Warsteiner Logo

Warsteiner Logo

Warsteiner is een Duits biermerk dat naar alle landen van de wereld wordt geëxporteerd en behoort tot de top 5 alcoholische dranken in Duitsland. Het vertegenwoordigt eersteklas Pilsner-bier krepostgarn in de buurt van de stad Warstein — in het natuurpark Arnsberger Woud, in de landen van Noordrijn-Westfalen. Het bedrijf is opgericht door Antonius Cramer, tot wiens familie het nog steeds behoort. Het jaar van verschijning is 1753.

Betekenis en geschiedenis

Warsteiner Logo Geschiedenis

Wat is Warsteiner?

Warsteiner is een oud Duits biermerk en een familiebedrijf dat het produceert. Ze bestaan ​​al sinds 1753 en bieden premium Pilsner-drank aan klanten van over de hele wereld. De fabriek staat in het natuurpark Arnsberger Wald, vlakbij de stad Warstein. De oprichter van de brouwerij is Antonius Cramer.

De processie van de producten van dit merk begon in het midden van de 18e eeuw, toen de boer Antonius Cramer het overschot van het door hem gebrouwen bier begon te verkopen. Volgens de belastingaangiften van 1753 betaalde hij voor het eerst de staat voor zijn nieuwe activiteit — 1 daalder en 19 gulden. Toen liet de ondernemer zijn zoon kennismaken met brouwen — Johannes Vitus. Hij doet hetzelfde, zijn eigen huis inrichten in het Warstein Center. Hij kon zelfs de brand die in 1802 plaatsvond en de hele economie verwoestte, niet voorkomen. De zoon bouwde een nieuw pand, opende brouwerij Domschanke en ging wraakzuchtig aan de slag.

De derde generatie Cramer kreeg op zijn beurt twee zonen: Albert en August, die in 1823 in het familiebedrijf stapten. In de loop van de tijd veranderden ze de technische uitrusting van het bedrijf en verbeterden ze de productiemethoden, omdat ze werden opgeleid aan de Brauerschule-brouwacademie in Worms. In 1898 kochten de broers een stoommachine, registreerden het bedrijf en voegden het toe aan de lijst van handelsbedrijven in Warstein.

Logo Warsteiner

Een nieuwe mijlpaal in de promotie van het merk wordt gevierd in 1927, toen de Kaiserquelle-bron met ongelooflijk zacht water werd ontdekt in het Arnsberg-woud. Het werd als basis genomen voor premium Duits bier en verrijkt het met een unieke smaak. De vraag naar de drank nam toe, waardoor het logo in het hele land herkenbaar werd. Al snel breidde de productie zich zo uit dat deze werd verplaatst naar een andere locatie — naar de fabriek in Waldpark, gelegen aan de zuidelijke rand van de stad.

Het bedrijf wordt momenteel geleid door de negende generatie van de Cramer-dynastie. Dankzij continue investeringen in productie en identiteit heeft het merk inmiddels wereldwijde bekendheid verworven.

Oud

Warsteiner Oud Logo

Het originele Warsteiner-embleem is een lichtgekleurde badge met een brede gouden ring, met aan de binnenkant een dichte cirkel van dezelfde kleur. Het dient als achtergrond voor de naam van het biermerk, gemaakt met letters uit het oude Duitse alfabet. Het accentdetail is de «s»: deze is verticaal erg langwerpig, wat op een begrenzend element lijkt. Er staat een inscriptie omheen, wat in het Duits «koningin onder het bier» betekent. Allemaal bekroond met een keizerskroon, versierd met ornamenten. De gouden componenten (frame en midden) worden aangevuld met glanzende highlights en een verloop, waardoor het logo eruitziet alsof het van edel metaal is gemaakt.

2013 – 2016

Warsteiner Logo 2013-2016

In deze versie is de rand veel dunner dan in het eerste embleem. Bovendien heeft het geen lichte schittering en metaalglans. De cirkel in het midden is iets groter geworden: deze heeft een dunne rand gekregen, niet van begin tot eind, maar op enige afstand. Hierdoor bekroont de kroon nu de cirkel, precies op de onderste band. Onder de naam van het handelsmerk verschenen het jaar van ontstaan, een blad en twee hopbellen. De gouden kleur is bedekt met patina, de centrale cirkel is versierd met een verloop. De nadruk wordt verlegd van de letter «s» naar «t»: de ontwerpers hebben het verticaal uitgerekt en de bovenste dwarsbalk schuin afgesneden.

2016 — heden

Warsteiner Logo 2016

Het logo heeft nu een duidelijker verloop en de letters in de naam van de brouwerij Warsteiner zijn zwart, terwijl ze vroeger wit waren met een dunne contrasterende rand. De lat bij «t» is verkleind. Het schuine element boven de «i» wordt omgezet in een diamant. Rechts en links van de kroon plaatsten de ontwerpers het jaar waarin de brouwerij werd geopend. Onderaan voegden ze het opschrift «Das Einzig Wahre» toe — de huidige slogan. Het gouden frame is weer breder geworden en heeft een edele metaalglans.

Biermerk Warsteiner blijft trouw aan zijn oorspronkelijke identiteit, dus elk volgend logo herhaalt de belangrijkste kenmerken van het vorige. Bovendien wordt het niet alleen op etiketten gebruikt, maar ook op sommige covers. Alle opties zijn ontworpen in elegante pastelkleuren en bevatten altijd een kroon — een teken van superioriteit en premium niveau. Het getuigt van de hoge kwaliteit van het product en zijn authenticiteit.

Logo lettertype en kleuren

Warsteiner Logo

Het lettertype dat wordt gebruikt in het Warsteiner-logo is Nimbus Roman No 9 Small Caps. Het verscheen voor het eerst in URW++. Dit is een gotisch overgangslettertype dat doet denken aan letters uit het oude Duitse alfabet. De cirkelvormige inscriptie is grotesk. Het corporate palet bestaat uit gedempte tinten goud, evenals zwart-wit zwart-wit.