A-League – nieuw logo rip-off of briljante inspiratie

  A League Logo

  De Australian Football Premier League (A-League) heeft onlangs de rebranding aangekondigd van haar competities – A, W en Y. Vanaf nu zullen de drie grote competities worden hernoemd onder de nieuwe A – league-vlag. De heren-, dames- en jeugdcompetities zijn dienovereenkomstig verdeeld. Niets ongewoons, denk maar eens na, wie van sportteams en merken verandert nu niet van uiterlijk?

  Maar hier begint het meest interessante: sarcastische opmerkingen verschenen op het netwerk en met een reden viel er een golf op het sportmerk. Zodra het nieuwe logo verscheen, wees het scherpe oog van oplettende fans op de gelijkenis met het Adelaide Building Consultancy-logo, dat duidelijk geen voorstander is van het nieuwe visuele beeld.

  Het belangrijkste in het logo van elk merk is de unieke boodschap, die het deelt met de doelgroep. Als er een verhaal is, een scheppingslegende, een enorm aantal aangetrokken specialisten, en het resultaat is slecht, het is bijna onzichtbaar, of misschien lijkt het een nasynchronisatie van een reeds bestaand grafisch beeld en plagiaat, dan is dit is over het algemeen pure duisternis.

  Volgens de Sydney Morning Herald heeft het bouwbedrijf al gereageerd op mogelijke inbreuk op het auteursrecht en overweegt het de mogelijkheid voor de rechtbank om het unieke karakter van zijn handelsmerk te verdedigen. Bovendien hebben ze onlangs ook een nieuwe merknaam gegeven en beweren ze dat ze hun oude logo niet willen veranderen.

  Adelaide Building Consulting Logo

  De terughoudendheid om uw grafisch element te delen met een vertegenwoordiger, weliswaar uit een andere sfeer, maar toch ook uit het bedrijfsleven, is begrijpelijk. Adelaide Building Consultancy Managing Director Timothy Rogers gaf een vage opmerking dat, zeggen ze, we niet precies weten wat we moeten doen, omdat de situatie grappig is, en ik zou graag het standpunt van de A-League over deze kwestie willen weten.

  Dit is natuurlijk een onaangename situatie, aangezien sommige partijen zullen worden geschonden, omdat de logo’s, laten we eerlijk zijn, identiek zijn. Er kan worden aangenomen dat het ene merk het succesvolle pad van het andere probeert te volgen. Maar dit zijn totaal verschillende gebieden, het is verrassend dat ze, afkomstig van verschillende kanten, een gemeenschappelijk beeld voor hun merken vonden.

  Het is een heel slecht teken voor een bouwbedrijf dat, volgens News.com.au, Adelaide Business Consultancy zijn handelsmerk niet eerder heeft geregistreerd. En de slimme jongens van APL hebben het al gedaan – ze hebben een nieuw logo geregistreerd voor gebruik in 11 klassen.

  Het vertrouwen van de competitie is gerechtvaardigd: volgens hun antwoord kunnen we zeggen dat er strategische sessies werden gehouden met de betrokkenheid van experts om het merk te ontwikkelen, en dat alle noodzakelijke formele procedures voor het registreren van het logo op het hoogste niveau werden gevolgd.

  A League en Adelaide Building Consulting Logo

  Hoogstwaarschijnlijk zal de A-League het voor de hand liggende ontkennen.

  Nou, oordeel zelf, wat is er mis: er is een cirkel, er is een rechthoek met extra hoeken. Ze staan ​​naast elkaar en vormen de letter A. dus wat?

  En het feit is dat het heel erg lijkt op een bouwmerk. Het enige verschil is dat hun rechthoek met licht gekrulde randen zachter is, de kleur is anders.

  De league heeft een vreemde roodroze tint, als een onrijpe bes, en het streepje en de stip zelf zijn donkerblauw.

  Het bouwbedrijf heeft een oranje cirkel als grote stip en de lijn is zwart. Er is ook een naschrift van de naam, volledig uitgevoerd onder de grafische elementen en in dezelfde toon.

  Logo’s zijn natuurlijk niet twee identieke jurken, waarin twee gasten naar een feestje kunnen komen en elkaar pruilen. Dit is zakelijk, niets persoonlijks.