Winnipeg Goldeyes — de eerste rebranding sinds de oprichting

Winnipeg Goldeyes Logo

Winnipeg Goldeyes, het tophonkbalteam in de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba, heeft voor het eerst sinds de oprichting een volledige rebranding ondergaan. Het team maakte naam in 1994 tijdens de competitie van de Northern League. Met deze naam demonstreerde het team patriottisme ten opzichte van hun regio. Het belangrijkste symbool was de zoetwatervis met gouden ogen, die wordt gevonden in Lake Winnipeg en een favoriete delicatesse is, niet alleen voor lokale bewoners. De laatste tijd heeft het team veel veranderingen meegemaakt, veroorzaakt door de overgang naar een andere competitie, en de successen die in voorgaande seizoenen zijn behaald, en de eenzaamheid veroorzaakt door de pandemie. Vandaag is het tijd om vooruit te gaan en te innoveren — en drastische veranderingen aan te brengen in uw visuele identiteit.

Winnipeg Goldeyes Nieuw Logo

De make-over was gebaseerd op prestaties uit het verleden en de hele geschiedenis van het team. Het verlaten van het stripfiguur in de vorm van een vis in een baseballpet maakte het mogelijk om de visuele belasting van het embleem te verminderen en het leesbaar te maken in elke toepassing, zelfs wanneer verkleind. De vereenvoudiging van het beeld is niet alleen een eerbetoon aan de moderne trend. De cirkelvorm die voor de weergave werd gebruikt, zorgde voor een betere visuele waarneming van het embleem, waardoor alle voorwaarden werden geschapen voor een hoogwaardige weergave van het logo op verschillende soorten media en in digitale technologieën. Plaatsing van de teamnaam rond het centrale element — de letter «G» op de binnenste cirkel van het embleem zorgde voor het gemak van het lezen van de tekst en de vereiste nadruk op de letter. Om het accenteffect te versterken, is dit element in twee delen gemaakt, die elkaar aanvullen en ervoor zorgen dat de vereiste vorm wordt gecreëerd. De onderste helft van de letter is gemaakt in de vorm van een «gouden oog» dat klopt met zijn staart en een gouden oog heeft. De bovenste is de kruising van twee gebogen linten die de rivieren symboliseren die elkaar kruisen in de buurt van het stadion — «Rood» en «Assiniboine».

Logo Winnipeg Goldeyes

In dit ontwerp kan het lettersymbool alleen met een stuk worden geassocieerd met de letter «G». Het lijkt meer op het «C»-silhouet vanwege de lichte draaiing van de staartpunt, ontworpen om de rol van de centrale lijn G te spelen. Het embleem begon echter niet alleen de geest van het honkbalteam nauwkeuriger over te brengen, maar ook kenmerken van de hele regio.

Winnipeg Goldeyes Voor en Na Logo (geschiedenis)

De symboliek heeft de traditionele rode kleur van het team als opvulachtergrond behouden. Wit werd genomen als de kleur van de logo-elementen — voor de bovenste helft, en grijs, waarbij alle delen van de compositie in de onderste sector van de cirkel werden gemaakt. De combinatie van deze kleurschakeringen zorgde voor de nodige visuele impact op de waaiers en voor het contrast dat de elementen van de compositie duidelijk van elkaar afbakent.