Zomato Logo

  Zomato Logo

  Zomato is een internationale service voor het bestellen en bezorgen van eten bij u thuis of op kantoor. Het is ook een virtuele verzamelaar van restaurantmenu’s uit 24 landen en bedient meer dan tienduizend steden over de hele wereld. Het bedrijf verscheen in 2008 als een klein huisproject en groeide geleidelijk uit tot een wereldwijde voedselreus. De oprichters van de startup zijn Deepinder Goyal en Pankaj Chaddah. Het hoofdkantoor van het bedrijf is nu gevestigd in Gurugram, Haryana (India).

  Betekenis en geschiedenis

  Zomato Logo Geschiedenis

  Wat is Zomato?

  Zomato is een voedselbezorgservice en online restaurantmenu-aggregator. Het verscheen in 2008 in India als een thuisproject en is gaandeweg uitgegroeid tot een internationaal bedrijf.

  Het belangrijkste doel van deze dienst is om de bevolking te helpen het voedsel te krijgen dat ze willen. Daarom gebruikte de site internettechnologie om degenen die koken in contact te brengen met degenen die eten. Dat wil zeggen, ze verklaarde snel en vol vertrouwen haar aanwezigheid over de hele wereld en benadrukte zichzelf met een pakkend en helder logo.

  Volgens bedrijfsvertegenwoordigers is hun persoonlijke symbool met hen meegegroeid. In totaal heeft het zes varianten van emblemen, die verschillen in lettertypen, afbeeldingen en achtergronden. Ze zijn echter niet alleen een demonstratie van de identiteit van de dienst. Het is ook een manier om het emotioneel uit te drukken in verschillende situaties: in een vroeg dagelijks ontbijt, een zondagsbrunch of een feestelijk familiediner. Alles bij elkaar geven alle borden de liefde voor eten en de constante obsessie ervan weer.

  De internationale online menu-aggregator stelt zich voor dat het logo duidelijk, eenvoudig en leesbaar is. Een ander criterium waaraan ze zich houden, is de integriteit van het formulier. Daarom heeft het management twee wijzigingen doorgevoerd die de branding vertegenwoordigen: tekst in een eenvoudige geometrische vorm en een apart woordmerk.

  Als resultaat werd het moderne embleem maximaal vereenvoudigd: alleen de achtergrond in de vorm van een rood vierkant en de naam van de voedselbezorgservice bleven erin. Tegelijkertijd is de verhouding tussen afbeeldingen en tekst evenwichtig en gelijkmatig verdeeld. Het vierkant heeft afgeronde hoeken en het woord “zomato” is gemaakt in dezelfde zachte stijl – met vloeiende overgangen, zonder scherpe lijnen.

  De letters staan ​​dicht bij elkaar – zoveel als de vierkante ruimte dit toelaat. Bovendien wordt het embleem in twee spiegelbeeldige vormen gebruikt: een rode inscriptie op een witte achterkant en een witte op een rode. In beide gevallen wordt gezorgd voor een pakkende visuele impact.

  Het enkele woordmerk wordt beschouwd als het primaire embleem. Het is van toepassing op alle activa en advertenties, inclusief gedrukte, virtuele en offline media. De doos wordt gebruikt om de website en de bestelpunten voor eten te identificeren.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Zomato

  Het Zomato-logo gebruikt een lettertype dat de perceptie van het teken vereenvoudigt voor inwoners van elk land ter wereld. De titel is in schoon en proportioneel Sans Serif-lettertype Metropolis Regular. Er is gebruik gemaakt van de variant met vetgedrukte en licht schuine letters, wat goed aansluit bij de vormgeving van de foodservice. Kleine cursieve letters zorgen voor een gastvrije sfeer.

  Het bedrijf heeft vier bedrijfskleuren, waarvan er twee in het logo voorkomen. Dit zijn rode cranberry (# E237440) en witte feta (#FFFFFF). Bovendien heeft de rode kleur in de symbolen een verloop: het bovenste deel wordt licht gemaakt en wordt vervolgens geleidelijk intenser, daarom verandert de onderkant in een rijke donkere tint.