Zenbase deelt indrukken van nieuw ontwerp

Zenbase Logo

Vaak klinkt er een bepaald sleutelwoord in de namen van het bedrijf, waarmee ontwerpers gretig spelen in hun creatieve concepten. Hoeveel merken met de root -house, -market, -light, -air en andere zijn er nu op de markt? Hoeveel bijpassende logo’s zijn er om een ​​dak, schoorsteen, bord, label, honing, vliegtuig of vlinder te markeren?

Dit is hoe logo’s worden gemaakt op eerste-orde-associaties. Iets wat voor de hand liggend is en te snel in me opkomt. Deze merkimagostrategie is niet verkeerd, maar kan onrendabel zijn. Omdat er weinig aantrekkingskracht is en de manier van optreden veel te wensen overlaat.

Zenbase Nieuw Logo

Meer creatieve en ervaren ontwerpers, rebranding agents analyseren een niche en proberen het merk te onderscheiden van de rest, maken een helder accent of voegen een twist toe die je nergens anders vindt.

Op het voorbeeld van de Zenbase-rebranding zie je een kwalitatieve update van de identiteit en de evolutie van het beeld naar een nieuw logo.

Het is vermeldenswaard dat Zenbase zich inzet voor het bieden van financiële hulp aan bewoners, zodat ze de hele maand huur in kleinere termijnen kunnen betalen, en om voorschotten in contanten te verstrekken wanneer gezinnen dit nodig hebben tijdens de meest kritieke periodes van hun leven.

Logo Zenbase

Aanvankelijk was de merkidentiteit vrij bescheiden en, zou je kunnen zeggen, mainstream. Het draait allemaal om de gekozen kleuren — een delicate lichtgroene tint gaf groei en vooruitzichten aan, en zwart — om de degelijkheid, het vertrouwen en de stevigheid van het bedrijf. Net als veel vergelijkbare organisaties die zich bezighouden met financiën, wilde Zenbase zich niet echt druk maken over het uiterlijk van Zenbase. De belangrijkste prioriteit van het bedrijf is immers niet om potentieel succes te tonen door middel van een ontwerp dat stof in de ogen van de consument werpt, maar om kwaliteitsdiensten te presenteren en het leven van zijn klanten te verbeteren.

Het oude logo bestond uit een groendak, gemaakt met dunne lijnen, en onder het dak stonden de letters van de bedrijfsnaam in dunne zwarte letters. Niets bijzonders, gewoon een netjes, formeel logo.

Het nieuwe logo heeft een aangename verscheidenheid aan kleuren en vormen. Er verscheen een diepblauw, licht turkoois en poederachtig roze. Geometrische vormen die in verschillende richtingen zijn gericht, creëren een gevoel van lichtheid, pretentieloosheid, beweging.

Zenbase Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het lettergedeelte is uitgevoerd in een afgerond schreefloos lettertype. De letters A en S zien er bijzonder sierlijk uit.

Over het algemeen zien het logo en het pictogram er organisch en creatief uit. Er is een aanzienlijk verschil in stijl tussen het oude en het nieuwe logo, en het nieuwe wordt een zeer effectief middel om contact te maken met de doelgroep, omdat het er bijzonder mooi en levendig uitziet op digitale producten.

Daarom kunnen we zeggen dat Zenbase in verband met de rebranding zeker Zen en een gevoel van integriteit, harmonie zal voelen, want alleen met een goed ontwikkelde identiteit zal het publiek de waarden en de filosofie van het bedrijf kunnen begrijpen . Het bedrijf heeft nu zo’n harmonieus en mooi logo, dat helpt om harmonie te creëren in de relaties van zijn klanten met financiën.