Acxiom Corporation wordt LiveRamp en introduceert zijn nieuwe stijl

LiveRamp Logo

De Amerikaanse Acxiom Corporation, die haar geschiedenis sinds 1969 leidt, heeft een volledige rebranding doorgevoerd en haar naam opnieuw veranderd in LiveRamp. Als SaaS-bedrijf biedt het merk een platform dat gegevensconnectiviteit mogelijk maakt, inclusief gegevensinvoer en online verzending voor marketinggebruik. De nieuwe naam werd gekozen na de overname door het merk van het bedrijf met dezelfde naam, waardoor een van zijn divisies, Acxiom Marketing Services, werd omgevormd tot een wereldwijd advertentienetwerk. Het merk heeft een breed netwerk van kantoren in verschillende steden in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Azië. Het proces van ontwikkeling en uitbreiding, dat vandaag voortduurt, is een stimulans geworden om zijn identiteit te heroverwegen. De constante lancering van nieuwe diensten zoals Privacy Manager, de toevoeging van beheertools zoals Safe Haven, de overname van nieuwe platforms worden allemaal weerspiegeld in de nieuwe identiteit van het bedrijf die onlangs werd geïntroduceerd bij gebruikers.

LiveRamp Nieuw Logo

De gepresenteerde identiteit onderscheidt zich in de eerste plaats door een moderne benadering van de vorming van grafische elementen en de architectuur van constructie. Bovendien wil deze identiteit volledig en nauwkeurig weergeven wat het merk vandaag is, met de nadruk op zijn betrouwbaarheid als partner. De beeldreflectiestructuur combineert dynamische elementen die energiek en eenvoudig zijn. Ontwerpers slaagden erin om gemakkelijk en eenvoudig, en in een minimalistische stijl, alles weer te geven wat het bedrijf altijd voor zijn klanten doet. Door het gebruik van platformmogelijkheden bieden de gebruikte gegevens gebruikers meer efficiëntie en effectiviteit. Door effectieve ondersteuning te bieden voor de vorming van de vereiste perceptie met behulp van afbeeldingen, pasten de ontwerpers de toevoeging van een eenvoudige schuine streep in het logo toe, waardoor het effect ontstaat van een helling die de opkomst van de onderneming symboliseert, de versnelde groei ervan.

Logo LiveRamp

De moderne minimalistische interpretatie is gebaseerd op het verwijderen van onnodige visuele elementen in het logo, waarbij alleen het tekstblok erin wordt weergegeven — de merknaam, en alleen een verduidelijkende schuine lijn wordt toegevoegd. Om de leesbaarheid van een tekst te vormen die bestaat uit twee woorden die niet gescheiden zijn door een spatie, zijn alle letters gemaakt in overeenstemming met de eenheid van stijl en dezelfde dikte. De afwijzing van veelkleurig in het logo, de voorkeur voor het strikte zwart-wit van de klassieke zwarte kleur vereenvoudigt en versnelt ook het proces van visuele verwerking van de ontvangen informatie. Een dergelijke uitvoering zorgde voor eenvoud, het gemak van het onthouden van het logo, de herkenning ervan en een grotere aantrekkelijkheid van de nieuwe visualisatie.

LiveRamp Voor en Na Logo (Geschiedenis)