Yeti Logo

Yeti Logo

YETI is de afkorting van het Amerikaanse bedrijf YETI Holdings, Inc., dat een breed scala aan producten produceert en verkoopt. Het assortiment wordt gedomineerd door tassen van alle soorten (inclusief draagbare koelkasten en thermosflessen), borden, kleding, koelcontainers, outdoor-parafernalia en allerlei soorten apparatuur. De oprichters van het bedrijf zijn de broers Seiders — Roy en Ryan. In 2006 richtten ze hun eigen bedrijf op, waarbinnen ze besloten de bevolking te voorzien van alles wat nodig is voor een comfortabele reis naar de natuur. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Austin, Texas.

Betekenis en geschiedenis

Yeti Logo Geschiedenis

De broers groeiden op in de stad Driftwood en waren gefascineerd door de landschappen van Texas. De meeste tijd brachten ze door in de natuur, omdat ze dol waren op vissen, jagen, wandelen, uitstapjes naar het bos of naar de oever van de rivier. Pater Roger Seiders nam ze overal mee naartoe en liet zien hoe interessant het is om alleen te zijn met de schoonheden van de wereld om je heen. Hij was zelf een ondernemer-uitvinder en bedacht epoxyhars voor hengels.

Seiders Sr. voedde zijn zonen op met respect voor goed wild, onbekend terrein en kwaliteitsmateriaal. Daarom hechtten Roy en Ryan veel belang aan solide dingen die niet kapot gingen tijdens campagnes, bestand tegen elke belasting. Maar de tackleboxen, rugzakken, schalen, ijsboxen en thermotassen die er toen waren, raakten vaak in verval. Hun bevestigingsmiddelen blokkeerden, riemen waren gescheurd, en toen faalde het koelsysteem.

Toen besloten de broers om hun eigen goederen in dit segment te maken — super betrouwbaar, wat een hulp zal zijn tijdens openluchtrecreatie, zal niet breken en zal elke reis weerstaan. Daarvoor hadden ze voldoende technische kennis: Ryan studeerde in 1996 af aan de Texas A&M University en Roy studeerde in 2000 af aan de Texas Tech University. In 2006 creëerden ze samen YETI Coolers met één doel voor ogen: een kwaliteitskoeler leveren — een thermische zak voor drankjes en eten. Dit is hoe een draagbare zachte «koelkast» verscheen, die tijdens dagelijks gebruik niet scheurde, brak of faalde, waardoor de inhoud perfect werd bewaard.

Logo Yeti

Bovendien richtten ondernemers zich niet op retailers, maar op serieuze liefhebbers van buitenactiviteiten. Ze hadden een product nodig dat bestand was tegen de verhoogde belastingen op het water, in het bos en in het veld. Eentje die je met een gerust hart kunt maken op wandelingen in de woeste vlaktes van Alaska, aan de kust van de Perzische Golf of op vakantie in de achtertuin van je eigen huis. En ze hebben het gehaald! Geleidelijk aan breidde het assortiment zich uit en hadden de broers een eigen bedrijf nodig. Dit is hoe YETI Holdings, Inc. werd geboren.

Aanvankelijk hield het zich alleen bezig met de productie van gespecialiseerde producten en leverde deze aan detailhandelaren. En toen openden Roy en Ryan hun eigen flagshipstores. De eerste is ontstaan ​​in Chicago, de andere in Dallas, Denver en Florida. Geleidelijk kreeg het merk een enorme populariteit en waardering van klanten, omdat het de meest comfortabele mok voor veldomstandigheden en een verbeterd stoelontwerp ontwikkelde. Sommige prestigieuze publicaties hebben haar producten «een symbool van de hoge status van de Verenigde Staten» genoemd.

Op alle merkproducten ziet u een eenvoudig maar elegant label — de merknaam. Het is afgeleid van de afgekorte uitdrukking «Yet Everyone Touches It». Bovendien besloten de broers de identiteit niet op te stapelen met een massa decor om het gemak, de lichtheid en de toegankelijkheid van alles wat ze produceren te laten zien. Een andere kant van hun concept is dat externe eenvoud schuilgaat achter complexe interne mechanismen. Outdoorproducten moeten immers compact en duurzaam zijn. In één woord betrouwbaar. Dit aspect komt terug in het logo.

Het embleem bestaat uit een tekstdeel, dat bij het markeren van producten kan worden aangevuld met een kader. Maar het ontbreekt in de officiële versie. Het woord «YETI» heeft dezelfde structuur en toont kracht en stabiliteit. Om dit te doen, worden de letters vet, breed, hoofdletters en schreefloos gemaakt. Ze hebben alles in huis wat nodig is voor de ideologische volheid van het merk. De borden zijn gemaakt met zelfverzekerde en gelijkmatige lijnen met duidelijke hoeken, zodat de naam wordt waargenomen zonder te flirten met klanten. Het vertegenwoordigt gewoon het product.

Logo lettertype en kleuren

Yeti Logo

Ondanks het feit dat er een aparte categorie lettertypen is met dezelfde naam (de auteur is de ontwerper van het Test Pilot Collective), heeft deze niets te maken met het YETI-logo. De woordaanduiding is in hoofdletters in schuine letters geschreven om de indruk van absolute betrouwbaarheid te wekken.

Het kenmerkende gamma van het logo is minimalistisch. Het is beperkt tot slechts twee kleuren: voor de achtergrond en voor de personages. Meestal wordt bij het markeren van producten rekening gehouden met het basispalet. Als het wit is, dan is de inscriptie zwart, en als het zwart, grijs of donkerblauw is, dan zijn de letters in dit geval alleen wit.