YouTube TV Logo

  YouTube TV Logo

  YouTube TV maakt samen met andere YouTube-producten deel uit van de familie van multi-platformapplicaties: Kids, Music, Gaming en Red. Het verspreidt televisie-inhoud in de vorm van streaming media. De dienst werd gelanceerd in 2017 en is eigendom van technologiebedrijf Google, dat deel uitmaakt van het multinationale conglomeraat Alphabet Inc.

  Betekenis en geschiedenis

  YouTube TV Logo Geschiedenis

  Wat is YouTube-tv?

  YouTube TV is een streaming tv-service uit de Verenigde Staten die live en video on demand aanbiedt. De structuur omvat meer dan 85 tv-netwerken.

  Alle dochtermerken van YouTube delen een gemeenschappelijk logo dat is opgebouwd uit twee elementen: een zwarte letters en een grote rode afspeelknop. Origineel ontwerp door Hurley. Hij diende als CEO van het bedrijf, maar nam de verantwoordelijkheid voor zijn identiteit. Geïnspireerd door de levendige creativiteit van Walt Disney, beeldde de kunstenaar het scherm af, waardoor het rood en rechthoekig werd. Dit is hoe Hurley speelde met het slangwoord “Tube”, wat CRT TV betekent.

  Maart – augustus 2017

  YouTube TV Logo March August 2017

  Vier maanden na de lancering gebruikte YouTube TV een driedelig logo. Aan de linkerkant was het eerste deel – het zwarte woord “jij”. In het midden was een rode rechthoek met afgeronde zijkanten, met daarin een witte inscriptie “Tube”. En aan de rechterkant, na de inspringing, stonden de letters “TV”.

  Augustus 2017 – heden

  YouTube TV Logo August 2017-vandaag

  In 2017 voerde YouTube het grootste herontwerp ooit uit. Ze verplaatste het woord ‘Tube’ buiten de geometrische vorm om het te stylen als een pictogram voor het afspelen van video’s. De veranderingen kwamen tot uiting in de logo’s van alle dochtermerken, inclusief YouTube TV. De servicenaam staat nu rechts van het pictogram, dat bestaat uit een rode rechthoek met een witte driehoek in het midden.

  De beslissing om het ontwerp te wijzigen is gezamenlijk genomen. De eigenaren waren bang om abrupt af te wijken van het oude concept zodat het bedrijf de herkenning niet zou verliezen, dus brachten ze minimale wijzigingen aan in het logo. Dit is dus meer een evolutie dan een revolutie.

  Logo lettertype en kleuren

  YouTube TV Logo

  Art director Christopher Bettig was een van de ontwikkelaars van het nieuwe pictogram voor YouTube-services. Aanvankelijk ging hij interessant spelen met de letter “Y”, maar veranderde toen van gedachten en presenteerde het klassieke ontwerp in een nieuwe interpretatie. Dit bleek een goede beslissing te zijn voor het merk YouTube TV. De rode rechthoek, die vroeger het CRT-scherm symboliseerde, heeft een extra betekenis gekregen. Het staat nu voor een video-afspeelknop, die logischerwijs gerelateerd is aan een streaming tv-service.

  Alle YouTube-productlogo’s moeten het woordmerk aan de rechterkant bevatten. Tv-service is geen uitzondering. De naam is geschreven in het bedrijfslettertype van het bedrijf, dat in 2005 verscheen. Toegegeven, in 2017 veranderden de ontwerpers de stijl van de letters enigszins, waardoor ze een modernere uitstraling kregen. De typografie is gebaseerd op een lettertype dat is ontworpen volgens de normen van het VHS- en klassieke televisietijdperk.

  Logo YouTube TV

  Het lettertype is grotesk, verticaal langwerpig. De dichtstbijzijnde tegenhangers zijn ParaType’s Reforma Grotesk Demi en Mint Type’s Opinion Pro Extra Condensed Bold. Zwarte letters (# 282828) worden gecombineerd met een klassieke witte achtergrond (#FFFFFF). Het enige lichtpuntje in het YouTube TV-logo is de rode rechthoek (# FF0000). Om het te verbinden met het televisiethema, kozen de ontwerpers de tint uit het RGB-kleurmodel dat wordt gebruikt in tv’s en monitoren.