55e Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) presenteerde zijn nieuwe logo

Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) Logo

Voor de opening van het 55e Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF), presenteerden de organisatoren hun nieuwe originele huisstijl. Het werd gemaakt door de Tsjechische creatieve studio Studio Najbrt, gevestigd in Praga, die niet alleen was gebaseerd op de hoofdmissie van het evenement, maar ook rekening hield met de betekenis van het festival en zijn rijke geschiedenis. Het werd voor het eerst gehouden in 1946 in Marianske Lazne, toen Tsjechoslowakije. Sinds 1948 wordt het regelmatig gehouden in het pittoreske kuuroord Karlovy Vary in het Thermal Hotel, in het Thermal Hotel, en is het een van ‘s werelds oudste filmfestivals geworden, het belangrijkste in Centraal- en Oost-Europa. In de periode van 1952 tot 1994 werd de uitvoeringsperiode gewijzigd in 1 keer in 2 jaar. Daarna werd het weer jaarlijks. KVIFF behoort tot categorie A-festivals, waaronder openbare vertoningen van nieuwe films, competities en prijzen. Auteurs en artiesten zullen zeker naar dergelijke evenementen komen.

Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) Nieuw Logo

Een dergelijk niveau vereist een bijzondere benadering van de vorming van de bedrijfsidentiteit, die vóór elk van zijn holdings opnieuw wordt gecreëerd. Maar de 55e werd bijzonder, omdat deze in 2020 zou plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege COVID. In dit opzicht hebben de organisatoren besloten om de visualisatie niet alleen origineel en uniek te maken, zoals het altijd is geweest. Er werden strengere eisen gesteld aan de nieuwe huisstijl van de 55e wedstrijd zodat deze visueel kon opvallen tegen de achtergrond van alle voorgaande en gelijkaardige internationale festivals.

Logo Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF)

De nieuwe visualisatie bestaat uit een contrasterend zwart-wit palet, een originele uitgewerkte speltypografische uitvoering van getallen. Het is gemaakt met een hoge kwaliteit helderheid. Alles werd een spectaculaire toevoeging aan de grafische stijl, die volgens het onderzoek bijzondere aandacht trok van de meerderheid van de kijkers. De stijl is gebouwd op het creëren van een sfeer die typerend is voor een bioscoop, de zachte duisternis, waarin je alleen de gloeiende bewonderende ogen van het publiek kunt zien. Tegelijkertijd wordt het zwart-witte palet een symbool van avondjurk — een smoking, die wordt gedragen bij gerespecteerde, sociale en elite-evenementen. Het embleem bestaat uit twee ogen die oorspronkelijk het getal «55» vormen. Het is heel gemakkelijk visueel te definiëren als een getal en als ogen vanwege de perfecte en duidelijke uitvoering — je hoeft alleen maar je visuele perceptie van het beeld te veranderen, de prioriteiten van waarden te veranderen.

Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) Voor en Na Logo (geschiedenis)

Een zekere speelsheid in de uitvoering van de compositie weerspiegelt de algemene vreugde van de gelegenheid om iedereen weer bij elkaar te krijgen, om een ​​vakantie door te brengen, die werd geannuleerd vanwege een trieste situatie. Het gebruik van dit originele logo in digitale en typografische uitvoeringen heeft voor veel aangename momenten gezorgd bij het bekijken van al het materiaal in een interactieve ruimte, op posters, afbeeldingen en ander drukwerk. Toepassingen hebben de meest elementaire visualisatie gekregen, geleverd door een laconiek en interessant logo, evenals het gebruik van een schreefloos lettertype van gelijke grootte op alle advertentieoppervlakken en digitale bronnen. De identiteit kreeg de maximale aantrekkingskracht, wat de presentatie van het begin van het filmfestival bijzonder gewild en populair maakte.