XO Logo

XO Logo

XO is een Canadese platenmaatschappij opgericht door een driekoppige muziekgroep. Het omvat met name artiest The Weeknd, zijn manager Amir «Cash» Esmailian en creatief directeur La Mar Taylor. De CEO van de studio is Wassim «Sal» Slaiby. Het opereert sinds 2012 als een dochteronderneming van het internationale bedrijf Universal Music Group en wordt gedistribueerd via Republic Records. Zijn huidige bands zijn Black Atlass, Nav, Belly, The Weeknd. Het bureau heeft ook zes projecten die volgens de Billboard 200 in de lijst van beste zijn opgenomen (en de laatste twee keer waren in de eerste helft van 2020).

Betekenis en geschiedenis

XO Logo Geschiedenis

Deze structuur is maximaal aan muziek gebonden, omdat deze is ontstaan ​​op initiatief van de songwriter en performer uit Canada The Weeknd. Haar eerste prioriteit was om drie mixtapes uit te brengen. Dit evenement dateert uit 2011, toen de releases van Echoes of Silence, Thursday en House of Balloons ervoor zorgden dat de mensen om hem heen aandacht besteedden aan de zanger en zijn profiel uitbreidden. Ze hielpen ook bij het promoten van XO via live optredens en internetlinks. Ook reclameprojecten met meerdere verkooppunten droegen bij aan de popularisering.

Maar de studio maakte in 2012 een echte overgang naar de opnamewereld door, toen ze een overeenkomst tekende met Republic Records. Als gevolg hiervan werd ze haar moederbedrijf, evenals een producer en distributeur van alle muziek. In 2015 tekende XO een contract met Belly en Derek Wise en een jaar later met Nav. In 2018 verscheen Black Atlass. Nadat het merk een dochteronderneming werd, presenteerde het zeven projecten van verschillende kunstenaars. De studio tekende ook een contract met 88Glam, dat vertrok na de release van de gelijknamige mixtape.

Al die tijd heeft het logo van de muziekstudio elk nieuw werk begeleid. Het is zo minimaal dat het echt verfraait, waardoor de zangers opvallen. Een individueel symbool wordt in twee vormen gepresenteerd — voornamelijk en negatief. Bovendien betekent «negatief» in dit geval niet «slecht» of «negatief». Dit is gewoon een negatief — zoals op fotografische film, waar donkere plekken als licht worden gezien, en licht — integendeel, donker.

Er staan ​​slechts twee letters «X» en «O» op het logo van de platenmaatschappij. Het zijn beide hoofdletters, geschreven als met krijt op een schoolbord, en nonchalant uitgevoerd. Over het algemeen lijkt de naam qua uiterlijk op een chemische formule — in dit geval een allegorie voor de formule van muziek. Dit wordt bewezen door een miniatuurhart dat zich bovenaan tussen twee symbolen bevindt. Het heeft een dubbele functie. De eerste vervangt de apostrof bij het schrijven van afgekorte concepten of namen. De tweede — geeft valentie aan, zoals in klassieke formules.

Er zijn twee versies van het logo: met een witte en zwarte achtergrond. Dienovereenkomstig zijn de inscripties erop als in foto-negatief, dat wil zeggen, lichte letters op donker en, omgekeerd, donker op licht. Deze techniek wordt inversie genoemd.

Logo lettertype en kleuren

XO Logo

Het bestaat uit drie elementen: twee letters en één hart. De borden zijn vegen en slordig uitgevoerd, alsof ze haastig met een lei op een schoolbord of op poreus papier zijn geschreven, getuige de ongelijke randen. Ze zien er vaag en ruw uit. In dit geval ziet «X» eruit als een kruis, dat soms wordt vervangen door een vinkje om iets aan te geven. En de «O» ziet eruit als een nul omdat hij smal is, terwijl de standaardletter een ronde vorm heeft. Het hart in het midden is erg klein en duidt op gezindheid, genegenheid, liefde.

Logo XO

Als we twee hoofdletters als tekst beschouwen, kan worden opgemerkt dat ze in een afzonderlijk lettertype zijn geschreven, dat geen analogen heeft. Het kleurenpalet is eenvoudig: het is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.