AHA — vlieg en nieuwe avonturen met een nieuw luchtvaartmerk

AHA! Logo

Het nieuwe logo is geïntroduceerd door de regionale luchtvaartmaatschappij ExpressJet, voor vluchten tussen Reno-Tahoe, een internationale luchthaven, en een netwerk van steden langs de westkust van de Verenigde Staten. Het volle geluid van dit merk is Aha! Travel Management Company LLC. Op 30 september 2021 maakte de luchtvaartmaatschappij voor het eerst een commerciële vlucht in de vorm van een sportcharter. Het ging door Tallahassee, FL en Anderson, SC. De vlucht viel samen met de verjaardag van de eerste vlucht van het bedrijf als regionale operator op commerciële voorwaarden. Sinds eind oktober heeft de luchtvaartmaatschappij reguliere vluchten geopend op de route — Reno — Pasco / Tri-Cities. Plannen en een meerjarenplanning zijn al gemaakt.

AHA! Nieuw Logo

Het nieuwe logo weerspiegelt de geest en essentie van het nieuwe merk, zoals blijkt uit de drie woorden die in het logo zijn geplaatst onder hun afkorting — «aha!». Het is lucht, hotel, avontuur. Een dergelijke visualisatie onthult de belangrijkste plannen van het merk voor de toekomst — een mogelijkheid bieden om goedkope reispakketten te koppelen aan hun vluchten voor diegenen die Reno en Tahoe willen bezoeken om te ontspannen in hun resorts, plezier te hebben in het casino en kennismaken met de bezienswaardigheden. Hiertoe worden al bepaalde stappen gezet om overeenkomsten te sluiten met resorts en uitgaansgelegenheden om iedereen betaalbare weekend- of vakantiearrangementen te kunnen aanbieden.

Dit alles wordt weerspiegeld met behulp van een moderne, heldere en aantrekkelijke visualisatie van het merk, in het nieuwe logo. Het belangrijkste element van het logo is de afkorting «aha» in vet sans serif en LCT hoofdletters Picon Extra bold by LCT. De ronding van de letters zorgt voor het creëren van de vereiste sfeer van vreugde, ontspanning, rust, die het merk garandeert met zijn voorstellen. Daarnaast maakt de gekozen lettergrootte het logo visueel waarneembaar en leesbaar op welke manier dan ook.

Logo AHA!

Om het effect van de vereiste waarneming te versterken, werd het meest effectieve kleurenpalet toegepast in de vorm van een combinatie van twee kleuren — een diepblauw en een accentgroen uitroepteken. Deze combinatie van tinten is bijzonder aantrekkelijk en trekt zelfs met een voorbijgaande blik de aandacht. Met behulp van een dergelijk kleurenschema is de overdracht van de vereiste informatie verzekerd — de kleuren van de lucht en het water, de natuur en het geld demonstreren alle kenmerken van de voorstellen van het merk. Dit is een vakantie aan de oceaankust, omgeven door onbeschrijfelijke natuurlijke schoonheid, een kans om goed uit te rusten en voordelen te krijgen. En dat allemaal met een snel en voordelig reispakket van het merk.