Wella Logo

Wella LogoWella is een bekend Duits cosmeticamerk dat gespecialiseerd is in haar- en hoofdhuidverzorgingsproducten. Het werd in 1880 opgericht door de ondernemer Franz Ströher. In 2003 werd het handelsmerk overgenomen door Procter & Gamble Corporation, die het tot 2015 bezat, en vervolgens overgedragen aan Coty, Inc. Nu is het hoofdkantoor gevestigd in Darmstadt (Duitsland).

Betekenis en geschiedenis

Wella Logo Geschiedenis

De eerste jaren hield het bedrijf zich bezig met de productie van netten voor ademende pruiken en daarna omgeschoold naar accessoires voor haarkrullen. Het was toen dat het zijn huidige naam kreeg, afgeleid van de uitdrukking «Dauer wella pparat», die uit het Duits wordt vertaald als «apparaat voor een permanente golf». In de naoorlogse jaren verschenen balsems, conditioners en shampoos voor kapsalons in het assortiment. Elke fase ging gepaard met een herontwerp van het logo. In de moderne versie zijn er drie.

1971 — 1991

Wella Logo 1971-1991

Het embleem is voorzien van een profielfoto van een vrouwenhoofd met golvend haar dat fladdert in de wind. Hieronder staat de merknaam.

1991 — 2009

Wella Logo 1991-2009

De ontwerpers hebben de golven meer gebogen, een dubbele schaduw op het gezicht toegevoegd en het logo opnieuw rood geverfd.

2009 — heden

Wella Logo 2009-vandaag

Nu zijn alle slagen veel dunner dan voorheen. Het «twee gezichten» -effect is verdwenen. De spellingsstijl van het woord «Wella» is gewijzigd.

Logo lettertype en kleuren

Logo Wella

Het logo heeft altijd gespeeld op de betekenis van «golf», die eerst verwijst naar permanent krullen en vervolgens naar haarverzorgingsproducten. Het toont een vrouwelijk hoofd met lang haar in profiel. Hieronder staat de merknaam.

De eerste twee emblemen gebruikten een schuin lettertype uit de categorie Sans Serif met vetgedrukte letters. In de huidige versie zijn de symbolen dun en verticaal. Het hoofdpalet bestaat uit een combinatie van wit en rood.