Willis Towers Watson onthult nieuwe visuele identiteit

WTW Logo

‘S Werelds oudste Willis Towers Watson Public Limited Company, een makelaarsbedrijf dat al sinds 1828 bestaat, heeft onlangs zijn nieuwe identiteit onthuld. Gemaakt in de huidige vorm in 2015 als resultaat van de fusie van het Britse Willis Group Holdings plc en het Amerikaanse Towers Watson & Co. Verdere uitbreiding van de structuur vergde ingrijpende veranderingen in strategie en langetermijnplannen, die moesten worden weerspiegeld met behulp van een nieuwe visualisatie. Maar de tijd speelde daarbij een grote rol, aangezien de rebranding van een internationaal bedrijf in de kortst mogelijke tijd moest gebeuren. Dit werd gedicteerd door moderne omstandigheden, toen de implementatie van externe veranderingen met behulp van traditionele technologie met vertragingsprocessen om honderden verschillende opties «zoals de dood» te overwegen. De effectiviteit van moderne branding voor een groot internationaal bedrijf van dit type met meer dan 200 jaar geschiedenis vereist het vermogen om snel bestaande kansen te herkennen en het moment te grijpen. Ontwerpstudio Monigle slaagde erin deze taak aan te pakken door in slechts 100 dagen een nieuwe look voor WTW te presenteren.

WTW Nieuw Logo

Het succes werd mogelijk gemaakt door de houding van zowel het merk zelf als de artiesten voor snelle, gerichte en zelfverzekerde besluitvorming, wat het resultaat in minder dan 4 maanden verzekerde. De vele jaren van verandering en veranderingen die het merk doormaakte tijdens zijn fusies en overnames, vereisten een snel herstel van de eigen identiteit, waardoor het zijn veelbelovende toekomst moedig en nauwkeurig kon definiëren en demonstreren. Met de vorming van een nieuwe strategie begonnen de ontwerpers direct met het ontwikkelen van een logo dat medewerkers snel kon activeren en een duidelijk signaal zou kunnen vormen voor de hele branche.

Logo WTW

De nieuwe identiteit was gebaseerd op een moderne minimalistische stijl, waarbij een korte visuele overdracht van informatie werd gecreëerd over wat het merk over zichzelf wil communiceren. Het nieuwe logo getuigt van de moed, de duidelijkheid van het bedrijf, de wens om een ​​belangrijke schakel te zijn voor elk van zijn klanten. De samenvatting was gebaseerd op een hoog niveau van intelligentie, ervaring en relaties waar het bedrijf altijd trots op is geweest. Dit bood een gedetailleerde demonstratie van de heroverweging die heeft plaatsgevonden over hoe een marktleider in de sector branding kan gebruiken om zijn sterke punten te versterken, en zette de koers uit voor een veelbelovende toekomst als een vernieuwd bedrijf — WTW.

WTW Voor en Na Logo (Geschiedenis)

De merkkleur van het vernieuwde bedrijf is ultraviolet, wat niet alleen de onverschrokken en dynamische geest van het bedrijf ondersteunt, maar ook verdubbelt zonder enige beperking. Het logo geeft een verenigd en gedurfd perspectief aan de visualisatie, vult het met menselijkheid en een belangrijke boodschap over het begin van een nieuw tijdperk in de ontwikkeling van het bedrijf.