Zagat – een terugkeer naar een succesvol verleden in een nieuwe visuele realiteit

  Zagat Logo

  In 2018 begon een nieuw tijdperk voor Zagat, de best beoordeelde digitale restaurantnieuwsbrief. Als nieuwe website heeft het een andere vorm, extern imago en identiteit gekregen. Een nieuwe identiteit voor één, terwijl alleen voor Miami een nieuwe identiteit werd ontwikkeld door Brooklyn studio, het in New York gevestigde Franklin. Al sinds 1979, toen het familiebedrijf werd opgericht om beoordelingen en recensies van restaurants te vormen, die door de bezoekers zelf werden gemaakt, begon ook alles vanuit één stad. Geleidelijk besloeg het tijdschrift meer dan 70 steden. Bovendien waren de beoordelingen niet alleen op het gebied van restaurants. De kijkcijfers breidden zich uit naar hotels en nachtclubs, winkels en dierentuinen, films en theaters, golf en cursussen, luchtvaartmaatschappijen en muziek. Het doorverkopen van Google’s bedrijf in 2011 was echter de verkeerde beslissing. De octopus kon het enorme aantal tentakels niet aan. Nadat hij in 2017 was gestopt met het drukken van het drukkerijmagazine Google, begon hij Zagat te verkopen. En al in 2018 bracht de volgende eigenaar – The Infatuation – het magazine in een nieuwe digitale vorm uit.

  Zagat Nieuw Logo

  Het idee van “community voice” werd teruggebracht. Custom crowdsourced content, reviews die door de bezoekers zelf gegeven worden op 30 punten, worden weer de hoofdlijnen. De nieuwe app wordt net ontwikkeld voor Miami in 2021. Franklin creëerde een visuele identiteit om de eerste fase te vormen van de grootste erfenis die na de verkoop van het merk is overgebleven. De naam weergalmde zeer gunstig in het Neue Haas Grotesk-lettertype met de versie van 2015, terwijl het visueel beter wordt waargenomen en goed wordt onthouden. Door echter een gebaar te maken naar de oude generatie, die zich het logo van het merk herinnert, verliest het nieuwe embleem onder de nieuwe generatie. Omdat het een grotere verspilling is, kijkt het anders naar het begrijpen van beoordelingen en het invullen ervan.

  Logo Zagat

  In de nieuwe vorm van zijn typografie vertrouwt het merk op de Neue Haas Grotesk, die is “afgestemd” op de onderbroken geschiedenis van het merk, aanvullende sets lettertypen. Voor de ondersteuning is gekozen voor het klassieke modernisme van de jaren 70, gekenmerkt door flexibiliteit en een rastersysteem. Het was erg belangrijk om een ​​grote hoeveelheid kastanjebruine schaduw aan te brengen. Bovendien zijn er heldere en lichtrode tinten toegevoegd, evenals een wit lettertype op een rode achtergrond – dit maakt ze bijzonder contrastrijk en uniek, gedenkwaardig en leesbaar. Dit palet trekt de aandacht, maar opent nieuwe horizonten en kansen in de vorming van een nieuwe identiteit.

  Zagat Voor en Na Logo (geschiedenis)