Volledige rebranding van Entercom — geboorte van Audacy

Audacy Logo
Een van de toonaangevende commerciële omroepen Entercom Communications Corp heeft zijn dringende hernoeming en volledige rebranding aangekondigd. De beslissing werd genomen onder invloed van kardinale veranderingen in de activiteiten van het bedrijf. In de afgelopen drie jaar heeft Entercom nieuwe technologieën geïntroduceerd die haar mogelijkheden hebben uitgebreid. De omvang van deze veranderingen heeft ervoor gezorgd dat verschillende platforms zijn ontstaan ​​die verband houden met het creëren van muziekinhoud en amusementsprogramma’s, waardoor het bedrijf een leider is geworden op de Amerikaanse uitzendmarkt. Na de hele audiomarkt te hebben bestreken, van muziekprogrammering en podcasting tot nieuws en sport, realiseerde het bedrijf zich dat het Entercom, dat meer dan 50 jaar geleden was opgericht, ‘ontgroeid’ was.

Audacy Nieuw Logo

Een fundamenteel nieuw bedrijf, geboren op basis van het bedrijf, kreeg zijn oorspronkelijke naam — Audacy. Deze keuze werd gedicteerd door de meest volledige overeenstemming van de naam met de geest en doelen van het vernieuwde bedrijf, de originaliteit van het geluid, als een homoniem voor het woord «odyssey», evenals de aantrekkelijke «audacity» van de afkorting — €. Deze drie letters werden in april 2021 de nieuwe aandelencode. Tegelijkertijd werd het digitale platform Radio.com gesloten en werd een nieuwe website, audacyinc.com, gelanceerd.

Logo Audacy

Bij het ontwikkelen van de nieuwe identiteit is een animatie toegepast die het equalizerelement op het moment van functioneren met voice-acting vertegenwoordigde. Drie dynamisch bewegende «balken» van equalizerfrequenties onder het muzikale akkoord gaan over in het hoofdelement van het logo — de gestileerde letter «A» van «Audacy». Zijn rechterbeen wordt gevormd door een van de equalizerbalken, die onder een hoek bevriezen. Er wordt een cirkel onder geplaatst, die een visuele perceptie van het teken geeft, net als een letter. Het is echter nogal moeilijk om dit concept een unieke oplossing te noemen. Op het net kun je veel vergelijkbare symbolen vinden die een of ander klein verschil hebben met deze optie, maar echt het algemene ontwerp herhalen — een schuine lijn met een punt die het symbool «a» vormt.

Entercom en Audacy Voor en Na Logo (geschiedenis)

Onder dit symbool wordt de volledige naam van het bijgewerkte merk geplaatst, gemaakt, net als het bord zelf, in dezelfde rijke oranje kleur — cinnaber. Voor de naam is het lettertype Kinetica Bold. Samenstelling — teken + naam zijn zo gemaakt dat ze een figuur vormen in de vorm van een gelijkbenige piramide, waarvan de basis de naam is, en het teken vormt de rest met de bovenkant.