Wilko identiteit en positieve instelling

Wilko Logo

Creatieve agenten van Free The Birds hebben de nieuwe merkidentiteit voor de Britse winkelketen Wilko onthuld.

Het merk begint een nieuwe fase in zijn leven met een aantrekkelijke, heldere uitstraling. We hebben besloten om het uiterlijk op te frissen, de communicatie met klanten te verbeteren en alles wat het merk ‘draagt’ met verf te vullen — we hebben de verpakking, typografie en, in het algemeen, de architectuur van het merk verbeterd.

Een logo zal bovenaan elk product worden geplaatst, omdat de naam van het product, die volgens ontwerpexperts voorop moet staan ​​als het gaat om de competente opstelling van grafische elementen voor een adequate beleving van het product. Introduceer een pictogramsysteem om het gemakkelijker te maken om de unieke voordelen van producten te lezen en over te brengen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om zinvolle informatie te zien, zowel in het schap in de winkel als digitaal op de website.

Ook werden 9 labels gepresenteerd voor verschillende productlijnen, die producten zullen onderscheiden en tegelijkertijd zullen verenigen onder het merk Wilko. In totaal zullen 15.000 warehousing units onder de labels worden vrijgegeven en een visuele strategie implementeren.

Over het algemeen gesproken over de nieuwe huisstijl, moet men rekening houden met een positieve houding, helderheid van grafische elementen, een verscheidenheid aan visuele magneten die de consument aantrekken en lang in het geheugen blijven. Bijvoorbeeld overdrijving van klinkers bij het ontwerpen van productnamen en labels. Dit is wat een integraal onderdeel van het merk wordt en bevordert een gemakkelijke waarneming en een betere memorisatie.

Er is gekozen voor felle kleuren die niet schitteren, maar een lust voor het oog zijn. Voor de doelgroep zal dit niet onopgemerkt blijven en met het nieuwe verpakkingsdesign zullen de producten van Wilko snel het schap verlaten om naar huis te gaan bij dierbare klanten.