WMX van Warner Music Group is een nieuwe service om muziekmerken te versterken

WMX Logo

Moeilijkheden bij het verbinden van artiesten met hun fans hebben geleid tot de creatie van een nieuwe WMX-service gecreëerd door Warner Music Group. Het nieuwe platform is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn voor het breedste publiek van muziekliefhebbers, met meer dan 249 miljoen unieke bezoeken per maand. Het was de eerste die een wereldwijde basis bood voor de distributie en uitbreiding van het aanbod van muziekbedrijven. Direct na de vorming van de huisstijl en visuele identiteit werd het platform gepresenteerd in print en digitale versies van de voorstelling. De gecreëerde services-divisie vereiste een volledige rebranding van WEA (Warner-Elektra-Atlantic) en alle divisies van het moederbedrijf die verantwoordelijk waren voor de creativiteit van de geleverde inhoud.

WMX Nieuw Logo

De nieuwe identiteit is gebouwd op elementen die de nadruk leggen op de kernwaarden van het aanbod voor artiesten, muzikanten, merchandise en D2C. Dit omvat alle ervaring van ANATI op het gebied van streaming, kaartverkoop, vinyldistributie en vormgeving, gamecontent, samenwerking met mode en sociale media, evenals empirische ervaring. Allereerst werd een massale informatiecampagne gebruikt in speciaal voorbereide tools van het merk zelf — Uproxx, Songkick, HipHopDX. Evenals YouTube, Pit en Indie Mixtape, sociale media en streamingplatforms.

Logo WMX

Het gebruik van moderne technologieën en een onconventionele benadering van de vorming van de visuele identiteit van de dienst was in staat om de niet-lineariteit van de moderne muziekbusiness aan te tonen en de mogelijkheid om de complexe, veelzijdige en interactieve reflectie ervan in meerdere formaten effectief te gebruiken. Dit werd bereikt dankzij de originele bedrijfskleuren, typografie van een buitengewoon lettertype en de dynamiek van verschillende afbeeldingen, die niet alleen enkele motieven over muzikale thema’s en trends vertegenwoordigen, maar ook nieuwe informatie verschaffen over muziekmerken, artiesten en openbare evenementen.

Het nieuwe lettertype dat is ontwikkeld op basis van Neonballroom Regular door LetterStock is vooral effectief in zijn informatiefheid. Het grafische ontwerp in de vorm van letters met een negatieve interne ruimte en gemarkeerd door een duidelijke lila omtrek, in zijn vorm die de indruk wekt van symmetrische beweging van de golven, zorgt voor een onbeschrijfelijke aantrekkelijkheid en aantrekkelijkheid. Het minimalistische ontwerp in de afwezigheid van andere elementen in het symbool van de nieuwe applicatie maakt het gemakkelijk te lezen en te onthouden. Maar het belangrijkste is modern en volledig in overeenstemming met de essentie en nieuwe stijl van het merk.