Yahoo Logo

  Yahoo! Logo

  Yahoo is niet alleen een zoekmachine. Het is een innovatief webportaal dat nieuws, video-sharing, e-mail en sociale media samenbrengt. Wat begon als een eenvoudige directory met sites, helpt nu miljoenen gebruikers over de hele wereld om de laatste ontwikkelingen te volgen, te communiceren en de informatie te vinden die ze nodig hebben op internet.

  Betekenis en geschiedenis

  Yahoo Logo Geschiedenis

  Wat is Yahoo?

  Het is een Amerikaans internetbedrijf met het hoofdkantoor in Sunnyvale, een zoek-, e-mail- en portaal dat andere diensten met dezelfde naam samenbrengt. Yahoo bestaat al sinds 1994.

  Het bedrijf werkt zijn identiteit regelmatig bij om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het World Wide Web. Maar de heroverweging van het ontwerp is niet van toepassing op de inhoud van het logo: sinds 1996 bestaat het alleen uit de woorden “Yahoo!”. Dit woord kan niet als een tussenwerpsel worden beschouwd, omdat het wordt gevormd door de eerste letters van de zin “Yet Another Hierarchical Officious Oracle”. Volgens een andere versie is het servies vernoemd naar de onaangename mensachtige wezens uit het boek Gulliver’s Travels.

  1994 – 1995

  Yahoo Logo 1994-1995

  Toen Jerry Yang en David Robert Filo het directory-platform voor websites bouwden, gaven ze niet echt om merkidentiteit. Daarom zag het eerste Yahoo-logo eruit als een standaard zwarte letters in het populaire Times New Roman-lettertype.

  1995

  Yahoo Logo 1995

  In 1995 voegde het bedrijf een uitroepteken toe aan het einde van de naam om het iets anders te maken dan de sausmaker Yahoo. Het woordmerk kreeg een nieuw ontwerp: de letters werden roodgeel, ongelijk en springerig. Er zijn schaduwen toegevoegd rond de randen en een “!” Deze versie is 5 maanden in gebruik.

  1995 – 1996

  Yahoo Logo 1995-1996

  In de tweede helft van 1995 verscheen een logo dat bekend staat als Jumping Y Guy. Het is uitgevonden door David Shen, de zeventiende medewerker van Yahoo. De gebogen gele ‘Y’ symboliseerde het mannetje dat opsprong van vreugde omdat Yahoo hem hielp te vinden wat hij nodig had. De blauwe cirkel op de achtergrond vertegenwoordigde onze planeet.

  Datzelfde jaar wendde het bedrijf zich tot het biologische reclamebureau om het logo te herzien. Het idee was om de afbeelding niet verticaal, maar horizontaal te maken. Hiervoor is onder aan de cirkel de inscriptie “Yahoo!” toegevoegd. Hoofdontwerper Kevin Farnham koos het lettertype Able en tilde de laatste letters op. Het woord omhoog zou de belichaming van energie zijn.

  1996 – 2009

  Yahoo Logo 1996-2009

  In de tweede helft van de jaren negentig. een vernieuwd logo werd geïntroduceerd. De ontwerpers verwijderden Jumping Y Guy en lieten alleen de inscriptie achter. Het woordmerk werd rood, met een vage lichtgrijze schaduw.

  2009 – 2013

  Yahoo Logo 2009-2013

  Het Yahoo-platform heeft zijn naam opnieuw herschilderd in een epische campagne. Het palet was gebaseerd op paars. Anders is dit dezelfde versie van het embleem uit 1995, maar zonder de schaduwen en contouren.

  2013 – 2019

  Yahoo Logo 2013-2019

  In 2013 wilde de CEO van Marissa Mayer het logo met eigen handen veranderen zonder naar professionele studio’s te gaan. Ze had een beetje achtergrond in Adobe Illustrator, een team van interne ontwerpers bij Yahoo en een paar dagen vrij op zaterdag en zondag.

  Dit is een geval van herontwerp omwille van het herontwerp, omdat er in wezen niets is veranderd. De ontwikkelaars behielden het paarse kleurenschema door de tint van Pantone Violet C te kiezen. Het subtiele verloop maakte de letters driedimensionaal. Bovendien gebruikten de makers van het embleem een ​​schreefloos lettertype en hielden ze de helling van het uitroepteken op 9 graden.

  Marissa Mayer controleerde elk klein ding strikt, en het bereikte het punt van absurditeit. Toen het team een ​​nieuwe kleur voor Yahoo Mail koos, verliet een obsessieve CEO de manager (hij vertrok naar Disney) en de hoofdontwerper (hij vond een plek bij Google) vanwege de obsessieve CEO. En toen Mayer bij Google werkte, vluchtten verschillende mensen in hogere functies voor haar weg. Daarom kunnen we met vertrouwen zeggen: zij was het die van begin tot eind het nieuwe logo bedacht.

  2019 – heden

  Yahoo Logo 2019-vandaag

  Eind 2019 wendde het bedrijf zich tot ontwerpbureau Pentagram om branding te vereenvoudigen. De specialisten drongen aan op vetgedrukte kleine letters en kozen een aangepast Centra No. 2. Het uitroepteken aan het einde drukt het idee van versterking uit.

  Logo lettertype en kleuren

  Yahoo Logo

  Het huidige logo doet denken aan de oude Looney Toons-stijl uit 1996. Maar het is veelzijdiger omdat de ontwerpers hebben geprobeerd het geschikt te maken voor zowel internet als fysieke media. In sommige gevallen wordt de volledige tekst afgekort tot “y!” Om de Yahoo-submerken aan te duiden.

  De logo-ontwerpers namen de Centra No. 2 Extrabold en enigszins veranderde de vorm van de symbolen. Het uitroepteken kreeg een helling van 22,5 graden. De letters zien er compacter en geometrischer uit dan het origineel.

  Sinds 2003 wordt de merknaam in verschillende tinten paars gespeld. Volgens de legende kocht David Robert Filo veel lavendelverf voor de kantoren van Yahoo, dus het bedrijf werd gedwongen om deze kleur zakelijk te maken.