Wie wordt WFT na omscholing?

Washington Football Team Nieuw Logo

Het Washington Football Team heeft onlangs aangekondigd dat het zijn identiteit en naam volledig zal veranderen. Er is een video verschenen op Twitter waardoor fans geïntrigeerd raken en vol ontzag zijn voor nieuws van het team.

In eerste instantie was er een idee om het begrip «wolven» in naam van het team te gebruiken. Maar, zoals u weet, wordt dit beeld te vaak gebruikt in de sportomgeving en hunkert het team naar uniciteit en erkenning. Handelsmerken die verwijzen naar andere teams zijn ook een factor die het juridisch moeilijk maakt om het recht op het gebruik van de naamgeving te verdedigen.

Het kleurenschema blijft echter hetzelfde — bordeauxrode en gouden kleuren zullen aanwezig zijn in kleding en op dragers.

Opmerkelijk is dat het probleem van de naamgeving nu voor het tweede jaar aansleept, aangezien het team sinds juli 2020 zonder bijnaam speelt. Vanwege kritiek op het gebruik van een racistische bijnaam en logo in relatie tot Native Americans, was het noodzakelijk om de elementen van de identiteit die er oorspronkelijk waren te verwijderen.

Bovendien stelde FedEx een ultimatum en dreigde het zich terug te trekken uit het contract als de bijnaam niet werd gewijzigd.

Om de campagne te voltooien, wordt de laatste wedstrijd georganiseerd onder de oude naam, en dan krijgen de fans een nieuwe identiteit en veel interessante games van het team in een nieuwe rol.