Wide Open West (WOW) Logo

Wide Open West (WOW) Logo

Wide Open West (WOW) is een Amerikaans telecommunicatiebedrijf, een van de tien grootste in de Verenigde Staten. Het biedt kabeltelevisie, breedbandinternet, digitale en vaste telefoondiensten. Het jaar van de oprichting is 1996 en de plaats van herkomst is de stad Denver, Colorado, waar het hoofdkantoor van de aanbieder nu is geconcentreerd.

Betekenis en geschiedenis

Wide Open West (WOW) Logo Geschiedenis

De carrière van de zesde grootste tv- en communicatiedienstverlener begon niet zo goed als hij wilde. Maar vijf jaar later waren er ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst. Het bedrijf werd toen actief en deed in 2001 zijn eerste overname door een concurrerende dienst op te nemen. In de jaren daarna kocht ze bijna elk jaar gespecialiseerde centra, waardoor haar diensten werden uitgebreid en het aantal medewerkers toenam.

In de beginjaren onderscheidde het embleem zich niet door originaliteit, terwijl de naam daarentegen helder en aantrekkelijk was. Vervolgens diende een interessant acroniem als basis voor prachtige logo’s die moeilijk te missen zijn. In totaal zijn er vier persoonlijke visuele identiteitsmerken in de geschiedenis van deze organisatie.

1999 — 2003

Wide Open West Logo 1999-2003

Na het verschijnen van een optimaal opgezet netwerk, leek het embleem de kabelexploitant onmiddellijk te onderscheiden van de achtergrond van vele anderen. De openingsversie bestond uit twee delen: grafisch en tekst. De eerste werd voorgesteld door een pictogram in de vorm van een gekanteld tv-scherm. Het gele kader op een witte achtergrond bevatte brede en dunne strepen die een horizontale ruit vormden. Aan de rechterkant waren twee zinnen die twee rijen besloegen. Op de bovenste regel werd de uitgebreide naam «WideOpenWest» geschreven, waarbij elk woord een hoofdletter kreeg. Hieronder was de kleine lettertjes gemarkeerd met «Bringing Broadband Home».

2003 — 2010

Wide Open West Logo 2003-2010

Dit is een keerpunt in het werk van een telecomprovider, want in 2003 schakelde hij over op internetdiensten en ontving hij het legendarische logo. Het merksymbool bestond uit een verbaasde uitroep die bestond uit de eerste letters van de oude naam. De afkorting «WOW» met een uitroepteken was erg groot en nam bijna alle ruimte in beslag. Onderaan is «Internet en kabel» verder verfijnd. De zin is gemaakt in zwarte blokletters en gemarkeerd met twee strepen.

2010 — 2017

Wide Open West Logo 2010-2017

Met de acquisitie van nieuwe diensten heeft het bedrijf zijn technische capaciteiten vergroot, het dienstenaanbod uitgebreid en nieuwe gebieden bestreken. Ze heeft het ook opnieuw ontworpen, wat bijdraagt ​​aan de bekende «WOW!» drie pictogrammen: met een computermuis, een tv-scherm en een telefoonhoorn. Ze stonden symbool voor internet, televisie en telefonie. De afbeeldingen waren in kleur en in zwarte cirkels. De tweede rij bevatte de zin «It`s that king of experience», en de derde — het domeinwebadres van de persoonlijke site van de provider.

2017 — heden

Wide Open West Logo 2017-vandaag

De moderne versie van het embleem is het meest kleurrijk en gedenkwaardig. Het bestaat uit drie grote letters, uitgevoerd in een dun grotesk lettertype. Bovendien heeft de afkorting een originele kleur, verdeeld in twee delen: de linkerkant is bordeauxrood-scharlaken, de rechterkant is sky-cobalt. In beide gevallen lopen de kleuren vloeiend in elkaar over, aangezien ze zijn vormgegeven in de vorm van een verloop. De centrale letter is tweekleurig. Het uitroepteken aan het einde van de naam staat schuin.

Logo lettertype en kleuren

Wide Open West Logo

De evolutie van het persoonlijke merkteken van een telecommunicatiebedrijf ging van maximum naar minimum. Als gevolg hiervan bleef de korte aanduiding «WOW» behouden van de uitgebreide inscriptie «WideOpenWest». Dit gebeurde na de uitbreiding van de territoriale dekking, toen de bestaande naam feitelijk niet meer overeenkwam met de geleverde diensten. Het eigenlijke logo is de meest kleurrijke en aantrekkelijke van de vier opties.

Logo Wide Open West

De meeste ontwerpers gebruikten een persoonlijk ontworpen schreefloos lettertype uit de categorie Sans Serif. In de beginjaren overheerste Craft Gothic Heavy Condensed Italic, en toen brak het tijdperk van individuele symbolen aan. Nu is de inscriptie glad, grotesk, uitgevoerd in lijnen die op zelfs linten lijken.

Het palet van het logo is gevarieerd. Maar als het eerder geneigd was tot zwart-wit (zwart of geel met wit), nu heerst er bijna een regenbooggamma — alle tinten rood en blauw.