Xing Logo

Xing Logo

Het Duitse sociale netwerk Xing is een directe concurrent van zijn Amerikaanse tegenhanger LinkedIn. De doelgroep omvat zakenmensen die via internet contact houden met collega’s, klanten en vrienden. Een andere groep bestaat uit bedrijven die zich met een individueel profiel willen profileren.

Het platform is in trek bij Duitstalige gebruikers, hoewel de interface is vertaald in tientallen andere talen, waaronder Turks, Chinees, Russisch, Frans en Engels. De site heeft een groot aantal functies: zoeken in databases, evenementenkalenders, e-mail, discussieforums, het delen van vacatures en al het andere dat u helpt bij het runnen van uw bedrijf.

Betekenis en geschiedenis

Xing Logo

Het merk Xing werd officieel gelanceerd in 2007, maar het sociale netwerk zelf bestaat al sinds 2003. In de beginjaren stond het bekend als OpenBC. De volledige versie zonder afkorting (Open Business Club) onthulde de essentie van het platform. Daarna werd het omgedoopt tot Xing, waardoor de naam abstracter werd.

De Duitse ondernemer Lars Hinrichs is de maker van een internationaal online netwerk voor het beheren van professionele contacten. Het portaal wordt nu beheerd door het in Hamburg gevestigde bedrijf New Work SE, en sinds 2012 controleert Hubert Burda Media het aandeelhouderschap. Dus Xing is een van de merken van het wereldwijde mediabedrijf, samen met Digital Life Design, HolidayCheck Group, InStyle en Cyberport.

Ondanks tal van structurele veranderingen blijft de site in hetzelfde formaat functioneren als voorheen. Gebruikers krijgen gratis basisdiensten en speciale functies voor premium-abonnees. Degenen die dat willen, kunnen bijvoorbeeld de mogelijkheid kopen om berichten met bijgevoegde bestanden te verzenden, statistische rapporten weer te geven en geavanceerd zoeken.

Het logo van Xing is minstens één keer veranderd, omdat dit netwerk in het verleden de Open Business Club heette. De eerste versie bevatte een grijze «openBC» -letter, met dunne en rechte kleine letters en hoofdletters vet en cursief. Na het hernoemen begon het platform een ​​ander woordmerk te gebruiken — «XING» De naam is nu blauwgroen en in hoofdletters geschreven.

Naast het volledige XING-logo heeft de portal een kort embleem met een gestileerde X. Het pictogram bestaat uit twee gebogen lijnen die op hun hoeken naar elkaar toe wijzen. De linker streep is korter dan de rechter. Bovendien verschillen ze van kleur: als de ene kant blauwgroen is, is de andere neongeel. Geometrische vormen zijn niet met elkaar verbonden, dus ze kunnen geen volwaardige brief worden genoemd. Het is eerder een levendige abstractie, die vaag aan «X» doet denken. In de officiële handleiding staat dat het pictogram noodzakelijkerwijs vierkante verhoudingen moet hebben. Het wordt meestal in een wit vierkant met afgeronde hoeken geplaatst.

Logo lettertype en kleuren

Logo Xing

De makers van het logo ontwikkelden het ontwerp van de inscriptie van de auteur en gebruikten geen standaardlettertypen. Misschien namen ze een verscheidenheid aan grotesk als primair principe om er een nieuwe vorm aan te geven. De hoeken van de letters zijn afgerond, de lijnen zijn symmetrisch, de breedte van de lijnen is overal hetzelfde.

De inscriptie is blauwgroen (# 026466) en staat op een witte achtergrond. Het pictogram is kleurrijker: naast blauwgroen is er neongeel (# CFDC00). Beide tinten vertegenwoordigen het merk Xing in het sociale-mediasegment van de business line.