Akatsuki Logo

    Akatsuki Logo

    Akatsuki is de naam van een team van negatieve personages in de beroemde manga en anime Naruto. Net als alle andere helden zijn ze gemaakt door Masashi Kishimoto. Ze leven in een fictieve wereld waar landen strijden om de hoogste macht. Hiervoor huurt de staat ninja’s in die bovenmenselijke gevechtsvaardigheden hebben. De naam van de organisatie vertaalt zich letterlijk als “dageraad”, maar homofoon is het dichter bij de uitdrukking “rode maan”.

    Betekenis en geschiedenis

    Akatsuki Logo

    Akatsuki werd oorspronkelijk opgericht door Konan, Nagato en Yahiko om rust te brengen, maar nadat Yahiko stierf, veranderde Tobi (alias Obito Uchiha) het in een vijandelijke groep. Alle leden van het antagonistische team zijn ninja’s die hun nederzettingen zijn ontvlucht, omdat het gevaarlijke criminelen zijn – de machtigste en meest gezochte in het hele fantasie-universum. Ze behoren tot de sociaal gevaarlijke elementen van de S-klasse. Typisch, een organisatie heeft 10 leden, die in paren handelen. Maar na het vertrek van Orochimaru waren het er een tijdje 9. Maar later was het evenwicht weer hersteld. Nu zijn het er weer tien: Obito Uchiha, Zetsu, Kisame Hoshigaki, Konan, Nagato, Itachi Uchiha, Deidara, Hidan, Kakuzu, Sasori.

    Het uiterlijk van de leden van de vijandelijke vereniging wordt gecombineerd met hun logo: het siert de kleding van elk lid van de groep. Volgens de plot dragen ze zwarte regenjassen met een rechte en lange snit met rode voering en een hoge kraag die tot aan de kin reikt. De regenjassen zijn ook voorzien van prints van rode cumuluswolken. Ze zijn het belangrijkste embleem van Akatsuki.

    De nagels van de personages zijn paars geverfd en elk heeft een talismanring aan hun handen. Ze worden alleen op een specifieke vinger gedragen. Dit is ook een symbolisch symbool van het team. Bovendien hebben leden van de groep conische hoeden met een brede rand die ze verbergen voor nieuwsgierige blikken. Soms dragen manga-antihelden hoofdbanden met hiërogliefen op hun hoofd die het dorp vertegenwoordigen waaruit ze zijn gevlucht. Maar de namen zijn doorgestreept met een dunne lijn – dit is een bevestiging dat ze daar niet meer wonen.

    Voor het logo kozen de makers van de anime-serie voor een rode wolk. Het bestaat uit verschillende krullen in verschillende vormen en maten. In totaal zijn er drie witte, sterk gebogen bogen in de binnenruimte. Met deze artistieke techniek kun je de hoop van de wolk benadrukken en de delen ervan markeren.

    De randen zijn ongelijk, gevormd uit halve cirkels die in verschillende richtingen uitsteken. Over het algemeen zijn het er vijf. Ze zijn voornamelijk aan de rechterkant geconcentreerd en zien eruit als grote heuvels. Aan de linkerkant is het logo smaller omdat het een langwerpig element heeft dat uit de hoofdwolk steekt. Het lijkt op een korte “staart” van een tekstballon, waar de woorden van karakters in strips meestal passen.

    Verlies echter niet uit het oog dat dit het embleem is van negatieve karakters, dus gaven de ontwerpers het de vorm van een onweerswolk. Maar ze hebben het dieprood geverfd in plaats van zwart, omdat de Akatsuki-leden donkere kleding dragen. Daarom zou een wolk tegen een dergelijke achtergrond onzichtbaar zijn. De makers van de serie moesten echter een gevoel van dreiging overbrengen, dus kozen ze voor de kleur van bloed.

    Het logo op de cape heeft ook een witte randstrook rond de hele omtrek van het bloederige element om het duidelijk te laten opvallen en goed te contrasteren met de cape. Maar op de gedrukte versie van het logo ontbreekt zo’n lijn: de wolk is afgebeeld zonder witte rand.

    Logo lettertype en kleuren

    Logo Akatsuki

    Het logo bevat geen tekst. Inscripties (hiërogliefen) zijn alleen aanwezig op de hoofdband van antihelden, maar het is niet opgenomen in de hoofdidentiteit van de groep. Het corporate palet bestaat uit de klassieke combinatie van zwart (personifieert duisternis, vijandelijke troepen en negativiteit), rood (is de fatale kleur van bloed), wit (gebruikt als rand om elementen te markeren). Slechts twee van hen zijn echter betrokken bij het logo – rood en wit.