Volpi houdt familietradities in nieuw design

Volpi Logo

Het familiebedrijf Volpi, de vierde generatie vleesworstmaker, heeft een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuwe verpakking gelanceerd. De vernieuwde visuele creativiteit verlevendigt de uitstraling van het merk enorm en onderstreept de toewijding aan kwaliteit, het erfgoed van het bedrijf en respect voor de consument.

Het bedrijf is al 119 jaar actief in de productie en is in familiebezit en wordt geëxploiteerd in St. Louis. De initiatiefnemers en ondernemers broedden de afgelopen jaren op het idee van veranderingen die tot uiting komen in het nieuwe merkdesign.

Volpi Nieuw Logo

De belangrijkste boodschap van de rebranding is familiegeschiedenis en kwaliteit, concepten die onlosmakelijk met de productie zijn verweven. Vleeshapjes zijn erg populair in de Verenigde Staten, dus het merk probeerde zijn vertrouwen in de markt niet te verliezen, modieus, holistisch en zelfvoorzienend te blijven.

Volpi Foods werkt nauw samen met lokale boeren die alleen verse grondstoffen en natuurlijke ingrediënten leveren en nooit bevriezen. Familierecepten die generaties lang mond-tot-mondreclame zijn doorgegeven en een bewezen productieproces zijn authentieke componenten van het succes van het merk. Elk product heeft zijn eigen boodschap, overgebracht door de verpakking.

Vanaf nu hebben de producten van het bedrijf bijgewerkte markeringen die zijn ontworpen om de principes van het merk in een gemakkelijk te begrijpen vorm over te brengen. Zo is het concept van het labelen van alle natuurlijke producten, langzame verouderingsprocessen, producten zonder nitraten en gluten, limited edition ontwikkeld. De productpictogrammen vertegenwoordigen de verschillende onderscheidingen die zijn ontvangen in het marktonderzoek van de voedingsindustrie.

Logo Volpi

De identiteit van de vintage vrachtwagen blijft behouden. Het is een eerbetoon aan het verleden, een knipoog naar de iconische truck die de inwoners van St. Louis aan het begin van de biografie van het merk in de jaren dertig met het merk associeerden.

Het uitbreiden van de kring van consumenten die onlangs het merk hebben leren kennen, het aantrekken van nieuwe vrienden en het prijzen van loyale klanten — al deze betekenissen zijn ingebed in de nieuwe identiteit van de kant van de marketingstrategie.

De familie Volpi Foods heeft er altijd naar gestreefd haar consumenten te voorzien van producten van hoge kwaliteit, de oude kunst van handgemaakt drooggezouten vlees te beschermen en partnerschappen aan te gaan met lokale boeren om vers vlees te verkrijgen. Deze houding spreekt van respect en aandacht voor klanten, wat niet anders kon dan weerspiegeld worden in het ontwerp.

Volpi Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het rebrandingbureau was Beardwood & Co. Het is vermeldenswaard dat de concepten van logo’s totaal verschillend zijn. Als we de eerste indruk vergelijken bij het bekijken van beide logo’s, wordt het duidelijk dat de eerste doordrenkt is met de geschiedenis en de geest van het vervlogen «vintage» tijdperk. De tweede is minimalistisch en elegant tegelijk. Het eerste logo heeft verschillende onderstrepingen, een handelsmerkpictogram, het opschrift van het oprichtingsjaar (1902) en inscripties, alsof het verklaart dat het «op Amerikaanse wijze is gemaakt». De inscriptie zelf is gemaakt in een donkere bruinachtige tint, die kan worden verward met donkere mosterd. Het onderstrepen en volume toevoegen aan het logo wordt uitgevoerd door verschillende lijnen van bruine zandkleur. Ziet er mooi uit, maar niet modern.

Maar het nieuwe logo in donkerblauw is heel modern en eenvoudig. Cursief lettertype met een aparte letter V creëert het effect van lichtheid en pretentie. Je kijkt ernaar — en niets leidt af van de producten die verpakt zijn.

De nabijheid van de mensen, een lichte hint van «old school» productie, de Italiaanse smaak in de naam maken het ontwerp van het merk opvallend en een lust voor het oog. Met zo’n vernieuwde look heeft het merk Volpi binnenkort mooie vooruitzichten en een instroom van nieuwe kenners van vleesdelicatessen.