Zig – de app heeft een nieuwe look gekregen

  Zig Logo

  In 2020 werd de mobiele Zig-app gelanceerd in Singapore. Digitaal initiatief ontwikkeld door ComfortDelGro, een multinationaal conglomeraat voor passagiersvervoer over land Singapore. De vloot van het merk exploiteert wereldwijd meer dan 41.600 voertuigen. Als de toonaangevende transportgigant op de markt van het land bezit het merk 75% van de gezamenlijke activiteiten met SBS Transit, dat openbaar vervoer en spoorvervoer exploiteert. Het omvat ook Comfort Taxi en City Cab, de grootste spelers in de taxi-industrie.

  Zig Nieuw Logo

  Om mobiliteit en comfort te creëren en het uitgebreide transportnetwerk van CDG te combineren met het stedelijke voedsel- en entertainmentaanbod, heeft R / GA uitgebreid consumentenonderzoek en tests uitgevoerd. Op basis daarvan werd het eerste geïntegreerde platform in Singapore gecreëerd. Dankzij de mogelijkheden kunnen gebruikers genieten van het stadsleven vanuit het comfort van hun huis. Het is gemakkelijk en ongehinderd om tickets te boeken en tafels te reserveren in cafés en restaurants, persoonlijke suggesties te hebben over schilderachtige rustplaatsen en warme rondleidingen, een snelle levering van heerlijk eten bij u thuis of op kantoor te bestellen, elk type vervoer te bellen. De service zelf is van een zeer hoog niveau.

  Logo Zig

  Het visuele ontwerp van het logo is tot stand gekomen dankzij het kernidee van Be Moved, dat hiervoor het uitgangspunt werd. De naam “Zig” symboliseert beweging – zo gemakkelijk en snel mogelijk van punt A naar punt B. Het met perspectief gecreëerde logo in de vorm van tekstafbeeldingen wordt waargenomen als een naderende straal van een autokoplamp. De letter “Z” symboliseert de kenmerken van het spoor, de zigzaglijnen. De letter “G” lijkt op de vorm van een sonar “slak” – sonar. Alle elementen van het logo zijn ontworpen om naamsbekendheid, doelstellingen en essentie te creëren. De originaliteit van de grafische uitvoering van een tekstmeme draagt ​​bij aan de leesbaarheid op verschillende schalen. Door de beknoptheid wordt het merk perfect onthouden en tegelijkertijd gemakkelijk te herkennen.

  Met het gebruik van geïllustreerde karakters van Zigfluencer is de applicatie ongebruikelijker, expressiever en speelser geworden. Het is een groep van vijf kleine mensen van verschillende leeftijden, nationaliteiten en met verschillende fysieke kenmerken. Het 3D-formaat geeft ze een realistischer uiterlijk, wat bewondering en verrukking veroorzaakt bij gebruikers. Dit alles zorgt voor een onbeschrijfelijk gevoel van comfort en gebruiksgemak van deze applicatie.