WWE Logo

World Wrestling Entertainment (WWE) Logo

WWE (World Wrestling Entertainment) is een sport- en entertainment-tv-bedrijf gevestigd in de Verenigde Staten, dat zich bezighoudt met een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder games, wedstrijden, muziek, films en meer. Ze staat in 145 landen van de wereld bekend om haar worstelgevechten, wat haar prioriteit is. De vereniging bestaat uit twee gespecialiseerde bedrijven — Titan Sports, Inc. en Capitol Wrestling Corporation Ltd., opgericht door leden van de familie McMahon. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stamford, Connecticut en heeft veel kantoren over de hele wereld, waaronder Tokio, München, Dubai, Singapore, Shanghai, Mumbai, Mexico City, Londen, Los Angeles, New York.

Betekenis en geschiedenis

WWE Logo Geschiedenis

Capitol Wrestling Corporation werd in 1953 opgericht door Toots Mondt, Jess McMahon of Vincent J. McMahon. Het is de grootste organisatie van worstelshows die zich bezighoudt met het houden van live worsteltoernooien — meer dan 500 programma’s per jaar.

Even later werd de vereniging Titan Sports, Inc. opgericht, geregistreerd in 1980. Het opende in South Yarmouth, Massachusetts. De oprichters zijn Linda McMahon en Vince McMahon. Twee jaar later (in 1982) kocht dit bedrijf de houdstermaatschappij Capitol Wrestling Corporation Ltd. Later trad de CWC toe tot de NWA (National Wrestling Alliance).

In 1998 kreeg Titan een nieuwe naam en werd de World Wrestling Federation. Het werd omgedoopt tot World Wrestling Federation Entertainment in 1999 en World Wrestling Entertainment in 2002. Maar sinds 2011 wordt de verkorte versie het vaakst gebruikt — WWE. Nu is deze afkorting veel beter bekend dan de volledige naam van het bedrijf, hoewel het juridisch niet is veranderd.

Rekening houdend met zo’n lange carrière van twee organisaties tegelijk, kan worden begrepen dat ze in de hele geschiedenis van hun bestaan ​​​​veel emblemen hebben gehad. Over het algemeen zijn er meer dan tien wijzigingen.

1952 — 1963

Capitol Wrestling Corporation (CWC) Logo 1952-1963

Het vroegste logo is gebaseerd op een verkorte versie van de naam Capitol Wrestling Corporation. Het bevat de afkorting CWC, gespeeld in de vorm van steile hoorns. Deze stijl was zeer geschikt voor het bedrijf, aangezien de twee zijletters «C» zelf smeekten om een ​​dergelijke interpretatie. Om het «stoere» effect te versterken, hebben de ontwikkelaars de rechter «C» omgedraaid, waardoor het een spiegelbeeld werd van de linker letter. Het middelste deel wordt ingenomen door «W», gespeeld als een boze scheel op de «snuit» van een stier, wat erg past bij de stijl van het worstelteam.

1963 — 1971

World Wide Wrestling Federation (WWWF) Logo 1963-1971

Na het veranderen van de naam in de World Wide Wrestling Federation (WWWF), werd automatisch een nieuw embleem gemaakt. Het is volledig thematisch gecentreerd en is niet allegorisch of elegant zoals het oude. Het stelt twee worstelaars voor: een staat en houdt een tweede worstelaar boven zijn hoofd, klaar om hem in de ring te gooien om te winnen. Aan de rechterkant van de figuren staan ​​twee varianten van de bedrijfsnaam (volledig en afgekort), een groot opschrift «CHAMPIONSHIP», evenals de uitdrukking «Villie Gilzenberg, president», in twee regels. Van het oude logo is alleen zwart-wit overgebleven.

1971 — 1979

World Wide Wrestling Federation (WWWF) Logo 1971-1979

In 1971 werd een radicaal ander embleem geïntroduceerd — een grafisch embleem. De naam «World Wide Wrestling Federation» staat bovenaan in de vorm van een boog erop. Het is gemaakt in kleine lettertjes en bevindt zich boven de wereldbol, omzoomd met een raster van parallellen en meridianen. Niet op de voorgrond staat een afkorting van de gecombineerde drie «W»-en met schreven. De letters zijn wit en omlijnd met een dunne zwarte streep. Onder hen is het woord «Federatie» in een ander lettertype geschreven.

1979 — 1982

World Wrestling Federation (WWF) Logo 1979-1982

De ontwerpers verwijderden de afkorting die de wereldbol verduisterde en detailleerden deze. Naast het geografische raster brachten ze alle continenten in kaart, waarbij ze beide halfronden iets uitbreidden. Hierboven was een grote inscriptie «W. W.F.’ zoals het tv-bedrijf zijn naam veranderde in World Wrestling Federation (zie het logo hieronder).

1982 — 1985

World Wrestling Federation (WWF) Logo 1982-1985

In 1982 stelden de ontwikkelaars een radicaal andere versie voor — een eenvoudige. Alle onnodige elementen zijn eruit verdwenen — alleen de gestileerde afkorting «WWF» blijft. Het is getekend op een witte achtergrond met brede zwarte lijnen die tot één geheel zijn verbonden.

1985 — 1998

World Wrestling Federation (WWF) Logo 1985-1998

De logo’s van die jaren waren laconiek (er zijn twee versies): één met een overwicht van zwart, de andere — wit. Maar de vorm is hetzelfde — een samengestelde geometrische figuur waarin de afgekorte naam «WWF» zichtbaar is. Het is gemaakt met een enkele ononderbroken lijn van dezelfde breedte. Er is een witte streep in het midden van het donkere embleem. Het lichte logo daarentegen bevat een zwarte lijn. Het wordt er ook mee geschetst. De letter «F» heeft een grotere opening tussen de bovenste en middelste lijnen, waardoor deze goed herkenbaar is.

1995 — 1998

World Wrestling Federation (WWF) Logo 1995-1998

Een tijdlang waren er twee emblemen in gebruik. Sinds 1995 wordt kleur parallel aan de zwart-witversies gebruikt. Het bestaat uit een neongeel centrum en kobaltomtrek langs de letters. De kleine achtergrondkubus is in precies dezelfde kleur geschilderd. De afkorting is zijwaarts gedraaid en verticaal schuin naar links geplaatst.

1997 — 2002

World Wrestling Federation (WWF) Logo 1997-2002

Dit logo debuteerde op de Survivor Series 1997 tijdens de Attitude Era. Officieel begon het te worden gebruikt aan het einde van het jaar, naast de vorige versie, die duurde tot het voorjaar van 1998. In de vernieuwde versie zijn de letters met scherpe, korte streken getekend: het lijken slordige lijnen, haastig met de hand gemaakt. Het ene embleem heeft brede strepen, het andere heeft dunne strepen.

2002 — 2014

World Wrestling Entertainment (WWE) Logo 2002-2014

In mei 2002 heeft het bedrijf het woord «Federatie» voorgoed van zijn naam verwijderd. Ze begon in plaats daarvan «Entertainment» te gebruiken (na een rechtszaak van het Wereldnatuurfonds). In 2011 keurde de worstelorganisatie eindelijk het WWE-symbool goed, gevormd uit World Wrestling Entertainment. Er staat slechts één «W» op het logo, ook omlijnd met ongelijke lijnen. Het enige dat bewaard is gebleven is de rode lijn onderaan, die de letter diagonaal benadrukt.

2014 — heden

World Wrestling Entertainment (WWE) Logo 2014-vandaag

Het huidige embleem bestaat ook in twee versies — licht en donker. Ze zijn gemaakt door ontwerper John Lefteratos. Hij maakte de symboliek zelfverzekerder en steviger door hiervoor vloeiende en onbreekbare lijnen te gebruiken. Hiervan worden twee «W» gevormd in de vorm van bliksem: één aan de bovenkant en de tweede aan de onderkant. Daartussen, in de negatieve ruimte, staat nog een soortgelijke letter, die in de zwarte versie duidelijk zichtbaar is in contrast. De chaotische onderste onderstreping is een brede band geworden met een taps toelopend uiteinde aan de linkerkant.

Logo lettertype en kleuren

WWE Logo

De evolutie van het logo gebeurt gelijktijdig met de verandering van bedrijfsnamen, daarom is het een constante correctie van de afkorting. Was het bord in het begin drievoudig, nu is het enkelvoudig: CWC, WWF en nu W. Bovendien zijn begeleidende details in de vorm van een wereldbol en uitgebreide inscripties geleidelijk uit het logo verdwenen.

Het WWE-logo gebruikt het lettertype Smack Laideth Down van Checkered Ink. Een vroege versie gebruikte een lettertype dat deed denken aan Ikarus Regular met scherpe schreven.

Logo WWE

De bedrijfskleuren zijn klassiek, ingetogen — zwart, wit en rood. De uitzondering is het logo van 1995-1998, toen het felle tinten geel en blauw bevatte.