Air Force Logo

  Air Force Logo

  Luchtmacht is de luchtmacht van de Amerikaanse strijdkrachten, een van de acht strijdkrachten. Aanvankelijk werd het gevormd als een structuur van het Amerikaanse leger (in 1907), maar na de goedkeuring van de National Security Act werd het een onafhankelijke gevechtseenheid (sinds 1947). De organisatie verscheen in het kader van het gelijknamige Amerikaanse ministerie, een van de drie militaire afdelingen van het ministerie van Defensie. De volledige naam is United States Air Force (USAF). Het hoofdkantoor bevindt zich in het Virginia State Pentagon.

  Betekenis en geschiedenis

  Air Force Logo Geschiedenis

  Wat is luchtmacht?

  Luchtmacht is een luchtmacht. In de Verenigde Staten is het een van de jongste takken van de strijdkrachten, opgericht in 1947 als een aparte eenheid. Het biedt luchtsteun aan zee- en grondtroepen.

  De prioriteiten, taken en doelen van de luchtmacht worden weerspiegeld in de emblemen, waarvan het er twee heeft: een als identificatiemerk op chevrons, een vlag en andere parafernalia, de tweede is het officiële logo, goedgekeurd in januari 2000.

  Het verhaal van zijn uiterlijk begon met het feit dat het hoofdkwartier van de Amerikaanse luchtmacht eind jaren 90 van de vorige eeuw een commercieel bedrijf aansprak met de opdracht om unieke symbolen te onderzoeken en te creëren. Het corporate branding-bedrijf stuurde vertegenwoordigers naar grote steden en militaire locaties om meer te weten te komen over de waarden van werknemers, analyses uit te voeren en de situatie van dichtbij te bekijken. Het studiopersoneel reisde lange tijd naar militaire luchtposten en bestudeerde het milieu, de cultuur en het erfgoed van het leger.

  Het resultaat van nauwgezet werk was een echt origineel teken. Het vernieuwde logo is gebaseerd op traditionele militaire waarden en weerspiegelt historische tradities. Het voorgestelde ontwerp benadrukt de huidige en toekomstige mogelijkheden van de dienst om het Amerikaanse luchtruim en de belangen van het land te beschermen.

  Het werk verliep in verschillende fasen. In 1998 vonden de eerste onderzoeken, onderzoeken en samenwerking met een focusgroep plaats. Een jaar later werd een grafisch symbool geïntroduceerd. Dit was het prototype voor het embleem van de luchtmacht in zwart-wit. In het late voorjaar van 2000 vroegen de auteurs registratie van het merk aan en in 2001 werd het getest op alle militairen.

  Na een onderzoek dat in 2002 werd uitgevoerd, merkte de doelgroep op dat de meerderheid van zijn vertegenwoordigers (90%) het symbool identificeerde als een officieel USAF-merk. In de eerste helft van het najaar van 2003 ontving hij registratie- en serienummers en in mei 2004 werd hij officieel goedgekeurd door de stafchef.

  1947 – heden

  Air Force Logo 1947-vandaag

  Het algemene logo van het Ministerie van Defensie ziet eruit als een ronde stempel. Het rondel bestaat uit een centrale cirkel met een brede rand langs de rand, waarin de volledige naam van de militaire dienst is geschreven. In het midden staat de Amerikaanse zeearend, het symbool van de Verenigde Staten. Hij is ook afgebeeld in de stijl van het kubisme op een nieuw symbool. Het oude embleem werd gebruikt in de begintijd toen de luchtmacht deel uitmaakte van het leger.

  2000 – heden

  Air Force Logo 2000-vandaag

  Het moderne icoon van de zwevende vogel, waarvan het prototype wordt geassocieerd met luchtmachtgeneraal Henry Harley Arnold, is een erfenis die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. Het logo is praktisch samengesteld uit vele geometrische vormen: trapezoïden, driehoeken, ruiten, cirkels en parallellogrammen met één afgesneden zijde. Op een bepaalde manier gerangschikt, vormen ze de figuur van een Amerikaanse zeearend die met krachtige vleugels klappert.

  Er is een vijfpuntige ster in het midden van het embleem. Het verscheen ten koste van de negatieve ruimte – op het contrast van kleur en rechte lijnen. In het midden is duidelijk een blauwe cirkel zichtbaar, van waaruit witte stralen in verschillende richtingen divergeren. Hieronder staat het opschrift “U. S. Luchtmacht”.

  Logo lettertype en kleuren

  Air Force Logo

  Deze militaire dienst heeft twee logo’s – algemeen en individueel. Hoewel ze in verschillende stijlen zijn gemaakt, zijn ze verbonden door het belangrijkste symbool van de Verenigde Staten – de Amerikaanse zeearend. In de eerste versie is het klassiek en dicht bij realisme, in de tweede is het geïmproviseerd en lijkt het op de stijl van het kubisme.

  Logo Air Force

  Het lettertype van het logo-lettertype is bijna identiek aan het lettertype Craft Gothic Heavy Extended, gemaakt door FontSite Inc. Het is vet, breed, groot, gedrongen, schreefloos. Het kleurenschema van de militaire eenheid geassocieerd met vluchten is natuurlijk van een hemelse tint, dus blauw in combinatie met een witte achtergrond overheerst in het corporate palet.