegevoegd aan de bovenkant van het logo is een gestileerde bedrijfsinscriptie in goud in een lettertype dat lijkt op een handgeschreven letters.

  2. Askam (Turkije)

  Askam Logo

  Het Turkse bedrijf Askam was een vrachtwagenfabrikant. In 2015 ging het merk failliet en biedt het zijn producten niet meer op de markt aan. Aanvankelijk, in 1962, begon het bedrijf zijn activiteiten met de hulp van Chrysler. Het gerenommeerde merk leverde de productiecabines. Het Askam-logo bestaat uit een ster die wordt omsloten door lijnen in een ovaal. Hieronder werd het logo aangevuld met de naam van het bedrijf. De ontwerpers maakten het logo driedimensionaal en voegden reflecties toe aan de details.

  3. Western Star (VS)

  Western Star Logo

  De truckfabrikant is volledig doordrongen van de Amerikaanse geest, wat terugkomt in zowel de naam als het logo. Oprichter William Signius Knudsen creëerde in 1967 een succesvol bedrijf dat zich nu richt op het B2B-segment. Hij werkte voor bedrijven als General Motors en Ford, die vanaf het begin hielpen om hoogtes te bereiken. Het merklogo bestaat uit een grote “W” met daarin een rode ster. De contouren van de figuren zijn gemaakt om op metaal te lijken met een karakteristieke glans.

  4. Venucia (China)

  Venucia Logo

  De Chinese fabrikant is een dochteronderneming van Dongfeng Nissan Passenger Vehicle, opgericht in 2010. Het eerste bedrijfslogo had 5 sterren in verschillende tinten blauw en zilver. In 2017 heeft het bedrijf de afbeelding bijgewerkt om deze eenvoudiger te maken. De ontwerpers hebben 2 zichtbare zilverkleurige sterren behouden en een omtreklijn op een blauwe achtergrond toegevoegd. De directe betekenis van de naam Venucia is “Morgenster” of “Het begin van een nieuwe dag”. De merksymbolen symboliseren de belangrijkste waarden: een ideaal creëren, vertrouwen, een nieuw niveau in de wereld bereiken.

  5. Facel Vega (Frankrijk)

  Facel Vega Logo

  De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1939, toen het merk zich tijdens de oorlog specialiseerde in de productie van apparatuur voor de luchtvaartindustrie. Vervolgens, in 1945, ontwikkelde Facel Vega carrosserieën, coupés voor de gerespecteerde Panhard, Simca en Ford in de wereld. De geschiedenis van de productie van zijn eigen modellen begon in 1954 en het merk bestond pas 10 jaar daarna.

  Het Facel Vega-logo is samengesteld uit een mix van rood, geel, zwart en zilver. De kleuren zijn duidelijk gescheiden door lijnen en in een cirkel geplaatst, samen met een afkorting. De ring draagt ​​de volledige naam Facel Vega en 6 sterren. Het bedrijf ging failliet en de reden was het verlies van het vertrouwen van de klant na het gebruik van een Pont-a-Mousson-motor van lage kwaliteit.

  6. Berkeley (VK)

  Berkeley Logo

  Berkeley is een Britse fabrikant die niet alleen een waardige concurrent van Mini is geweest, maar ook sportwagens heeft ontwikkeld. Het logo van het merk was helder en herkenbaar. Rood en grijs in de cirkel, in het midden gescheiden door een rechte lijn. Ook binnen de cirkel was een grote B. De omtrek van de figuur is een grijze strook met een naam en 5 sterren. Het succes van het bedrijf in de beginjaren was enorm en Berkeley groeide in hoog tempo. Na met enkele modellen te hebben geëxperimenteerd, verloren de producten de vraag en verklaarde het bedrijf zichzelf in december 1960 failliet.

  7. Subaru (Japan)

  Subaru Logo

  De naam van het Japanse merk heeft, net als het logo, een bijzondere betekenis en een interessant verhaal. Subaru-oprichter Kenji Kita wilde zijn creatie een Japanse naam geven. Hij organiseerde zelfs een wedstrijd voor de beste naam, maar hij koos nooit de juiste. De keuze viel op het woord “Subaru” met de betekenis van “verzamelen, samen verbinden”. Het wordt ook gebruikt om de Pleiaden van hemellichamen in het sterrenbeeld Stier aan te duiden. Het logo heeft 6 sterren van verschillende afmetingen in zilver op een blauwe achtergrond. De sterren hebben het bedrijf door de geschiedenis heen vergezeld, wat niet verwonderlijk is vanwege de specifieke geschiedenis. Alleen de kleuren, achtergrond en locatie zijn gewijzigd.

  8. Pontiac (VS)

  Pontiac Logo

  Pontiac is een divisie van General Motors die in 2010 werd gesloten nadat de laatste auto was uitgebracht. De reden voor de liquidatie waren de financiële problemen van GM. Het merk kreeg zijn naam ter ere van de Indiase leider die in de 18e eeuw een opstand tegen de Britten leidde. Als eerbetoon aan geschiedenis en wortels, werd het eerste logo gepresenteerd in de vorm van een Indiase hoofdtooi. In de afgelopen jaren is Pontiac overgestapt op een meer beknopte versie van de rode pijl die naar beneden wijst. Het logo wordt ook wel “Dart” genoemd. Bovenaan de pijl staat een zilveren ster.

  9. Mercedes-Benz

  Mercedes Benz Logo

  Een van de oudste automerken in de geschiedenis, het heeft een laconiek logo dat is gehuld in vele verhalen en mysteries. Er zijn verschillende variaties op hoe het beroemde logo tot stand is gekomen. Een van de oprichters van het merk Gottlieb Wilhelm Daimler was de eerste die het toekomstige merklogo gebruikte. Hij stuurde zijn zonen een ansichtkaart met uitzicht op Keulen. De ingenieur markeerde zijn huis met een driepuntige ster.

  De fabrikant leverde zijn motoren niet alleen voor de productie van auto’s, maar ook voor de luchtvaart en het zeevervoer. De drie stralen vertegenwoordigen het beroep van de oprichter. Een ander verhaal zegt dat Gottlieb Wilhelm Daimler zijn huis met een ster versierde, en zijn zoons belichaamden zijn idee in het Mercedes-logo.

  Het beroemde logo is afgebeeld als een driepuntige ster in het wiel. Aanvankelijk werd een lauwerkrans gebruikt als symbool van succes en overwinningen. Ook is de locatie van het symbool op de auto zelf verschoven van de motorkap naar de radiatorgrille om de sportieve stijl van dure modellen te weerspiegelen.

  10. Polestar

  Polestar Logo

  Polestar is een Zweeds bedrijf dat sinds 1996 gespecialiseerd is in de productie van personenauto’s. Nu eigendom van Volvo en ontwikkelt elektrische voertuigen en racemodellen. Het bedrijf staat ook bekend om de productie van elektromotoren.

  Het Polestar-logo wordt gepresenteerd in de vorm van een poolster, die werd gevormd door de verbinding van twee pijlen. Het bedrijf koos voor grijs- en wittinten. De ene helft is donkerder om een ​​schaduweffect te creëren. Wanneer het logo op de auto zelf wordt geplaatst, wordt het duidelijker en intenser. Het merk gebruikt een glanzende textuur, die extra glans geeft en er nobeler uitziet dan de papieren versie.

  Het is Polestar verboden om het logo in Frankrijk te gebruiken vanwege juridische procedures met de fabrikant Citroen. Bovendien veroordeelde de rechtbank Polestar tot het betalen van een boete van 150.000 euro.

  11. JAC

  JAC Logo

  De Chinese autofabrikant heeft het logo een paar jaar geleden bijgewerkt en gebruikt nu de naam van het bedrijf in een ovaal. JAC was vroeger herkenbaar aan het logo met een rode ster. Een dunne vijfpuntige ster in een grote cirkel was populair in zijn tijd en symboliseerde harmonie en veiligheid. Met behulp van witte lijnen was het mogelijk om het logo volumineuzer te maken. Als gevolg hiervan vond het merk dat het embleem te groot was voor auto’s en schakelde het over op een laconieke versie.

  Het Chinese bedrijf specialiseerde zich aanvankelijk in de productie van vrachtwagens. Eind jaren tachtig bracht JAC chassischassis op de markt, wat het bedrijf van een faillissement behoedde. Sinds 2001 heeft het merk een extra productie van personenauto’s gelanceerd. JAC produceert meer dan 500.000 auto’s per jaar.

  12. Jeep

  Jeep Logo

  Het automerk begon het “ster” -logo te gebruiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vóór het uitbreken van de vijandelijkheden werden veel auto’s vanuit de Verenigde Staten naar andere landen geëxporteerd. Toen ze de productie verlieten, kregen ze een identificatienummer en een sterlogo. Toen de Tweede Wereldoorlog aanbrak, was het nodig om een ​​manier te bedenken om vijandelijke voertuigen van Amerikaanse voertuigen te onderscheiden. Zo voegde Willys met een speciaal sjabloon ook een cirkel rond de ster toe.

  In de moderne realiteit gebruikt Jeep een eenvoudig logo met de merknaam. Overigens zijn er verschillende versies van de oorsprong van de naam. 3 van hen zijn gerelateerd aan oorlogstijd, en de vierde zegt dat Jeep is opgedragen aan Eugene de Jeep uit de strip over de zeeman Popeye.

  13. Chrysler-Dodge

  Chrysler Dodge Logo

  Het merk heeft de symboliek in het logo vele malen volledig veranderd en meerdere keren teruggekeerd naar de sterren. De ster verscheen voor het eerst op het logo in 1962. Het vijfpuntige symbool is gemaakt door ontwerper Robert Stanley. Lynn Townsend, een van de directeuren van het bedrijf, koos uit 700 opties om een ​​logo te vinden dat moderniteit en tegelijkertijd veelzijdigheid kan uitstralen. Er is een versie die de vijfpuntige ster overeenkomt met vijf divisies van Chrysler. Maar het bleek dat er geen geheime betekenis was, en het management vond het logo gewoon leuk.

  Toen keerde het bedrijf in 2008 terug naar het “ster” -logo. Het symbool werd in een vijfhoek geplaatst en de kleur veranderde in grijs. De ster is prominenter geworden en de scherpe lijnen symboliseren kracht, precisie en vertrouwen. Ook hebben de ontwerpers volume aan het logo toegevoegd en zijn sommige delen van de ster in een donkerdere kleur getekend. Chrysler-dodge gebruikt nu een eenvoudig logo met de bedrijfsnaam.

  14. Durant Motors

  Durant Motors Logo

  Durant Motors werd in 1921 opgericht door William “Billy” Durant en duurde slechts 10 jaar. Na het verlaten van General Motors besloot de oprichter voor zichzelf te beginnen. Een van de beroemdste Star-logo’s verscheen op de Star Four, die het bedrijf produceerde van 1922 tot 1928. De auto was erg populair en werd geproduceerd met verschillende carrosserievarianten.

  Het logo dat bij het succesvolle model hoorde, wordt gepresenteerd in de kleuren blauw, wit en grijs. In het midden van de afbeelding staat een ster met een schild en een draak erop. Op het schild zelf staat “Star”, en daaronder “Four” en Durant Motors. Het hoofdlogo van het bedrijf bestond uit hetzelfde schild en dezelfde draak, maar in plaats van blauw flitste rood.

  We kunnen zeggen dat sterren niet de meest populaire oplossing zijn onder autobedrijven. Autoembleem met sterren geeft een sterke associatie weer, aangezien het symbool vaak wordt gebruikt op het niveau van landen en grote organisaties. We kunnen in ieder geval de trend volgen dat vrij populaire merken, bijvoorbeeld Mercedes en Subaru, de afbeelding op hun auto’s gebruiken. De auto met sterrensymbool verbergt vaak een interessante geschiedenis of betekenis voor de oprichters of het bedrijf zelf.

  Welk automerk heeft een sterlogo?

  Polestar (Zweden), Western Star Trucks (VS), Subaru (Japan), Mercedes-Benz (Duitsland) en minstens drie merken uit China hebben een logo met sterren: Englon, Venucia, JAC Motors. Sommige bedrijven die niet meer bestaan, hadden soortgelijke symbolen: Berkeley Cars Ltd (Groot-Brittannië), Facel SA (Frankrijk), Askam (Turkije), Pontiac (VS).

  Welke auto heeft een 4-punts sterlogo?

  De bekendste logo's met vierpuntige sterren werden of worden nog steeds gebruikt door Polestar (Zweden), Pontiac (VS), Subaru (Japan), Askam (Turkije).

  Hoeveel autologo's zijn er in de wereld?

  Er zijn veel auto-logo's in de wereld. Het is onmogelijk om hun aantal te tellen omdat er voortdurend nieuwe merken verschijnen.

  Wat is de betekenis van autobadges?

  Meestal symboliseren auto-emblemen snelheid, premium kwaliteit, weerspiegelen ze de geschiedenis van de fabrikant of zijn ze op de een of andere manier verbonden met de maker van het bedrijf. De sterren in de logo's vertegenwoordigen het streven naar uitmuntendheid en nieuwe hoogten.