VRChat Logo

VRChat LogoVRChat is een ambitieus project dat werd gelanceerd in 2014. Het stelt gamers in staat om hun eigen avatars te creëren en tijd door te brengen in virtuele werelden. Om een ​​3D-personagemodel te besturen, kun je de HTC Vive Tracker-randapparatuur gebruiken (leg de beweging van de benen en onderrug vast), evenals de Oculus Touch en Index Controller (herken gebaren aan de positie van de vingers). De game ondersteunt een groot aantal VR-accessoires en headsets, hoewel het ook in desktopmodus kan werken, waar niets van dat soort vereist is.

Betekenis en geschiedenis

VRChat Logo Geschiedenis

Het VRChat-logo ziet eruit als een callout, een grafisch middel om spraak uit te drukken. De wolk met tekst illustreert het hoofddoel van het online platform: kennismaking en communicatie. Het is een feit dat dit niet alleen een videogame is, maar een heel sociaal netwerk dat is ontworpen voor interactie tussen gebruikers. En het hele punt komt neer op kleedkamers en avatars. Aan de andere kant maakt het vermogen om je eigen mini-werelden te genereren en te experimenteren met het uiterlijk van de personages VRChat tot een plaats van surrealisme en anarchie.

De maker van het spel is VRChat Inc. De mede-oprichters zijn programmeur Graham Gaylor (nu CEO) en ontwerper Jesse Joudrey. Ze belichaamden hun passie voor moderne technologieën in een innovatief project, dat tot uiting komt in virtuele avatars en geïnstantieerde werelden.

Het online platform blijft evolueren. De ontwikkelaars hebben het animatieproces van bewegingen vereenvoudigd en nieuwe functies toegevoegd, zodat gamers een verbeterde controle over een driedimensionaal personage kunnen bereiken. Alleen het logo, dat sinds 2014 wordt gebruikt, blijft ongewijzigd en verscheen aan het begin, toen VRChat werd uitgebracht voor Microsoft Windows. Een dergelijke stabiliteit van de identiteit maakt het bedrijf en zijn spel herkenbaar over de hele wereld.

Het pictogram heeft de vorm van een rechthoekige tekstballon met afgeronde zijden en een driehoek rechtsonder. Dit grafische element bevat in zichzelf de inscriptie «VRCHAT», die visueel is verdeeld in twee fragmenten: de letters «VR» staan ​​links op een witte achtergrond en het woord «CHAT» bevindt zich rechts in een zwarte rechthoek.

De leider heeft in dit geval een dubbele functie. Ten eerste concentreert het zich op de naam van het spel: alle geometrische vormen worden gebruikt als een decoratief kader voor de tekst. Ten tweede symboliseert de dialoogwolk het communicatieproces in virtual reality, waar directe spraak schriftelijk wordt overgedragen.

Logo lettertype en kleuren

VRChat Logo

Om de letters compatibel te maken met andere elementen van het logo, kozen de ontwerpers voor een lettertype uit de Dosis-familie. Het wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken, geen schreven en uniforme lijndikte. Hierdoor ziet de naam van het online platform er geweldig uit, omringd door rechthoeken. En het vetgedrukte lettertype maakt het duidelijk en expressief. Dit lettertype is gemaakt door de Argentijnse typograaf Pablo Impallari in samenwerking met Edgar Tolentino.

Logo VRChat

Eenvoudige geometrische vormen en pretentieloze lettertypen worden gecombineerd met een minimalistisch palet. De ontwerpers kozen voor de klassieke versie — een zwart-wit kleurenschema. De monochrome afbeelding benadrukt de originaliteit van het spel en laat je niet afleiden door kleine details. Bovendien wordt door de combinatie van donkere en lichte elementen het nodige contrast bereikt, wat het logo gedenkwaardig maakt.