Wild Turkey bourbons hebben een gedurfde visuele identiteit

  Wild Turkey Logo

  Wild Turkey 101, een merk uit Kentucky, staat bekend om de verfijning van zijn whisky-smaken en heeft een revolutie teweeggebracht in zijn identiteit. Het oorspronkelijke merk van de gebroeders Riley, Ierse wijnmakers, werd gevormd door twee van hun favoriete hobby’s – vogels jagen en hun eigen whisky maken, waarvan het uiterlijk altijd met enthousiasme werd begroet door hun jagersvrienden. Het favoriete drankje op jacht naar een geroosterde kalkoen gaf de naam aan de nieuwe productie, die de broers in 1869 in de VS openden. Maar pas 24 jaar later kwam er een verbluffend succes met de drank, die doorging tot de introductie van het verbod. Het geheim van succes was verborgen in de formule voor de bereiding van de drank, die zich strikt hield aan de minimale samenstelling van het distillaat op basis van maïs, de timing en de wijze van opslag.

  Vandaag is de tijd gekomen voor Wild Turkey om veel posities te heroverwegen, waaronder de visuele identiteit, die is ontwikkeld en bijgewerkt door het merkbureau Pearlfisher. Meer dan acht jaar werken met de portfolio van het merk heeft ontwerpers de mogelijkheid geboden om een ​​dieper inzicht te krijgen in de vooruitzichten en het potentieel van het bedrijf. Er werd besloten om te beginnen met het veranderen van de vorm van de fles, die bredere “schouders” kreeg, en de vorm deed meer denken aan een groot bourbonglas. De verfijning van de nek, die soepel in “schouders” veranderde, begon te lijken op het silhouet van de nek van een kalkoen zelf, taps toelopend naar beneden en leek op de sporen van een vogel.

  Wild Turkey Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het label is meerdere malen kleiner geworden, wat een keurmerk vertegenwoordigt om de visuele impact te versterken waarop de originele handtekening van Jimmy Russell werd aangebracht. Het label draagt ​​nu alleen de merknaam Wild Turkey – geoptimaliseerd voor de huidige visuele veranderingen. Vetgedrukte letters benadrukken de naam en nummers 101, gemaakt in rood, worden een accentelement van het logo. De cijfers zijn gesuperponeerd op de Kentucky Straight Bourbon Whisky-letters. Het decor aan de randen van het label trekt de aandacht, zoals het antiek in de goede oude tijd. Een belangrijk kenmerk dat de aandacht van de consument voor het product moet verbeteren, is het gebruik van alleen natuurlijk papier voor etiketten.

  De nieuwe stijl werd ondersteund door het maken van een unieke video. Daarnaast zijn er verschillende virtuele assets ontwikkeld met flexibiliteit en wendbaarheid. Deze oplossing liet ruimte voor aanvullende acties, waardoor de visuele identiteit van het merk voortdurend kon evolueren en harmonieus kon worden gebruikt om aantrekkelijke interacties met andere soorten merkproducten te creëren.