White Claw Logo

White Claw Logo

White Claw is een Iers merk dat staat voor een laag alcoholische drank. Het is eigendom van Mark Anthony Brands International, die het in 2016 heeft opgericht. Het merkconcept is bedacht door Bulletproof London. De producten zijn gemaakt van een mengsel van fruitsmaken, seltzerwater en een glutenvrije alcoholbasis (5% of 4,5%, afhankelijk van het land van distributie).

Betekenis en geschiedenis

White Claw Logo Geschiedenis

De drank is ontwikkeld en op de markt gebracht door een in Dublin gevestigd bedrijf dat deel uitmaakt van de bredere groep met dezelfde naam. Na de branding informeerde het bedrijf innovatiecentrum Bulletproof London dat het een calorievrij merk voor alcoholische dranken heeft gecreëerd voor alle gezondheidsbewuste consumenten.

Anthony von Mandl biedt twee kant-en-klare milde alcoholische dranken genaamd Mike’s Hard Lemonade en White Claw Hard Seltzer. De eerste was de variant met negen smaken per 100 calorieën: mango, framboos, grapefruit, kers, etc. Toen werd een drankje met citroen, limoen, watermeloen, mandarijn gelanceerd (ze werden in 2020 op de markt gebracht).

Sinds de oprichting van het merk in 2016 is de vraag naar zijn producten snel gegroeid. Sinds januari 2020 is hij de toonaangevende leverancier van seltzerdrank. In slechts één jaar tijd steeg de omzet van White Claw met 275 procent.

Over het algemeen is de vraag ernaar zodanig dat productiefaciliteiten niet aansluiten bij de wensen van de consument. Er werd echter besloten om een ​​tekort in de winkels achter te laten om de belangstelling voor de drank aan te wakkeren. Dit is het marketingbeleid van het bedrijf. Toch is het nog niet definitief: het bedrijf is klaar om een ​​fabriek te bouwen in Glendale, Arizona, aangezien het grootste tekort in de Verenigde Staten is. De fabriek gaat in de zomer van 2020 open. Later zullen nog twee locaties worden gebouwd en gelanceerd, waarvan één in New Jersey.

Logo White Claw

Het visuele merkteken van het meest gewilde handelsmerk van alcoholarme dranken ziet er fris en professioneel uit. Het ronde symbool, gemaakt in zwart-wit, wordt geassocieerd met vrijheid, vooruitgang, stijl, beweging voorwaarts. Het vat perfect de geest van het merk en brengt op briljante wijze het doel over: ontspannen en een golf van plezier opvangen.

Bovendien is het embleem sinds de lancering in 2016 niet veranderd, want hertekenen is niet nodig: het bord ziet er krachtig en trendy uit. Het bestaat uit een drievoudige golf gemaakt met vloeiende gebogen lijnen in zwart en grijs. Het heeft ook een woordgedeelte dat de plaats van de bovenrand inneemt, en een gebogen onderstreping aan de onderkant in de vorm van een groot haakje.

De golven gaan afwisselend en worden in een ver perspectief afgebeeld: op de voorgrond is de golf groot, op de achtergrond is hij klein. Elk heeft duidelijk zichtbare korte slagen, die aan de uiteinden in het onderste deel samenvloeien. Op de top van de golven zijn witte schuimkappen geschilderd. Rechts van hen zijn twee zwevende vogels.

De bovenste letters zijn groter, dus de uitdrukking «White Claw» wordt als krachtig en overtuigend ervaren. De onderste tekst («Hard Seltzer»), hoewel half zo groot, maar het herhaalt precies de stijl van de naam van de drank. Bovendien hebben de golven scherpe toppen die lijken op leeuwenklauwen, dus de moderne versie van het logo wordt soms aangevuld met een drievoudig geklauwd merkteken op de oever. Het symboliseert een opstandige geest en opstandigheid. Terwijl strikte letters balans en vertrouwen brengen.

Logo lettertype en kleuren

White Claw Logo

Scherpe en harde letters in de letters van het White Claw-embleem zijn gemaakt in een geometrisch schreefloos lettertype, gedrukte en vloeiende karakters met scherpe sneden en lichte schakeringen aan de rechterkant. Grijze strepen geven ze een driedimensionaal effect. Het lettertype lijkt erg op varianten zoals Gravesend Sans Bold en Garnet Capitals Bold met een kleine verandering in de contouren.

Het palet met bedrijfslogo’s is monochroom. Het bestaat uit een combinatie van twee kleuren op een witte achtergrond: zwart en grijs. Ondanks de afwezigheid van felle kleuren, onderscheidt een dergelijke combinatie de producten goed en voegt er stevigheid, reputatie en elite aan toe.