Wix Logo

Wix LogoMet het Wix-cloudplatform kunt u HTML5-webpagina’s maken zonder enige codeerervaring. Het biedt veelzijdige gratis sjablonen die zijn gericht op ondernemers en informele gebruikers. Betaalde functies gaan verder dan de basisservice: bijvoorbeeld een site aan je eigen domein koppelen of opslag vergroten is alleen mogelijk voor geld.

Betekenis en geschiedenis

WIX Logo Geschiedenis

Het bedrijf is in Israël opgericht door drie ondernemers die bezig waren met een andere startup. Ze realiseerden zich hoeveel tijd het kost om webbronnen te maken, dus besloten ze om hun eigen websitebouwer te lanceren. Het belangrijkste idee van Wix is ​​vrijheid van meningsuiting. Bovendien biedt het platform het niet alleen aan anderen, maar volgt het zelf dit principe, wat terug te zien is in het voorbeeld van de heldere en gevarieerde logo’s.

2006

Wix Logo 2006

In 2006 verwierf Wix een herkenbaar symbool: het karakter in de vorm van de letter «X». Hij had opgeheven armen, benen wijd uit elkaar en een schematisch gezicht: wenkbrauwen, grijze ogen, mond. Een wit en geel wezen met een zwarte omtrek stond boven het woord «WIX». Net onder, rechts uitgelijnd, was het sitedomein «.com». De stip boven de «I» zag eruit als een gele puntige ellips.

2007

Wix Logo 2007

Een jaar na de lancering van de dienst hebben de ontwerpers het logo opnieuw ontworpen. Ze veranderden de kleur van de ogen van de man en verhuisden de naam naar rechts. Het domein «com» zonder punt staat verticaal achter het woord «WIX».

2008

Wix Logo 2008

De ogen van het antropomorfe personage zijn grijs. Een van de armen is licht gebogen, het hoofd is naar rechts gedraaid. De grijze naam van de site staat onderaan. De achtergrond is een blauwe rechthoek.

2009 — 2010

Wix Logo 2009-2010

Het X-vormige wezen kijkt recht vooruit. De letters werden zwart en de blauwe rechthoek veranderde in een blauw vierkant.

2010 — 2011

Wix Logo 2010-2011

De ontwikkelaars van het logo verwijderden de kleine man en lieten na de periode alleen de witte naam van de Wix-site met het domein «com» achter. Het is, zoals eerder, in een blauwe rechthoek geplaatst.

2012 — 2013

Wix Logo 2012-2013

De ontwerpers hebben de blauwe achtergrond verwijderd om een ​​gradiëntreflectie van de letters onderaan toe te voegen. Bovendien hebben ze de .com verwijderd en WIX-grijs opnieuw geverfd.

2013 — 2015

Wix Logo 2013-2015

Het logo van 2007 keerde terug, maar zonder het tweede niveau van het domein.

2015 — heden

Wix Logo 2015-vandaag

De «X» -man is definitief verwijderd. Alleen de naam van het platform is bewaard gebleven.

Logo lettertype en kleuren

Wix Logo

Het Wix-woordmerk was vroeger versierd met het gele en witte «humanoïde» -symbool van het bedrijf. Maar in de huidige versie was er geen plaats voor: het embleem bevat alleen een inscriptie. De «com» add-on die periodiek werd gebruikt, ontbreekt nu ook. Uiteraard volgde de evolutie van de identiteit het pad van vereenvoudiging: elk jaar werden onnodige elementen geëlimineerd zodat de aandacht werd gevestigd op het woord «WIX».

Het aangepaste logo-lettertype heeft geen analogen omdat het helemaal opnieuw is gemaakt voor een websitebouwer. Het ontwerp is gebouwd op contrasten: de scherpte van de lijnen wordt gecombineerd met vloeiende rondingen en de zwarte letters — met een gele elliptische stip boven de «I». Er is ook een donkergrijze versie met «.com» en een geheel zwart embleem zonder geel toegevoegd.