Willem II introduceerde een nieuw embleem

Willem II Logo

Het Nederlandse voetbal heeft een rijke en roemrijke geschiedenis, met meer dan één wereldberoemde speler en vele wereldberoemde teams. Een daarvan is Willem II, die komend seizoen zijn 125-jarig jubileum viert. Tijdens haar lange geschiedenis heeft de club haar embleem al 5 keer veranderd. Voor de zesde keer, in verband met zo’n belangrijke datum, realiseerde het team hun eigen en al lang bestaande wensen met betrekking tot de wens om terug te keren naar de wortels, de meest spectaculaire uitvoering van het logo dat bestond in 1952-83.

Willem II Nieuw Logo

Het Tilburgse team heeft altijd de kenmerkende rode, witte en blauwe kleuren gedragen, die werden gekozen als eerbetoon aan de nationale vlag van het land, wat een directe link met het thuisland van de club vormt. Deze belangrijke momenten in de geschiedenis van Willem II hebben vandaag een moderne invulling gekregen. In navolging van de trend van vereenvoudiging is het nieuwe logo eenvoudiger, strakker en herkenbaarder geworden. Rekening houdend met de geschiedenis van de oprichting van de club ter ere van de vertegenwoordiger van de koninklijke familie, werd besloten om het schild, dat voorheen als embleem werd gebruikt, terug te geven aan de symbolen van het team. Aan de eis van minimalisme werd voldaan door de volledige naam van het team in te korten tot het monogram, bestaande uit een hoofdletter «W» en het Romeinse cijfer «II». Het logo behield de verwijzing naar het jaar waarin het voetbalmerk werd opgericht — 1896.

Logo Willem II

Om de verbinding met de geschiedenis te versterken, gebruikte het merk een klassiek schreeflettertype. Een dergelijke typografie was kenmerkend voor de tijd die teruggaat tot het oprichtingsjaar van Willem II. De kroon die aan de bovenkant van de compositie werd geplaatst, was in het wit gemaakt. Het traditionele symbool van het voetbalteam — de bal is groter geworden, door het gebruik van hoekige slagen, waardoor deze beter zichtbaar is geworden en daardoor meer invloed heeft op de visuele perceptie van het logo. De hele samenstelling van het nieuwe logo geeft de enorme invloed van het rijke verleden van het team aan overwinningen aan.

Willem II Voor en Na Logo (geschiedenis)

Een belangrijk moment in de vorming van de nieuwe identiteit van de club was de gemeenschappelijke wens om de historische heraldiek van het merk te vieren, wat wijst op de groei van de invloed van de geschiedenis en de toewijding van de nieuwe generatie aan hun eigen roots, de wens om hun zegevierende verleden behouden en aanpassen aan veranderende omstandigheden.