Warner Brothers Logo

Warner Brothers Logo

Warner Brothers is de afgekorte naam van het wereldberoemde mediabedrijf Warner Bros. Entertainment Inc., dat ook de gelijknamige filmstudio is. Het heeft verschillende entertainmentbedrijven in film, animatie, televisie en videogames. Het hoofdkantoor is gevestigd in Burbank, Californië. De oprichters van de reus van de filmindustrie waren de gebroeders Warner — Jack, Sam, Albert en Harry. Ze openden hun bedrijf in 1923.

Betekenis en geschiedenis

Warner Brothers Logo Geschiedenis

De oprichters van Amerika’s grootste entertainmentconglomeraat hebben Poolse roots. Hun ouders kwamen naar het Noord-Amerikaanse continent vanuit de stad Krasnosielc. Geleidelijk aan paste het gezin zich aan en kreeg de Engelstalige spelling van voor- en achternamen. Sommige broers zijn al in het buitenland geboren. Ten eerste raakten oudere kinderen geïnteresseerd in cinema: ze kochten een projector en begonnen films te vertonen op afgelegen plaatsen in de mijnbouwregio’s van de Verenigde Staten. Na verloop van tijd openden ze hun eigen bioscoop, die ze Cascade noemden. Het was 1903, in New Castle, Pennsylvania. Een jaar later richtten de broers een filmverhuurbedrijf op, Duquesne Amusement & Supply Company genaamd.

De activiteit intensiveerde tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen Warner begon met het filmen van hun eigen films. Om dit te doen, richtten ze in 1918 hun eerste studio op in Hollywood, op Sunset Boulevard. De twee broers (Jack en Sam) waren betrokken bij het creatieve proces en de voorbereiding van de films, terwijl Albert en Harry de distributie en financiering voor hun rekening namen. Tijdens de oorlog verscheen hun debuutwerk, gebaseerd op het boek van ambassadeur James W. Gerard. Het heette «Mijn vier jaar in Duitsland».

In het voorjaar van 1923 registreerden de broers officieel Warner Bros. Foto’s, opgenomen. Maar in feite beschouwt de filmstudio de oprichtingsdatum als 1905, de periode waarin het eerste filmdistributiebedrijf verscheen. Nu is het een filmgigant, onderdeel van de Amerikaanse filmstudio’s Big Five. Hij is ook lid van de MPA (Motion Picture Association) en is eigenaar van een animatiestudio, uitgeverij, ontwikkeling en distributie van videogames, televisiezenders, theaters, pretparken en televisiemaatschappijen. Ze hebben allemaal hetzelfde logo — een schild met de initialen «WB». Het zijn er in totaal twaalf.

1923 — 1925

Warner Brothers Classics of the Screen Logo 1923-1925

Het persoonlijke identiteitskenmerk van de filmgroep verscheen onmiddellijk, in het jaar van registratie. Het was gewoon tekst dienovereenkomstig gerangschikt. Hierboven stond de naam van het bedrijf Warner Bros. De woorden waren groot — verbreed van het midden naar de rand. Hieronder stond een regel met de zin «Classics of the Screen» in een standaard serif-lettertype. De achtergrond was witruimte.

1925 — 1929

Warner Brothers Productions Logo 1925-1929

Na de naam Warner Brothers Productions te hebben gekregen, ondernam het bedrijf de eerste herontwerp van zijn identiteit. Het was tijdens deze periode dat het beroemde schild verscheen, dat nooit uit het embleem is verdwenen. Hij kreeg de bijnaam Brain Shield. Het bovenste gedeelte van de binnenruimte bestond uit een afbeelding van het huis waarin de filmstudio was gevestigd. Het gebouw is zwart-wit geschilderd met dunne zwarte lijnen op een witte achtergrond. Hieronder stond de afkorting voor de naam «WB» met puntige uiteinden. Tussen de letters zat een kleine strook die leek op een miniatuur rechthoek.

1929 — 1937

Warner Bros. Pictures Inc. Logo 1929-1937

In 1929 werd het logo geïntroduceerd, waarbij de afgekorte bedrijfsnaam de hele ruimte van het schild in beslag nam, dat een dubbele rand kreeg. De reden voor de update van het embleem was een andere naamsverandering van de studio — dit keer bij Warner Bros. Foto’s Inc. De tekst bevond zich hoog boven het schild en had een gebogen vorm. De woorden «WARNER BROS. FOTO’S «werden met hoofdletters geschreven en» Inc. » — kleine letters.

1934 — 1937

Warner Bros. Pictures Inc. Logo 1934-1937

Tegelijkertijd was er een andere versie van het logo — zonder de naam van het bedrijf, met smallere letters en met een scheidingsteken tussen «W» en «B». Dit embleem heeft de bijnaam Zooming WB Shield.

1937 — 1953

Warner Bros. Pictures Inc. Logo 1937-1953

In 1937 werd een spandoek met de woorden “WARNER BROS. FOTO’S INC.» De tape bevond zich over het schild en liep in het midden van links naar rechts. De ontwerpers breidden het schild zelf uit en verwijderden één randlijn.

1948 — 1967

Warner Bros. Pictures Logo 1948-1967

Dit logo heeft een brede rand en een geribbeld oppervlak gevormd door horizontale strepen op het schild. De letters waren wit, de schaduwen zwart.

1953 — 1967, 1970 — 1972, 1985 — 2019

Warner Bros. Pictures Logo 1953-1967, 1970-1972, 1985-2019

De ontwerpers gaven de dubbele rand van het schild terug en het interieur werd zwart geverfd. Het is opnieuw ontworpen voor afdrukken en voor gebruik op vaste opslagmedia. Aan het aantal menstruaties te zien, kwam hij meerdere keren terug.

1967 — 1970

Warner Bros.-Seven Arts Logo 1967-1970

Deze versie mist de traditionele afkorting «WB». De plaats werd ingenomen door het bord «W7», dat het feit van de fusie van de filmmaatschappij Warner Brothers met Seven Arts weerspiegelt.

1970 — 1972

Warner Bros., Inc.Warner Bros. Logo 1970-1972

Dit was de eerste keer dat het embleem werd gekleurd. Het schild was rood en de randen waren geel (twee tinten). De letters in het midden kregen dezelfde kleur. Het hoofdelement sneed een langwerpige rechthoek met de volledige naam van de filmstudio. De inscriptie was, net als de afkorting, geeloranje gekleurd.

1972 — 1990

Warner Bros., Inc.Warner Bros. Logo 1972-1990

Het embleem, voorgesteld door ontwerper Saul Bass, viel bij niemand in de smaak, dus kreeg het twee bijnamen tegelijk: Big W en Worm. Het logo verbeeldde inderdaad de eerste letter van de naam van de filmmaatschappij. Het bestond uit drie afzonderlijke stukken die op witte worstjes leken op een zwarte achtergrond. Trouwens, de achtergrond was ook onbegrijpelijk — het was een onregelmatige cirkel of een vierkant met afgeronde hoeken. Nu wordt dit futuristische merk gebruikt in andere projecten van Warner Brothers.

1993 — 2019

Warner Bros. Pictures Logo 1993-2019

Na een mislukte poging om het logo bij te werken, keerde het filmbedrijf een oude versie van 1937-1953 terug met een horizontale tape, die de volledige naam van de studio bevat — «Warner Bros. Afbeeldingen «. Het verschil tussen de nieuwe en oude emblemen zat alleen in de kleur van het opschrift (het was wit geverfd) en in de breedte van de lijnen (ze werden dikker dan voorheen).

2019 — heden

Warner Bros. Pictures Logo 2019-vandaag

In het najaar van 2019 is het huidige logo onthuld. Dit is de tweede kleurenversie, maar blauw wordt nu gebruikt in plaats van rood. De afkorting in het midden is hetzelfde — langwerpig, met een scherpte aan de uiteinden. Uiterlijk lijkt deze optie op een bord dat voor het eerst verscheen in 1929-1937. Het heeft geen randen — alleen een schild en twee letters in het midden. De tekst valt buiten het frame van de grafische afbeelding en bevindt zich hieronder. De inscriptie omvat twee regels: bovenaan — «Warner Bros.», onderaan — «Pictures». Alle woorden zijn ook blauw.

Logo lettertype en kleuren

Warner Brothers Logo

De identiteit van het filmconcern is stabiel. Het werd bijna altijd geassocieerd met de afbeelding van het schild waarin de verkorte naam van het bedrijf staat. Verder is alles variabel, aangezien er af en toe een lint, tekst, rand of een afbeelding van een gebouw op verscheen. De uitzondering is twee periodes waarin er pogingen waren om het schild te vervangen door de W7- en Big W-tekens.

Er zijn verschillende soorten lettertypen die oppervlakkig lijken op de verschillende inscripties op het Warner Bros.-embleem. Deze omvatten het gelijknamige lettertype, Goudy, Charter, Dubba Dubba en Seven Arts.

Logo Warner Brothers

Het kleurenschema is stabiel en bestond meestal uit een combinatie van zwart en wit. Rood, geel, oranje en blauw werden ook gebruikt.