Zotye Logo

Zotye Logo

Zotye is een particuliere autofabrikant uit China. De volledige naam is Zotye Auto of Zotye International Automobile Trading Co., Ltd. Het bedrijf maakt deel uit van de Zotye Holding Group. De oprichter is echter niet zij, maar een individuele ondernemer Ying Jianren, die al deze diensten bezit. Het bedrijf is sinds begin 2005 actief in de gespecialiseerde markt en is gevestigd in Yongkang City, provincie Zhejiang.

Betekenis en geschiedenis

Zotye Logo Geschiedenis

Het merk verscheen op initiatief van Zotye Holding Group, die voorheen alleen exportproducten produceerde op basis van gesloten contracten. Meestal waren dit reserveonderdelen voor verschillende soorten transportmiddelen. Maar door gebruik te maken van het recht om de productiebasis uit te breiden, verhoogde het zijn capaciteit en begon het auto’s uit zijn componenten te assembleren.

Dankzij deze aanpak en de verworven reputatie van een betrouwbare partner heeft het bedrijf contracten afgesloten met verkoopfilialen in tien landen. En in januari 2005 breidde het zijn modellengamma aanzienlijk uit en verhoogde de productie. De debuutversie was de Zotye RX6400-serie SUV, later de Zotye Nomad genoemd. Het werd onder licentie vervaardigd en was het prototype voor de Daihatsu Terios.

Zo heeft de autofabrikant stilaan een grote reputatie en veel geld verdiend. De totale omzet van het merk voor 2006 was bijna 3 miljard yuan, wat gelijk staat aan 290 miljoen euro. In de loop van de tijd is Zotye een van de 500 grootste ondernemingen in China geworden, met een rangorde van 352 (in 2018).

Onder deze merknaam staat inmiddels een breed scala aan machines. Deze omvatten elektrische stadsvoertuigen, cross-overs met turbocompressor, conceptauto’s, SUV’s van alle soorten en maten, minibussen, subcompacte sedans en hatchbacks, en cross-overs. Daarnaast heeft het merk meerdere divisies die verschillende namen dragen. Elk van hen heeft zijn eigen identiteit, aangezien succesvolle submerken als volledig onafhankelijk worden beschouwd. Dus gedurende de hele periode van Zotye’s bestaan ​​had hij twee logo’s.

2005 — 2018

Zotye Logo 2005-2018

Het embleem is gebaseerd op de naam van de fabrikant, waarvan de ontwerpers een enkele letter gebruikten — de eerste. De letter is gemaakt in de vorm van een zigzag die de rechter en linker delen van het rechthoekige frame verbindt. In het midden bevindt zich een «Z» met langwerpige uiteinden, die overgaan in de rand en daarmee versmelten. Het grafische gedeelte wordt dus uitgevoerd als in een enkele regel, zonder onderbrekingen. Het bord is afgebeeld in een horizontale rechthoek met volumetrische randen. De letter zelf is ook convex. Het 3D-effect wordt gecreëerd dankzij de juiste verdeling van schaduwen en hooglichten, evenals brede strepen die alle elementen vormen. De merknaam staat onder het icoon. Het woord «Zotye» is in hoofdletters geschreven met een originele «E». Het heeft afgeronde hoeken, dus het lijkt op de Oekraïense letter «Є».

2018 — heden

Zotye Logo 2018-vandaag

De ontwikkelaars hebben het grafische gedeelte verkleind. In plaats van een rechthoek tekenden ze een vierkant, vernauwden de dozen, maakten de «Z» los van de randen en voegden glans toe. De ontwerpers daarentegen hebben de letter vergroot door de strepen waaruit hij bestaat uit te breiden. Ze hebben ook het monochroom behouden, maar er een verloop van gemaakt, dus de bovenkant van het symbool is donker en de onderkant is licht. Er zijn zwarte vlakken in het midden van het frame, als een schaduw van het centrale bord. Hieronder staat het opschrift «Zotye Auto». Dit is de nieuwe naam van het bedrijf na de rebranding. Het lettertype blijft hetzelfde, maar de woorden hebben een iets ander ontwerp: de aangrenzende letters «TY» en «UT» zijn nu verbonden.

Logo lettertype en kleuren

Zotye Logo

Het automerk gebruikte een eenvoudig logo voor zijn logo. Het bevat een minimum aan elementen en kleuren, die niet verschillen in helderheid. Deze benadering is bewust gekozen, aangezien de afgelopen jaren het minimalisme de overhand heeft gehad in het vormgeven van identiteit.

De belettering is in een strak schreefloos lettertype. Dit is een klassiek lettertype met een origineel «E»-ontwerp. Het heeft geen hoeken, dus het wordt waargenomen alsof het uit een andere reeks letters komt.

Logo Zotye

De huisstijlkleur is grijs in alle tinten. De nieuwste versie heeft ook rood: het is gemarkeerd met de merknaam.