Yves Rocher Logo

Yves Rocher LogoYves Rocher is een groot cosmeticamerk dat in 1959 in La Gasilla verscheen. De oprichter is Yves Rocher, die het bedrijf zijn eigen naam gaf. Nu houdt het bedrijf zich bezig met de productie van een breed scala aan milieuvriendelijke producten voor gezichts- en lichaamsverzorging. Momenteel is het hoofdkantoor gevestigd in de stad Rennes (Frankrijk).

Betekenis en geschiedenis

Yves Rocher Logo

De belangrijkste focus van het handelsmerk ligt op producten die de huid niet beschadigen, dus het is alleen gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen. Hiervoor heeft ze haar eigen botanische tuin die voor iedereen gratis toegankelijk is. Het merk had verschillende logo’s, maar hun thema is nooit veranderd.

Het persoonlijke logo van het bedrijf weerspiegelt de verbondenheid met de natuur en de keuze voor natuurlijke ingrediënten. Het logo toont een gestileerde spruit, die duidelijk zichtbaar is in witte lijnen op een groene achtergrond. Het embleem is voorzien van een miniatuurblad op een dunne steel. Het wordt uitgevoerd in één onbreekbare slag. In dit geval gaan het begin en het einde van de lijnen over in een witte ring die de plant omgeeft. Alle elementen zijn gerangschikt in een cirkel.

Logo lettertype en kleuren

Logo Yves Rocher

Het logo bevat de naam van het handelsmerk, geschreven in een strikt klassiek schreefloos lettertype. Alle letters zijn in hoofdletters. Het kleurenschema omvat wit en olijfgroen.