Wonder Woman Logo

  Wonder Woman Logo

  Wonder Woman is een fictief personage in het Amerikaanse tijdschrift DC Comics en een van de oprichters van de Justice League. Haar volledige naam is prinses Diana van Themyscira, omdat volgens de legende de wondervrouw een vertegenwoordiger is van de eilandbewoners met dezelfde naam. Ze verscheen voor het eerst in 1941 in All Star Comics # 8 en maakte haar superheldendebuut in januari 1942 in Sensation Comics # 1. Haar avonturen werden regelmatig gepubliceerd, met uitzondering van een korte pauze in 1986.

  Betekenis en geschiedenis

  Wonder Woman Logo Geschiedenis

  Wat is Wonder Woman?

  Dit is de superheld-alias van Diana Prince – een meisje met bovenmenselijke behendigheid, vechtvaardigheden, onkwetsbaarheid, superkracht en het vermogen om te vliegen. Dit personage verscheen voor het eerst in het 8e nummer van All-Star Comics in 1941.

  Wonder Woman is gemaakt door de Amerikaanse psycholoog William Moulton Marston (pseudoniem Charles Moulton) en kunstenaar Harry G. Peter. De prototypes van het artistieke beeld zijn de vrouw van de prozaschrijver Elizabeth Holloway Marston en hun vriendin, de feministe Mary Olive Byrne. De aard van de tekening van het personage veranderde voortdurend, net als het embleem.

  1941 – 1982

  Wonder Woman Logo 1941-1982

  Vanaf het allereerste begin ontving de heldin van strips een individueel teken in de vorm van een steenarend. Het was op een rood lijfje geplaatst en zag eruit als een vogel met zijn vleugels wijd uitgespreid. Soepele rondingen en aflopende lijnen gaven het vrouwelijkheid.

  1982 – heden

  Wonder Woman Logo 1982-vandaag

  Veertig jaar later ontwierp kunstenaar George Perez het logo opnieuw. Met behulp van het aanvankelijke tweeletterige acroniem “WW” gaf hij het een precieze geometrische vorm. Maar de ontwerper weigerde het klassieke vrouwelijke monogram te maken. Hij creëerde een gevleugeld symbool van met elkaar verweven tekens in verschillende kleurvariaties. Lichte emblemen hebben donkere scheidslijnen, donkere omgekeerd. Dit logo wordt nog steeds als relevant beschouwd. Tijdens de periode van Infinite Crisis 2005-2006 had de heldin ook een gloeiende riem met een vergelijkbare vorm.

  2006 – heden

  Wonder Woman Logo 2006-vandaag

  De volgende optie is een combinatie van “WW” met een adelaarsomtrek. Het heeft een karakteristiek naar links gedraaid hoofd en een specifieke snavel met een gebogen uiteinde. De strikte vormen blijven behouden, evenals de kleur.

  2011 – 2016

  Wonder Woman Logo 2011-2016

  Naast eerdere versies is er nog een – voor bioscoop. De vleugels van de vogel zijn breder en smaller. Ze hebben een lichte glans met metallic tinten.

  2016 – heden

  Wonder Woman Logo 2016-vandaag

  Een ander logo verscheen in de films Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League. Het ziet er erg strikt uit en bestaat uit brede lijnen en rechthoeken die zijn uitgelijnd in een dubbele “W” -vorm.

  Logo lettertype en kleuren

  Wonder Woman Logo

  Zoals bedacht door de kunstenaar die het embleem voor Wonder Woman heeft gemaakt, is het een originele combinatie van de afkorting. Deze techniek bleek creatief en heeft jarenlang wortel geschoten: alle daaropvolgende logo’s werden gebouwd rond de “W” en de adelaar.

  De woorden zijn gerangschikt in twee niveaus en zijn geschreven in een strikt geometrisch lettertype in hoofdletters. De letters worden in een unieke stijl gespeeld. Ze zijn breed, met grote schreven en rode schaduwen voor een 3D-effect. Dwarsbalken “A” en “E” zien eruit als miniatuurdriehoeken.

  Het logopalet heeft altijd felgeel gehad. Het bevat ook verschillende tinten wit, zwart en goud.