Airtel Logo

  Airtel Logo

  Airtel is het grootste telecommunicatienetwerk van India met een hoge internationale aanwezigheid. Het begon met bieden – om precies te zijn, het winnen van een van de vier mobiele licenties op een veiling. Dit evenement dateert uit 1992. Vervolgens onderging het bedrijf een reeks grote transformaties, waarna het in 1995 werd gereorganiseerd en zijn huidige naam kreeg. De oprichter is zakenman Sunil Bharti Mittal, die in 1984 een kleine onderneming opende voor de productie van druktoetstelefoons. Het was het dat uitgroeide tot een superoperator van wereldbelang. Het hoofdkantoor van het bedrijf is nu gevestigd in New Delhi, Delhi NCT (India).

  Betekenis en geschiedenis

  Airtel Logo Geschiedenis

  Wat is Airtel?

  Het is een internationale telecomoperator uit India. Hij werkt op het grondgebied van zijn land, maar ook in 18 landen van de wereld. Hij is gespecialiseerd in mobiele netwerken, vast breedband en diverse spraakdiensten.

  Nadat het de officiële status van een telecommunicatiedienst had gekregen, dacht het bedrijf meteen aan het ontwikkelen van een eenvoudig maar helder logo. Ze stopte haar keuze op de naam, die ze op een unieke manier besloot te verslaan. Gedurende alle jaren van zijn bestaan ​​had het twee versies van het logo: debuut en actueel.

  1995 – 2010

  Airtel Logo 1995-2010

  De originele versie toont een tweekleurige rechthoek met een witte streep en twee rode. Op een lichte achtergrond staat het eerste deel van de naam van de operator – het woord “Air” met een rode stip boven de zwarte letters. Op de rode helft is het tweede segment van de naam – “tel”. De inscriptie is gemaakt in een onopvallend schreefloos lettertype – strikt en te recht. Het enige hoogtepunt is de kruising van de letters “r” en “t” ter hoogte van een enkele lijn die loopt tussen de dop en de dwarsbalk.

  2010 – heden

  Airtel Logo 2010-vandaag

  Verdere uitbreiding van het bedrijf leidde tot een vernieuwing van de wereldwijde telecommunicatienetwerkstrategie en vereiste een rebranding. De implementatie van het strategisch belangrijke idee begon in 2010, toen een nieuw identificatiemerk werd aangenomen, voorgesteld door het Londense bureau Brand Union. Het verscheen als resultaat van een online wedstrijd van zes maanden en weerspiegelt, volgens het idee van de auteur, de grenzeloosheid van telefonische communicatie.

  Het embleem is gebaseerd op de gestileerde letter “a” of, zoals het bedrijf beweert, “Airtel wave”. Het semi-gewervelde symbool staat voor de servicenaam en is in bedrijfsrood. Het bestaat uit een enkele lijn, die volgens het ruimtelijk perspectief dunner is op verre plaatsen en breder in dichterbij gelegen plaatsen.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Airtel

  Ondanks het feit dat het bijgewerkte logo veel progressiever is dan de vorige versie, bekritiseerden sommige experts het vanwege het gebrek aan persoonlijkheid. Ze zien het als vergelijkbaar met de grafische aanduidingen van Videocon, Vodafone en Air Arabia. Blijkbaar is zo’n appèl in ontwerp te wijten aan het feit dat het Vodafone-embleem is ontwikkeld door dezelfde Britse studio Brand Union. Critici hebben ook gewezen op de gelijkenis van het pictogram met een hoofdletter “D” in plaats van een kleine “a”. Dit is wat de telecommunicatieoperator ertoe dwingt om het verklarende woord “airtel” naast de letter te plaatsen.

  Het logo gebruikt een van de lettertypen van de Ubuntu-familie – uit de categorie Medium. Ze heeft lijnen van gemiddelde breedte, vrije intersymboolruimte, licht geknipte lijnen. De rechter benedenhoek van de letter “a” is afwezig, evenals de verlenging van “l” en “t”, dus de inscriptie ziet er licht en luchtig uit. Visueel is het in harmonie met het grafische teken in de vorm van een golf, dat ook wordt gecompenseerd door de onafgewerkte strip.

  Het telecommunicatiebedrijf koos voor de rode kleur Hex: # FF0000 als bedrijfskleur. Het brengt dynamiek, energie en intensiteit goed over. In de vroege versie werd het gecombineerd met wit en zwart, waardoor het palet moeilijk te visualiseren was. Nu is helder rood meer gedenkwaardig: het staat op een witte achtergrond en wordt niet door een andere kleur in de schaduw gesteld.