A.MANO Brooklyn — introduceerde een nieuwe identiteit

A.MANO Brooklyn Logo

Cain Sloan, een woonwinkel in Brooklyn, heeft haar naam veranderd in A.MANO Brooklyn in een grote rebranding. Het assortiment bestaat uit werken van lokale kunstenaars, waaronder vintage items en exclusieve gerecyclede meubels. Het assortiment heeft altijd veel leuke en slimme cadeaus, maar ook origineel briefpapier en een grote verscheidenheid aan tuinproducten. De oprichter, die het bedrijf in 2020 opende als Cain Sloan als een winkel voor elektronische commerciële goederen, bracht hulde aan zijn voorouder die in 1903 een gelijknamig warenhuis opende in Nashville, TN. Na het uitbreiden van de winkel, het toevoegen van handgemaakte aanbiedingen en het verhuizen naar een nieuwe locatie, werd het noodzakelijk om het merk te veranderen, een volledige naamsverandering die de veranderingen zou weerspiegelen die hadden plaatsgevonden.

A.MANO Brooklyn Nieuw Logo

Sergio Mannino Studio uit Brooklyn, NY kreeg deze taak toevertrouwd en slaagde erin om alle unieke kenmerken van de winkel en zijn perspectieven weer te geven in een moderne en originele nieuwe stijl van het merk. De gecreëerde visualisatie combineert met succes de Italiaanse esthetiek van de jaren tachtig en het minimalisme van modern industrieel design. Tegelijkertijd lieten de ontwerpers zich inspireren door het werk van de beroemdste vertegenwoordigers van de hedendaagse kunst Donald Judd en de Milanese Memphis-groep. De constructie van het gehele interieur werd gevormd op drie verschillende ruimtes, waarvan de sfeer zich onderscheidde door zijn uniciteit en uitgesproken individualiteit. Het belangrijkste doel werd bereikt — voorwaarden scheppen voor de mogelijkheid om een ​​constante progressieve stroom en aanbiedingen voor elk van de klanten te vormen, gebaseerd op de aanwezigheid van een diverse ervaring op dit gebied.

Logo A.MANO Brooklyn

De huisstijl die door de ontwerpers is gecreëerd, is een natuurlijke voortzetting van het algehele ontwerp van de winkel zelf geworden. De basis van het logo was de hoofdletter A, gepresenteerd in twee totaal verschillende versies. De eerste is van het lettertype Lyno en wordt gekenmerkt door de durf en speelsheid die kenmerkend zijn voor de visualisatie van het merk. De tweede is gemaakt als een verbindend element tussen het lichaam en de rest van het lettertype. De hoofdletter is perfect geheroriënteerd in het logo zelf, dat gemakkelijk zowel onafhankelijk als met het woord Brooklyn kan worden gebruikt. Tegelijkertijd zag het er in elk frame of op een stevige achtergrond erg indrukwekkend uit.

A.MANO Brooklyn Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het kleurenschema van de gecreëerde huisstijl bestaat uit drie kleuren — contrasterend zwart en wit en het originele rokerige blauw, dat er erg voordelig uitziet tegen de achtergrond van de eerste twee. Een onverwachte, maar zeer gewaagde en winstgevende oplossing was om een ​​effect te creëren dat deze kleuren weerspiegelt in de materialen waaruit de vloer is gemaakt en de geglazuurde baksteen in de afbeeldingen. Dit zorgt voor hun gedurfde aanwezigheid en toont het sterke karakter van het vernieuwde merk.