Zumba Fitness Logo

 

Zumba Fitness LogoHet intervaltrainingsprogramma van Zumba Fitness lijkt meer op dansen op flamenco-, salsa- of jazzmuziek dan op een gewone reeks oefeningen. De essentie is om te bewegen op dynamische deuntjes en plezier te hebben. De combinatie van langzame en snelle ritmes verhoogt het cardio-uithoudingsvermogen, tonen, versterkt spieren. En er worden zelfs meer calorieën verbrand dan bij conventionele aerobics. Tegelijkertijd maakt het aanvankelijke niveau van fysieke fitheid niet uit: er zijn verschillende soorten trainingen die geschikt zijn voor verschillende mensen. Ze zijn aangepast aan een bepaalde leeftijd en individuele behoeften. Zo zijn er lessen voor baby’s tot 3 jaar (Zumbini), voor tieners tot 11 jaar (Zumbaatomic) en voor ouderen (Zumba Gold-Toning).

Betekenis en geschiedenis

Zumba Fitness Logo Geschiedenis

Alberto Perez bedacht een ongebruikelijk fitnessprogramma. Het gebeurde nogal per ongeluk: toen hij naar aerobicslessen ging, vergat de instructeur zijn muziek voor lessen thuis. Hij moest improviseren met merengue en salsa, want hij had alleen cassettes met opruiende Latijns-Amerikaanse ritmes bij de hand. Dus in de jaren 90. Alberto legde de basis voor Zumba. En in 2001 riep hij de hulp in van twee zakenpartners, ook Alberto genaamd, om fitness-dvd’s te verkopen. Geleidelijk aan begon het bedrijf lessen te openen om groepslessen te geven. Nu zijn het er meer dan 200 duizend en het netwerk bestrijkt ongeveer 180 landen.

Liefdadigheidsevenementen, dansfeesten en concerten hebben Zumba geholpen het label van een conventioneel fitnessprogramma te verliezen en verder te gaan dan de gebruikelijke aerobics. Bij trainingen met elementen van choreografie, krachttraining en cardio-oefeningen zijn bijna alle delen van het lichaam betrokken. Intense bewegingen op muziek helpen de coördinatie te verbeteren, gewicht te verliezen en spieren te versterken.

Zumba is een wereldwijd merk in de dansindustrie geworden. Net als elk ander merk heeft het zijn eigen onderscheidende symbolen. Het hoofdlogo bevat een afbeelding van een gestileerde menselijke figuur in een gele cirkel met een donkere rand in de vorm van een brede zwarte ring of wazige grijze schaduwen. Er zijn twee versies van het ontwerp: met een monochromatisch ontwerp en met een verloop. Rechts staat de naam van het bedrijf, waarvoor de ontwikkelaars hun eigen handgemaakte lettertype gebruikten.

Volgens de eigenaren van het merk is het woord «Zumba» etymologisch niet gerelateerd. Volgens de officiële versie is dit een neologisme, maar de taalkunde bewijst het tegendeel: exact dezelfde term wordt gevonden in Latijns-Amerikaans Spaans en Castiliaans. Trouwens, voordat het fitnessprogramma Rumbacize heette.

Logo lettertype en kleuren

Logo Zumba Fitness

De basis van het Zumba-logo is een gebarenpictogram in de vorm van een dansend persoon. Het beeldje maakt een populaire handbeweging om een ​​gevoel van innerlijke energie over te brengen. Het embleem heeft dynamiek en het visuele ritme wordt uitgedrukt door slechts drie elementen: een ovale stip die het hoofd vervangt, en twee golvende lijnen die het lichaam en de handen symboliseren.

Zumba Fitness Logo

De ontwerpers hebben de branding voor Zumba Fitness helemaal opnieuw gecreëerd. Ze beeldden ongelijke, springende letters af, variërend in grootte en vorm. Alle lijnen zijn asymmetrisch en contrasterend. Primaire kleuren van het logo: zwart, grijs, verschillende tinten geel, waaronder geelgroen. De eerste wordt gebruikt voor de tekst en de menselijke figuur, de tweede is voor de schaduwen, de rest is voor de verloopcirkel.