Aerosmith Logo

Aerosmith Logo

Aerosmith is een van de grootste muziekgroepen die bijna 40 jaar geleden naar de top van de roem is gestegen en er nog steeds is. Haar composities hebben een grote invloed gehad op het muzikale rockfeest van meerdere generaties sinds het bestaat sinds 1970. De plaats van oorsprong van het team – de stad Boston, Massachusetts. De stijlen waarin hij speelt zijn hard rock, glam rock, blues rock en glam metal.

Betekenis en geschiedenis

Aerosmith Logo Geschiedenis

Het onderscheidende teken van de rockers verscheen in de vroege jaren zeventig, toen ze vorm begonnen te krijgen in een uniek team. De auteur van het iconische embleem is Raymond Tabano. Lange tijd trad hij niet met iedereen op, maar leverde een enorme bijdrage aan de ontwikkeling van de groep. Al was het maar omdat hij de eerste was die het beroemde gevleugelde logo uitvond, dat nog steeds relevant is. Deze optie debuteerde in 1974 op de cover van Get Your Wings.

1973 – 1974

Het originele logo lijkt niet veel op al het volgende. Het bestaat uit de oorspronkelijke naam Aerosmith, waarbij elke letter in een aparte cel wordt geplaatst. Zwarte letters in hoofdletters vallen duidelijk op in witte gaten, onderstreept door een donkergrijze gekartelde lijn. De basisachtergrond is geel, de vorm is langwerpig rechthoekig. Deze versie verscheen op het debuutalbum van muzikanten.

1974 – 1975

De collectie, gepubliceerd in 1974, was versierd met gestileerde vleugels met in het midden een grote letter “A”. Onder de ovale rand staat de naam van de rockband.

1975 – 1979

Op de cover van Toys in the Attic verschenen andere vleugels – een strikt geometrische vorm. Ze zijn zilver geverfd en wijd verspreid. Op hen staat het opschrift “Aerosmith”, willekeurig gemaakt in semi-cursief.

1979 – 1982

Het embleem op het album Night in the Ruts weerspiegelt de sfeer die erbij hoort. Daarom is het grijs vies gemaakt, in de vorm van een afbeelding op een haveloze muur. Hoofdletters, schreefloos, met karakteristieke verfvlekken.

1982 – heden

De huidige versie lijkt niet veel op de vorige: hij toont opnieuw duidelijk twee uitgestrekte vleugels met een cirkel in het midden. De enige toevoeging is een ster in het midden. Bovendien gebruikte het logo de inscriptie van 1975. Deze versie verscheen voor het eerst op de cover van Rock in a Hard Place.

Embleem

Het sleutelsymbool van Aerosmith is de gevleugelde “A” met een gestileerde bandnaam. De uiteinden van de wijd uitgespreide vleugels zijn naar boven gericht.

Lettertype en kleur

Elke versie van het logo heeft een eigen lettertype. Versies van 1975 en 1982 – met schreven, de rest – Sans Sefir. Het hoofdpalet is wit en zwart. De eerste kleur wordt geassocieerd met vertrouwen, wijsheid, harmonie. De tweede – symboliseert elegantie, energie en kracht.