Albany FireWolves debuut met een nieuw logo

FireWolves Logo

Albany FireWolves van de National League zal worden begroet met een nieuw logo in het Times Union Center voor de start van het nieuwe seizoen in het Times Union Center. De noodzaak voor een dergelijke verandering werd niet alleen gedreven door de wens van de teamleden, maar ook door de sponsors, fans en supporters van de club uit Albany. Op 2 juli 2021 werd een nieuwe versie aan het publiek gepresenteerd, die de aprilversie zal vervangen door een ontblote wolfskopprofiel. Er werd een combinatie van verschillende contrasterende en nogal agressieve kleurtinten op aangebracht — donkerrood, vurig rood, donkerpaars en grijs. De structuur van het logo leek sterk op het embleem van de Seawolves Club van Stony Brook University. Deze gelijkenis werd hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste reden voor zo’n dringende verandering in het beeld van «vuurwolven».

FireWolves Nieuw Logo

Het nieuwe logo, dat is gemaakt rekening houdend met de problemen met de eerste optie, is radicaal anders dan de vorige. Allereerst had het niet alleen invloed op de afbeelding zelf, maar ook op het hele kleurenschema van het logo. De ontwikkeling vond plaats in opdracht van Upside Collective, een in Albany gevestigd ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in professionele rebranding, grafische vormgeving, webdesign, videoproductie en ontwikkeling en productie van visuele effecten.

Logo FireWolves

Het nieuwe embleem is een grijnzende wolvenkop, volledig afgebeeld, omringd door vlammen. De ontwerpers slaagden erin het gevoel van woede en kracht over te brengen waarmee de wolf klaar lijkt om uit de vlam te springen. Beneden, in de uitdijende haard van het vuur, staat de naam van het bedrijf. De vuurzone en vlammen zijn gemaakt met een donkerrode kleur, die deze scheidt van de algemene zwarte achtergrond met een witte en lichtbruine rand die precies de kleur van de wolfskop in zijn schaduw herhaalt. De originele oplossing — het markeren van de pupillen in het groen, dat nergens anders in de afbeelding wordt gebruikt, vergroot de impact op de kijker aanzienlijk. De IACROSSE CLUB-tekst wordt onder het vuursymbool geplaatst, waarbij de randen uit elkaar worden gedrukt. Deze inscriptie is zeer goed te zien op een zwarte achtergrond, uitgevoerd in een kleiner lettertype in dezelfde kleurtint als de wolf.

FireWolves Voor en Na Logo (geschiedenis)

Als we de situatie samenvatten met het Albany FireWolves-logo, kunnen we zeggen dat de nieuwe versie van het embleem niet alleen uniek is. Ontwerpers slaagden erin om niet alleen de kracht, kracht en kenmerken van het team over te brengen. Hun talent maakte het mogelijk om een ​​gevoel van beweging te creëren, de bereidheid van de wolf om uit de vlam te springen en de tegenstander te verslaan. Het logo bleek behoorlijk emotioneel en zeer consistent met de geest en doelgerichtheid van het team.