Zon van nieuw leven van CBC

  CBC National Day voor Truth en Reconciliation logo

  Kunstenaar Emily Kewageshig staat bekend om haar unieke, authentieke stijl van werken. Haar werken hebben motieven van flora en fauna. Ze creëert prachtige vloeiende patronen en zal zeker een etnisch folklore-accent in haar werk brengen.

  Het lijkt erop, wat verbindt haar werk en de Nationale Dag van Waarheid en Verzoening? En wat is de rol van de Canadian Broadcasting Corporation in hun relatie? Op het eerste gezicht past dit allemaal niet. In feite is het antwoord eenvoudig: de jonge kunstenaar werd uitgenodigd om deel te nemen aan de creatie van een herdenkingslogo dat door CBC werd gepresenteerd ter gelegenheid van de gedenkwaardige dag.

  Aangezien het native broadcast-logo eruitziet als een cirkel die in kleine delen is verdeeld, moet het bijbehorende evenementlogo u herinneren aan het merk dat het promoot.

  Aandacht voor inheemse volkeren, hulde aan de herinnering en waardering voor de afgelegde geschiedenis – dat wordt uitgezonden in programma’s en verschillende digitale informatiebronnen.

  Toen de kunstenaar opgroeide tussen de inheemse bevolking, nam ze het culturele erfgoed van een bepaalde gemeenschap in zich op. Dit gaf haar een krachtige impuls in zelfrealisatie en ontwikkeling van de stijl, die ze aanscherpte tijdens haar studie beeldende kunst aan het Sheridan College.

  CBC National Day voor Truth en Reconciliation logo Nieuw Logo

  Haar belangrijkste idee achter het gemaakte logo is om het publiek te vragen wat ze zien. Zodat alles wat werd gezien, heroverwogen, geabsorbeerd, geaccepteerd en in staat was te reageren. De stijl van de kunstenaar is fascinerend, dus ze gebruikt de methode om de kijker onder te dompelen in haar werken, een puzzel te creëren door visuele waarneming en verzadiging met esthetische gevoelens.

  Het gepassioneerde hart en de hand van de professionele Emily Kewageshig heeft het symbool van groei gecreëerd dat het thema is van haar werk. Het idee is gebaseerd op de veranderingen waar inheemse volkeren voor stonden, en dit alles wordt overgebracht door het beeld van de spruit als waarheid en verzoening. De edelsteen verandert in een bloem, in de elementen waarvan de gezichten van de inheemse bevolking zichtbaar zijn. Dit zijn zeer ontroerende beelden en zeer symbolisch voor het evenement. De zon en vier gezichten betekenen een hoopvolle toekomst, de opkomst van een nieuwe tijd, waarin geen stereotypen en inbreuken zijn.

  De zon schijnt haar licht in alle richtingen en vernietigt de visuele grenzen van het logo. Dit benadrukt het idee dat er geen beperkingen zijn, maar dat er goedheid, wederzijds begrip en vriendschap is.