Alienware Logo

Alienware Logo

Alienware is een Amerikaanse fabrikant van computers en digitale randapparatuur en is gevestigd in Miami, Florida. Het bedrijf werd in 1996 opgericht door Alex Agila, Frank Azor en Nelson Gonzalez en maakt nu deel uit van Dell Corporation. Het merk is bekend en actief in bijna 40 landen over de hele wereld.

Betekenis en geschiedenis

Alienware logo Geschiedenis

Het logo verscheen in het jaar van de oprichting van het bedrijf en presenteert een ongebruikelijke grafische visualisatie – zowel in lettertype als in beeld. Het resultaat van deze verbinding is een symbool dat moeilijk te verwarren is met een ander teken. Kenmerken van het logo: minimalisme, elegantie en technische oriëntatie. Dit maakt het logo niet alleen modern, maar ook smal georiënteerd, wat duidt op een specifiek werkterrein.

Embleem

De huisstijl bestaat uit tekst waarin de naam en de codezin, de bedrijfsslogan, zijn opgenomen. De inscriptie “Alienware” is in hoofdletters gedrukt. Onder het opschrift staat het motto “High-performance gaming systems”. Het wordt weergegeven door hoekige letters die doen denken aan symbolen van een of ander computerprogramma.

Het grafische symbool is niet minder interessant: een donker hoofd van een vreemdeling wordt getekend op een lichte achtergrond. Het hoofd heeft een langwerpige vorm met een breed voorhoofd en een smalle kin. Het symbool is zwart geschilderd, met uitzondering van de ovale ogen, die wit zijn gemaakt, waardoor de ogen er leeg en mysterieus uitzien.

Het intrigerende griezelige symbool bevindt zich rechts van de tekst. Het ligt meestal naast het woord “Alienware” en daalt slechts licht af naar het bedrijfsmotto. Deze grafische techniek is een voorbeeld van cultstatus en esthetische intriges. Het symbool onderscheidt het bedrijf effectief van zijn concurrenten en weerspiegelt het type van zijn activiteiten.