Washington Football Team Logo

Washington Football Team Logo

Het Washington Football Team is lid van de National Football League en een van de NFC East-clubs. Het team werd opgericht door George Preston Marshall, die in 1932 in aanmerking kwam voor de NFL. Tot 2020 stond de voetbalfranchise bekend als de Washington Redskins, en zelfs eerder als de Boston Redskins en Boston Braves. Vanwege zijn eerdere naam kwam het vaak in schandalen terecht, daarom is de recente rebranding verbonden.

Betekenis en geschiedenis

Washington Football Team Logo Geschiedenis

De oude bijnaam van het team is altijd een reden geweest voor controverse en protest over de interpretatie van het woord. Het heette oorspronkelijk de Boston Braves, maar Marshall wilde niet worden verward met de franchise met dezelfde naam uit de Major League Baseball. De eigenaar vond de Redskins een prima alternatief. Hij speelde op alle mogelijke manieren met deze titel en dwong de spelers veren en andere attributen van de Amerikaanse Indianen te dragen. En soms kwamen de spelers naar het stadion besmeurd met donkere verf.

In 1967 werd de bijnaam het officiële handelsmerk. Tegen die tijd had de voetbalclub veel logo’s die ermee verbonden waren. In 1971 spraken critici zich voor het eerst publiekelijk uit over de beledigende betekenis van het woord Redskins en eisten het gebruik ervan te stoppen. Misschien zat hier een kern van waarheid in, want George Preston Marshall werd tijdens zijn leven beroemd als racist. Het team reageerde op alle claims door het embleem te veranderen en een gedetailleerde afbeelding van het hoofd van een indiaan te kiezen. Dit symbool is gemaakt door Walter Wetzel.

Vervolgens viel de voetbalfranchise meerdere keren in soortgelijke schandalen. Inheemse Amerikanen protesteerden, ondertekenden petities en klaagden de Washington Redskins aan om het een nieuwe naam te geven. De nieuwe eigenaar van de club, Daniel Snyder, zwoer dat hij dit nooit zou toestaan, hoewel zelfs president Barack Obama hem aanraadde naar de activisten te luisteren.

Tegenstanders van de naam Redskins wonnen in 2020. Na de moord op George Floyd eisten investeerders dat sponsors stopten met het financieel steunen van de franchise zolang deze de gewraakte naam draagt. En grote online retailers weigerden haar producten te verkopen. Onder toenemende en wijdverbreide druk werd Daniel Snyder gedwongen zijn eed te wijzigen. Dit gaf de club een nieuwe tijdelijke naam, Washington Football Team, en hetzelfde tijdelijke logo. De definitieve rebranding zal naar verwachting in 2022 plaatsvinden.

1932

Boston Braves Logo 1932

In 1932 werd de Boston Braves-club opgericht. Het logo zag eruit als een gestileerd Indiaas hoofd dat naar links was gedraaid. De hoofdkleur was rood en wit werd gebruikt voor de binnencontouren. De kunstenaars schilderden de veren hoofdtooi in detail zodat duidelijk was dat dit de leider van de stam was.

1933 — 1936

Boston Redskins Logo 1933-1936

Na de hernoeming heeft het team het embleem bijgewerkt met een portret van de Indiaan in een oranje ring met een wit midden. De volle kruin werd vervangen door twee veren in het haar en het hoofd werd naar rechts gedraaid. Het hoofdpalet is nu zwart-wit.

1937 — 1951

Washington Redskins Logo 1937-1951

Marshall vond dat de fans in Boston niet actief genoeg waren, dus verhuisde hij de franchise naar Washington en liet hij de oude bijnaam achter. Het logo is hetzelfde gebleven, afgezien van de veranderingen in stijl en kleurenpalet. De kunstenaars hebben het beeld gedetailleerd, meer levendige tinten toegevoegd en de veren rood gemaakt.

1952 — 1959

Washington Redskins Logo 1952-1959

In het midden van de 20e eeuw vond een andere herinrichting plaats. De ontwikkelaars hebben gelet op het realisme van het beeld. Het gezicht van de indiaan is driedimensionaal geworden door de overlappende schaduwen. De veren in het donkere haar zijn vergroot en de gele framering is verdwenen.

1960 — 1964

Washington Redskins Logo 1960-1964

In 1960 keerden de ontwerpers terug naar het oude kleurenschema dat in 1932 werd gebruikt. Alleen het stamhoofd werd dit keer wit en alle contouren en achtergrond werden opnieuw geverfd in bordeauxrood.

1965 — 1969

Washington Redskins Logo 1965-1969

De meest opvallende verandering vond plaats in 1965, toen de ontwikkelaars van het teamembleem een ​​speer met een veer afbeeldden in plaats van een indiaan. Ze waren van mening dat deze attributen voldoende waren om de identiteit van de Washington Redskins te onderstrepen. De speer was wit en geel, met een korte schacht en een scherpe ruitvormige punt.

1970 — 1971

Washington Redskins Logo 1970-1971

Het nieuwe logo is geïnspireerd door coach Vince Lombardi. Op zijn initiatief, in 1970, liet het team de gebruikelijke afbeeldingen achterwege, waardoor er slechts twee veren overbleven als herinnering aan het Indiase thema. Een klein plukje veren was bevestigd aan een bordeauxrode ring met een hoofdletter «R» erin.

1972 — 1981

Het embleem, dat de basis werd voor alle latere merken van de Washington Redskins-voetbalfranchise, werd in 1972 ontwikkeld in samenwerking met Indiaanse leiders. De auteur is Walter Wetzel. Het ontwerp is geïnspireerd op het Buffalo-nikkel, een munt van vijf cent met de beroemde leider John «Two Guns» White Calf.

Het logo bevatte een Indiaas gezicht in profiel, met prominente jukbeenderen, een rechte neus en twee witte veren in zwart haar. Het hoofd zat in een gele ring, die aan de linkerkant was versierd met nog twee veren, maar van een groter formaat. Tegelijkertijd verscheen er een woordteken — het bordeauxrode opschrift «REDSKINS», uitgevoerd in vet schreefloos type.

1982

Washington Redskins Logo 1982

Om het logo op de helmpatches te passen, drukten de ontwerpers de buitenste veren tegen de ring. En tegelijkertijd draaiden ze het hoofd van de leider naar links (daarvoor was de blik van de indiaan naar rechts gericht) en veranderden de kleurschakeringen enigszins.

1983 — 2020

Washington Redskins Logo 1983-2020

Het team bracht het 1972-logo van Walter Wetzel terug nadat de maker van helmstickers een flexibelere basis had aangenomen. Deze versie herhaalde het origineel volledig. Alle details vielen samen, tot aan de vrij hangende veren toe en het draaien van het hoofd naar rechts.

In de 37 jaar dat de Washington Redskins het thema-logo op hun uniformen hebben gedragen, zijn ze bekritiseerd vanwege zowel de naam als het grafische symbool. De leiders weigerden echter iets te veranderen. Ze voerden aan dat de franchise daarentegen de Indianen verheerlijkt en hen herinnert aan hun bestaan. Ondanks deze positie moesten ze nog rebranden.

2020 — heden

Washington Football Team Logo 2020-vandaag

Onder druk van de gemeenschap werden de Washington Redskins gereorganiseerd in het Washington Football Team. Hiertoe leidden landelijke protesten in 2020. De nieuwe naam is gekozen door trainer Ron Rivera en eigenaar Daniel Snyder. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het tijdelijk zou zijn — alleen voor het NFL-seizoen 2020. Zoals later bekend werd, zal het tegen september 2022 worden vervangen samen met grafische symbolen.

Het tijdelijke logo is in de traditionele kleuren van het team, met een gekartelde gele «W» in een roodbruin vierkant. Er is ook een woordmerk met een gele inscriptie «WASHINGTON FOOTBALL TEAM, EST. 1932 «in een bordeauxrode rechthoek.

Logo lettertype en kleuren

Washington Football Team Logo

De executives van de voetbalfranchise namen de tijd om een ​​creatievere bijnaam en een bijpassend logo te bedenken. Tot die tijd gebruiken ze het standaardpictogram met een «W» in het vierkant. Het klassieke beeld van de indiaan behoort eindelijk tot het verleden.

Logo Washington Football Team

Het woord «WASHINGTON» gebruikt een ongebruikelijk vet lettertype met scherpe schreven, en de uitdrukking «FOOTBALL TEAM» gebruikt een schreefloze versie. De kleuren van het team bleven traditioneel: goud (FFB612) en bordeaux (5B2B2F). Het logo met de letter «W» heeft een roodbruin vierkant.