Yelp Logo

Yelp LogoDe Yelp-service helpt je bij het navigeren door de grootschalige servicemarkt door talloze recensies en beoordelingen aan te bieden. Het behoort toe aan het bedrijf met dezelfde naam, dat is opgericht door twee Amerikaanse zakenlieden: Jeremy Stoppelman en Russell Simmons. Ze waren tegen de naam van hun project Yelp, omdat ze een kort woord associeerden met het geluid van een hond die werd geschopt. Maar David Galbraith van MRL Ventures vond de naam en Jared Kopf kocht het bijbehorende domein voor $ 5.000 en gaf het aan het bedrijf.

Betekenis en geschiedenis

Yelp Logo Geschiedenis

Het huidige logo is ontworpen door Michael Ernst. De vorige merknaam is gemaakt door Chad Hurley, een van de makers van YouTube. De oude versie bevatte een cartoonafbeelding van een voetnoot in de vorm van een tekstballon. Michael Ernst had de taak om voor de site een andere identiteit te bedenken, omdat de bestaande niet paste bij het concept. Hij maakte veel schetsen en tekende zelfs een hond die geluiden maakte. Maar het was allemaal fout. Er was iets leuks, eenvoudigs en dynamisch nodig dat de sfeer van Yelp nauwkeurig kon weergeven.

Uiteindelijk herinnerde de ontwerper zich de ster uit de strip Calvin and Hobbes. Elke keer dat een personage een ontdekking deed of iets bedacht, verscheen er een kleine flits boven zijn hoofd. De kunstenaar heeft de “ster” meerdere keren herwerkt, omdat hij een bloem kreeg. Daarom werd hij gedwongen om een ​​abstracte stijl te kiezen en de hoekige lijnen te verwijderen.

Bovendien ontwierp Michael Ernst zelf het logo-lettertype. En hij heeft het niet alleen ontwikkeld, maar ook zo gemaakt dat de inscriptie qua vorm en verhouding perfect overeenkomt met de tekening. Hij plaatste het woord “yelp” aan de linkerkant en de asterisk aan de rechterkant, en plaatste beide elementen op een witte achtergrond omgeven door een dunne grijsachtige lijn.

Embleem

De ontwerper had ongeveer honderd originele ideeën die een embleem konden worden. Maar hij koos er maar één: degene die paste bij het concept van een site met recensies en beoordelingen. Mensen bezoeken immers Yelp om geschikte diensten te vinden, wat betekent dat elke gebruiker voor zichzelf een ontdekking doet. En dit moment kan met een flits worden gemarkeerd – zo groot en helder als op het servicelogo.

De abstracte vorm vermeed de gelijkenis met een bloem. Daarom bestaat de “ster” uit vijf naar binnen gerichte driehoeken met scherpe uiteinden. Ze hebben afgeronde hoeken en buitenkanten en staan ​​zelf op voldoende afstand van elkaar. Het ziet eruit als een visualisatie van een pop, een flits, hoewel veel mensen pizzapunten in de tekening zien.

Lettertype en kleuren

Het lettertype is geschreven door Michael Ernst, die in 2004 werd aangenomen na een ontmoeting met een van de medeoprichters van het bedrijf. Hij wilde dat alle letters behalve “e” met een hoofdletter werden geschreven. Maar “y”, “e”, “l” en “p” bleken kleine letters te zijn. Bovendien was de poster bedoeld om schreven te gebruiken. Ze zijn echter niet in de voltooide versie – de inscriptie is gemaakt in het lettertype Mesmer.

De hoofdkleur van het bedrijfspalet is een donkere tint rood (# af0606). De firmanaam is in het zwart, de achtergrond is wit en de contouren zijn grijs.