Zillow Logo

  Zillow Logo

  Zillow (of Zillow Group, Inc.) is een Amerikaans vastgoedbedrijf. Het werd in februari 2006 opgericht door een groep zakenlieden onder leiding van Rich Barton en Lloyd Frink, die voorheen deel uitmaakten van het managementteam van Microsoft. Het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle, Washington. Daarnaast heeft het een gelijknamige internetsite met gegevens over verkochte, geruilde, verhuurde woningen en niet-woongebouwen. Het bedrijf biedt ook online databases met huizen uit alle staten.

  Betekenis en geschiedenis

  Zillow Logo Geschiedenis

  Wat is Zillow?

  De volledige naam is Zillow Group, Inc. Het is een Amerikaans bedrijf dat onroerend goed verkoopt via zijn online platform. Ze werkt sinds 2006.

  Deze service is erg belangrijk voor Amerikanen omdat ze haar diensten kunnen gebruiken om in elke stad in het land snel geschikte woonruimte te vinden. Het bevat nuttige informatie over meer dan honderd miljoen woningen. En het originele embleem geeft er herkenning aan, dat in de loop van de lange jaren van het bestaan ​​van het bedrijf driemaal is veranderd. In feite zijn dit vier varianten van dezelfde merknaam.

  2004 – 2006

  Zillow Logo 2004-2006

  Eerst was er een pre-launch-logo. Het bevat alleen de naam van de organisatie. Het woord “Zillow” is uitgevoerd in dunne zwarte lijnen met een langwerpige vorm. De rangschikking van letters is gratis, met een optimale onderlinge karakterafstand. Zwart op een witte achtergrond maakt de tekst goed leesbaar. Aan de rechterkant, gescheiden door komma’s, staat het tweede deel van de bedrijfsnaam – “LLC”. Het geeft de juridische status aan en is in verkorte vorm (afkorting) in grijze letters geschreven.

  2006 – 2008

  Zillow Logo 2006-2008

  In de beginjaren werden zowel de webbron als het logo getest, daarom waren het testbronnen. Deze omstandigheid wordt aangegeven door de aanduiding “Beta” in de rechterbovenhoek. De hoofdruimte van het logo is gewijd aan de naam van de service met een domeinadres – “Zillow.com”. Er staat een grafisch pictogram voor. Het heeft de vorm van een brede, driekleurige pijl die naar boven wijst. Bovendien bestaat de figuur uit onregelmatige geometrische elementen waartussen de witte letter “Z” duidelijk zichtbaar is. Onderaan staat het motto van het bedrijf in zeer kleine lettertjes: “Your Edge in Real Estate”.

  2008 – 2019

  Zillow Logo 2008-2019

  De volgende versie herhaalt bijna exact zijn voorganger. Het verschil zit hem in de grotere omvang van alle componenten en het ontbreken van het internetdomein “.com”. De ontwerpers verwijderden ook de indicatie dat dit een bètaversie is.

  2019 – heden

  Zillow Logo 2019-vandaag

  Het moderne logo is van kleur, lettertype en samenstelling van de pijl veranderd met een “Z” in het midden. De letter kruist de afbeelding precies zoals het “Zorro” -teken. Bovendien veranderden de ontwikkelaars de brede pijl in een huis om het pictogram verder te verbinden met het thema van de site, en werd de inscriptie onderaan verwijderd.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Zillow

  Het logo van Zillow is samen met het bedrijf en de website geëvolueerd. Na elk herontwerp ontving hij nieuwe functies die de essentie niet veranderden, maar nog meer de richting benadrukten. Daarom bleek dat het embleem een ​​levendige demonstratie is van de transformatie van het eenvoudige in … het eenvoudige. In de beginjaren was de branding minimalistisch, maar toen werd het overwoekerd met details, maar uiteindelijk liet het weer alles overbodig vallen. Als resultaat bleven de naam en het grafische element in de vorm van een naar boven wijzende pijl of een huis.

  Hoewel het lettertype verschilt, gebruiken alle emblemen een variatie van dezelfde lettertypefamilie, Sans Serif. De groteske letters zien er harmonieus uit omdat de brede schreefloze letters er stabiel uitzien. Voorheen bestond het palet uit twee kleuren: pastelblauw (# 5477bb) en groen (# 87bc43). Nu bevat het alleen helderblauw.