25 Martin Place — Living Sydney skyline landmark verandert uiterlijk

25 Martin Place Logo

Meer dan 40 jaar geleden creëerde architect Harry Seidler een kantoorgebouw in het hart van Sydney dat architectonisch anders was dan alles in Australië. Voorheen MLC Center genoemd ter ere van MLC Limited in 2021 door nieuwe eigenaar Dexus, is het gebouw op zijn locatie omgedoopt tot het gebouw. De wolkenkrabber met 67 verdiepingen is een van de belangrijkste attracties van het land geworden en vertegenwoordigt een originele architecturale structuur. Het object is een van de hoogste ter wereld onder constructies van gewapend beton. Dit is een sneeuwwitte achthoekige zuil in Art Nouveau-stijl, gebaseerd op 8 dragende zuilen, taps toelopend naar de toppen. Het herbergt het consulaat van de Verenigde Staten van Amerika, Cognizant, Servcorp en het kantoor van de premier van Australië, John Howard. In het onderste deel is er een winkelcentrum en Theatre Royal met 1186 zitplaatsen. Na de restauratiewerkzaamheden kreeg het gebouw een hybride bescherming van de gevel tegen corrosie, met behoud van zijn uiterlijk. De veranderingen die plaatsvonden vereisten veranderingen in de externe identiteit, die werd ontwikkeld door James Nielsen.

25 Martin Place Nieuw Logo

De gewijzigde naam werd de basis voor het maken van een nieuw logo. Het dunne zwarte schreefloze lettertype maakt het gemakkelijk leesbaar in elk formaat. Zijn keuze wordt verzekerd door eenvoud en visuele helderheid, evenals de nabijheid van de schrijfstijl van moderne straatnaamborden. De uitvoering zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de eisen van moderne typografische en digitale technologieën. Tegelijkertijd maken de eenvoud en beknoptheid van de tekst het gemakkelijk herkenbaar en gedenkwaardig. De nieuwe visualisatie kenmerkt zich door een maximale en nauwkeurige informatie-inhoud, die de locatie aangeeft en aan het object koppelt.

Logo 25 Martin Place

Tegelijkertijd werd een directe verbinding met de geschiedenis van het merk verzekerd door het eerder ontwikkelde teken in de nieuwe identiteit te behouden. De zwarte octaëder is gemaakt in de vorm van een sectie van blokken, die de architectonische kenmerken van de structuur symboliseert — de kolommen. Het bord verwijst naar een gestileerde demonstratie van de klassieke fundamenten van het Bauhaus, die de architect inspireerde. De directe verbinding tussen vorm en functie, evenals een diepe liefde voor geometrie, wordt hier weerspiegeld, waarbij een bedrijfsidentiteit wordt gebouwd op de principes van Seidler-design, dat speelt met de geometrische vorm van de White Beacon. Het logo onderscheidt zich door verfijning, eenvoud en strakke uitvoering zonder onnodige elementen die de visualisatie overbelasten.

25 Martin Place Voor en Na Logo (Geschiedenis)