Zenvo Logo

Zenvo Logo

Zenvo is een Deens automerk dat gespecialiseerd is in luxe sportwagens. De volledige naam is Zenvo Automotive. Het is vrij recent opgericht en wordt daarom nog steeds als een jonge onderneming beschouwd. De oprichter is Troels Vollertsen, die het bedrijf in 2004 registreerde. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Præstø op het eiland Seeland (Denemarken).

Betekenis en geschiedenis

Zenvo Logo Geschiedenis

Hoewel het merk in de vroege jaren 2000 verscheen, begon het pas tegen het einde van het decennium met de productie. De constructie van het debuutprototype van de Zenvo ST1-sportwagen werd in de laatste maand van 2008 voltooid, maar ging in 2009 van de band. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het bedrijf slechts vijftien modellen geproduceerd. Ze werden voornamelijk geëxporteerd, omdat dergelijke apparatuur ongelooflijk duur is voor de binnenlandse markt. Maar in 2018 werd een lokale koper gevonden die tien en een half miljoen Deense kronen verzilverde, wat neerkomt op ongeveer US $ 1,65 miljoen. Hij kocht de rode Zenvo TSR-S, een van de meest recente modellen.

In totaal omvat het arsenaal van de fabrikant verschillende opties — zowel al gefabriceerd als gepland voor release. Ze worden in een beperkte oplage geassembleerd: de Zenvo TS1 komt bijvoorbeeld in vijf stuks per jaar uit. Er is ook een road grand tourer, een track sportwagen en een road TSR. Maar ondanks de kleine partijen blijft het bedrijf overeind: het was nooit van plan om van eigenaar te wisselen. Bovendien heeft het bedrijf hetzelfde management en dezelfde identiteit behouden die bij de oprichting werden goedgekeurd.

Overigens noemde de oprichter het merk naar zichzelf: hij nam een ​​combinatie van de laatste drie en de eerste twee letters van zijn eigen achternaam. Het resultaat was «VOLlertSEN», dat werd gebruikt voor het bedrijfslogo van het bedrijf. De enige wijziging had betrekking op «S»: voor het gemak van de uitspraak werd het «Z». Dit automerk heeft dan ook maar één logo.

Logo Zenvo

Traditioneel bestaat het persoonlijke merkteken van het merk uit een schild dat de geest van ridderlijkheid, vertrouwen, toewijding en gedrevenheid aanduidt, wat ongelooflijk belangrijk is voor auto’s die deelnemen aan races. Langs de hele omtrek wordt het omlijst door een zilverachtige streep die boven het oppervlak uitsteekt, omdat het er door correct niet-gegroepeerde schaduwen volumineus uitziet.

Het schild is verdeeld in twee zones — tekst en grafisch. Bovenaan staat de bedrijfsnaam, gescheiden door een rechte horizontale lijn die onderaan de “Z” begint. In feite is dit zijn langwerpige been. Onder het woord «Zenvo» staat een geometrische structuur die uit twee vormen bestaat: de eerste lijkt op de pijp van een stoomlocomotief, de tweede lijkt op de voorkant van een locomotief. Dit idee wordt ingegeven door een verticale lijn, die de driehoek visueel in twee deelt — aan de grafiet- en zwarte zijden. Deze techniek maakt de figuur driedimensionaal, alsof hij in het midden gebogen is, wat doet denken aan de treinspoorreiniger.

Alle strepen op het pictogram zijn duidelijk, gelijkmatig, streng. Het spreekt van een onverzettelijke productiestrategie en een verlangen om vooruit te komen. Hoewel de elementen grijs zijn, zijn ze duidelijk zichtbaar tegen een zwarte achtergrond. Er zijn ook lichte highlights aan de rand van het schild, gevormd door een gradiëntovergang van donker naar licht. Ze zijn geconcentreerd in de hoekgebieden.

Logo lettertype en kleuren

Zenvo Logo

Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, ligt dicht bij de schreefloze Stereo Gothic 600. Het verschil tussen hen is de afgeronde hoeken van de letters, terwijl ze in het origineel scherp zijn.

De basiskleuren die de fabrikant heeft gekozen doen denken aan monochroom. Maar in werkelijkheid is dit niet het geval, aangezien het embleem verschillende grijstinten heeft: grafiet, zilver, metallic en lichtgrijs. Ze worden aangevuld met zwart.